Rusija

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Moderator: Socrates
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4641

Re: Rusija

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 28 nov 2024, 19:52
MunDzi je napisao/la: 28 nov 2024, 19:50

Necu.

Nego, znam ja da se ti uglavnom zahebavas i provociras/pecas svojim stilom pisanja.....pa ko nasjedne - nasjedne, veca zezancija za tebe, a veci pritisak za tu drugu osobu. Ali svejedno........nije lijepo za procitati, ipak treba imati neku mjeru.

On topic..........Putin je shupak. Pati od short man sindroma. :valja
Short man, veliš…
Mogu tek misliti kako mali kuratz ima kad ovako vedri i oblači.
E to ne znam.
Kazu da se to gleda po rukama. Nisam upratila Putinove rucice, ali su zato Trumpove male, majusne rucice sa izrazito kratkim prsticima. :valja
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 857

Post Postao/la Šabović Adis »

Šabović Adis je napisao/la: 28 nov 2024, 17:44

Kome mater, ba, ošse pobit ti? :valja
Necu.

Nego, znam ja da se ti uglavnom zahebavas i provociras/pecas svojim stilom pisanja.....pa ko nasjedne - nasjedne, veca zezancija za tebe, a veci pritisak za tu drugu osobu. Ali svejedno........nije lijepo za procitati, ipak treba imati neku mjeru.
Šteta, taman sam te mislio jednom karatom sasjeć. :valja

Valjda prepisivo od Napoleona, štali. :valja

Nego, šteovo
Šabović Adis je napisao/la: 28 nov 2024, 09:49 Koliko vas vjeruje da su komunisti zijanili od demokrata na prvim demokratskim izborima? :oo
jel fakat niko ne vjeruje da su komunisti zijanli od demokrata? Niko da se direktno očituje glede i u svezi toga?
Pih, kaki ste to vi kontrarevolucionari? Em disapojnt. :valja
0
Duh
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1340

Post Postao/la Duh »

s obzirom da kina ima vise milijardera, nego usa, taj komunizam stvarno prijeti da unisti kapitalizam.
a ovi slaveni i njihov komunizam...nista vrijedno price. a i ono sto je za pricu, najbolje bi bilo zaboraviti.

znamo svi naravno definicije komunizma, fasizma i tako dalje...
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

Ma naravno, sve vi znate ko i djeca o zavičaju. :valja

Nego, Duše, jel znaš onaj vic kad ludak nešto petlja s konopcem? :oo
0
Duh
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Duh »

statisticki gledano-objesi se.
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

Dobar. :valja
Ali nije. :oo
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

https://www.politico.eu/article/ukraine ... border-eu/

Ukrajina: Pucalo raketama i dronovima po civilima. Poobarali smo sve rakete i dronove
Isto Ukrajina: Razvalilo nam elektrane, milion je ostalo bez struje. Plus, petero ranjenih.

:valja
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

https://apnews.com/article/ukraine-war- ... 819cc5618f

Prvo sa 27 na 25,a sad će valjda spustit granicu na 18 godina. To valjda zato što su gubici Ukrajine u ljudstvu 60-100k, a ruski u milionima. :valja
0
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la MunDzi »

Šabović Adis je napisao/la: 28 nov 2024, 20:40

Necu.

Nego, šteovo
Šabović Adis je napisao/la: 28 nov 2024, 09:49 Koliko vas vjeruje da su komunisti zijanili od demokrata na prvim demokratskim izborima? :oo
jel fakat niko ne vjeruje da su komunisti zijanli od demokrata? Niko da se direktno očituje glede i u svezi toga?
Nema nista od karate sjece. U sumu, pa tamo sijeci i cijepaj drva. :D

A sto se tice komunista i demokrata......ma bjAAAzi bolan. Na prvim demokratskim izborima nije bilo ni K od komunista, bilo je mozda D i E od demokrata :kinez. A zna se ko je zijanio - zijanio je narod BiHa, svih etnickih skupina.....s tim da I tu ima velike razlike. Najvise su zijanili Bosnjaci.

