Isti jezik, samo su riječi druge...Socrates je napisao/la: ↑05 jan 2021, 17:04Naravno da su isti jezik.Mehaning je napisao/la: ↑05 jan 2021, 16:57
Kad bi bio samo jedan jezik, onda bi ja razumjeo više toga...![]()
Malo srpskih riječi znam, ali teško če me netko uvjeriti da je "puše" i "duva" imalo slično, a još manje, da je jednako...![]()
Ima tih riječi koliko hočeš i mogu reči da film, koji je titlovan na Hrvatskom jeziku mogu gledati, ako je titlovan na Srpskom, jednostavno ugasim tekst, dignem glas i slušam englesku variantu. Ako pričaju meni nerazumljivo, preferiram englesko titlovanje nego Srpsko. Nema to veze sa baš nikakvim nacionalizmom, nego jednostavno previše toga ne razumijem, da bi neopterečeno gledao...![]()
Kod Bosanske variante me sjebu još i turcizmi, koje obilato upotrebljavate, dok su za mene nerazumljivi. Nedugo toga sam 15 minuta guglao, da sam uspjeo skužiti nekoga, da govori o običnoj deki. Deki za pokrivanje :face
Tako da nemam pojma, tko je umislio da su svi ti jezici jedno te isto, i po kakvom ključu je to zamislio...![]()
To sto ti imas problem sa nekim rijecima samo znaci da ne poznajes taj jedan isti jezik dovoljno dobro.
Imam i ja problem sa nekim rijecima. Medjutim, strucnjaci koji znaju o cemu pricaju, i koji nemaju problem sa nacionalizmom, su nedvosmisleni, jezik je isti.
Što nitko ne skuži, da je Talijanski i Španjolski jezik u biti isti...