Inace, tema je Rusija pa ne bih dalje.
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

MunDzi je napisao/la: 29 nov 2024, 17:12
Šabović Adis je napisao/la: 28 nov 2024, 20:40

Nego, šteovo

Nema nista od karate sjece. U sumu, pa tamo sijeci i cijepaj drva. :D

A sto se tice komunista i demokrata......ma bjAAAzi bolan. Na prvim demokratskim izborima nije bilo ni K od komunista,
Ovo uopšte nije pogrešno. :ooo

bilo je mozda D i E od demokrata :kinez. A zna se ko je zijanio - zijanio je narod BiHa, svih etnickih skupina.....s tim da I tu ima velike razlike. Najvise su zijanili Bosnjaci.
Vidiš, komunistima se non-stop sočitava to da jašu narod bez da ih je narod odabrao kao jahače. :ooo

Nakon demokratskih izbora to više nije tako, izabereš sebi jahača i to ti je to. U čemu je sad problem? Msm, sad se vidi, sad se zna - ko se kome dopada. :valja

Inace, tema je Rusija pa ne bih dalje.
E jbg, daj reci nešto na temu Rusija na temi zvanoj Rusija!
Naprimjer, jel vama totalno nezamisliovo da se ruska kujica zvana Ukrajina ponovo vrati na svoje mjesto nakon što se devedesetih bila otela ruskoj kontroli? Meni nije, dapače. :valja
0
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la MunDzi »

Adis je napisao/la:
Vidiš, komunistima se non-stop sočitava to da jašu narod bez da ih je narod odabrao kao jahače. :ooo

Nakon demokratskih izbora to više nije tako, izabereš sebi jahača i to ti je to. U čemu je sad problem? Msm, sad se vidi, sad se zna - ko se kome dopada. :valja
Pa sta je tebi tu cudno. Pa i jesu jahali narod. A jasu i ovi sada. Nije mi jasno zbog cega ti sada pokusavas otkriti toplu vodu, kad je ona davnih dana otkrivena. :zbunj
Adis wrote je napisao/la:
E jbg, daj reci nešto na temu Rusija na temi zvanoj Rusija!
Naprimjer, jel vama totalno nezamisliovo da se ruska kujica zvana Ukrajina ponovo vrati na svoje mjesto nakon što se devedesetih bila otela ruskoj kontroli? Meni nije, dapače. :valja
Nista mi nije nezamislivo, jer sve je moguce osim drvenog sporeta.....a i drveni sporet je moguc ako je za jednokratnu upotrebu.

U svakom slucaju mene bas briga. I za Amerima, i za Rusima, i za Ukrajincima. Bas kao sto je i njih sve bolio qrac za nama kad se sranje desavalo u BiH. U principu zao mi je obicnog covjeka koji zivi u Ukrajini i prolazi kroz ratna desavanja, a i to samo ako slucajno naletim na vijestima. Cim promijenim kanal nestane i to moje zaljenje. Inace vec duzi period svjesno ne pratim svjetska ili lokalna politicka i ratna zbivanja, i mnogo se dobro osjecam zbog te odluke.

U svakom slucaju Putin je shupak, ruska politika je shupacka, molicu lijepo lik je usao na tudju teritoriju. Poruka njemu je halooooo ba, mrsh nazad svojoj kuci i u svojoj kuci pravi putinizam.
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

MunDzi je napisao/la: 29 nov 2024, 21:00 Pa sta je tebi tu cudno. Pa i jesu jahali narod. A jasu i ovi sada. Nije mi jasno zbog cega ti sada pokusavas otkriti toplu vodu, kad je ona davnih dana otkrivena. :zbunj
Pa čudno mi je da nam to više ne spočitavaju iako u kontinuitetu radimo što i uvijek, kako onda tako i danas.
Sad nam spočitavaju da ne postojimo. :valja

Nista mi nije nezamislivo, jer sve je moguce osim drvenog sporeta.....a i drveni sporet je moguc ako je za jednokratnu upotrebu.

U svakom slucaju mene bas briga. I za Amerima, i za Rusima, i za Ukrajincima. Bas kao sto je i njih sve bolio qrac za nama kad se sranje desavalo u BiH. U principu zao mi je obicnog covjeka koji zivi u Ukrajini i prolazi kroz ratna desavanja, a i to samo ako slucajno naletim na vijestima. Cim promijenim kanal nestane i to moje zaljenje. Inace vec duzi period svjesno ne pratim svjetska ili lokalna politicka i ratna zbivanja, i mnogo se dobro osjecam zbog te odluke.

U svakom slucaju Putin je shupak, ruska politika je shupacka, molicu lijepo lik je usao na tudju teritoriju. Poruka njemu je halooooo ba, mrsh nazad svojoj kuci i u svojoj kuci pravi putinizam.
A daj, bogati, tuđa teritorija pa tuđa teritorija...osvojiš i više nije tuđa, pajel. Ne znam šta ste se nadigli, ko da je to neki presedan. :valja
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 879

Post Postao/la grunf »

MunDzi je napisao/la: 29 nov 2024, 21:00

Ti si, kao i ona plavusa Merlinka bila magnet za muskarce, jer koketiras sa filozofijom i geopolitikom.

Od Lolite do ogorcene mahaluse u godinama s vrlo malo malo malo starog zivota.
0
StarosjediJoci, الوطنيونوو Bosamci i Herzegowci

Cuvajte se

Straиog utiЦaja!
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la MunDzi »

Šabović Adis je napisao/la: 29 nov 2024, 22:52
Pa čudno mi je da nam to više ne spočitavaju iako u kontinuitetu radimo što i uvijek, kako onda tako i danas.
Sad nam spočitavaju da ne postojimo. :valja

A daj, bogati, tuđa teritorija pa tuđa teritorija...osvojiš i više nije tuđa, pajel. Ne znam šta ste se nadigli, ko da je to neki presedan. :valja
Svo vrijeme ti mene zahebavas Adise. Hajde nema veze, upecah se....raspricah se....nece se vise ponoviti. :D
0
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la MunDzi »

grunf je napisao/la: 30 nov 2024, 04:56 Ti si, kao i ona plavusa Merlinka bila magnet za muskarce, jer koketiras sa filozofijom i geopolitikom.
Od Lolite do ogorcene mahaluse u godinama s vrlo malo malo malo starog zivota.
A ti rusofilu si evidentno mega/giga pacijent. Neadekvantna je za tebe ova nasa mala klinika.
Profesionalna pomoc strucne klinike je za tebe potrebnija.
0
Duh
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Duh »

slika
Ruski patrijarh Kiril o nuklearnom oružju: Kršćani se ne boje smaka svijeta
"Raspirivanje straha oko mogućih apokaliptičnih scenarija, pretjerani alarmizam i špekulacije o nuklearnom pitanju nisu korisni s duhovne točke gledišta. Neprijatelj čovječanstva pokušava posijati tjeskobu u srca ljudi jer lakše je manipulirati osobom lišenom duhovnog svijeta... Ne treba se igrati sa svim tim jer kršćani se ne boje takozvanog kraja svijeta. Čekamo Isusa, koji će doći u velikoj slavi, uništiti zlo i suditi svim narodima", poručio je Kiril.
Zahvalio ruskim znanstvenicima na razvoju oružja
"Naprotiv, naša zemaljska misija je da budemo vojnici Gospodnji, da se odupremo zlu i branimo visoke moralne ideale. To je cilj u Rusiji", rekao je.

Kiril je zahvalio ruskim znanstvenicima na razvoju, kako ga je nazvao, "nevjerojatnog oružja". Iako je vrhovni vjerski poglavar, moskovski patrijarh često komentira političke procese u zemlji uz podršku politike Vladimira Putina.
Cesto ovi osude i prije Boga. Reci ce- Boze nek ti imas manje za raditi...ajd popij nesto.
0
Duh
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Duh »

s obzirom na ovakve autoritete, sto drzavne sto vjerske nije ni cudo sto vlada ludilo.
zlo se oduvijek trazilo i u braci po vjeri. mnostvo je vikalo-nasli smo ga.
da li krvopije samo krv isusovu piju?
kazu na istoku-ne gledaj sta pop radi, nego slusaj sta pop govori.
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”