Europska Unija

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27287

Re: Alarmantna situacija u srcu Europe: ‘Bojim se da smo na putu prema građanskom ratu‘

Post Postao/la Heidi »

Ali kad vidim ovu
Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak je razgovarala s tvrtkom da ih 'podsjeti na njihove obveze',

Tacno bih se izgrebala. Sefica komisije. :zid
Taj ko tebe tamo postavi ne razmislja o obavezama prema svom narodu.
2
1 slika 1 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Re: Alarmantna situacija u srcu Europe: ‘Bojim se da smo na putu prema građanskom ratu‘

Post Postao/la Dina »

Malo su prenapuhali, ali meni je čudnije to što je kod nas sve tako normalno :ovaj
Doduše, nas i ne vide kao dio Europe, ali makar geografski, tu smo...
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

To je tako jer smo glupi, lijeni, nemamo osjecaj za gradjansku duznost i sto je empatija prema drugima na izdisaju. Kao narod smo odavno na samom dnu.
3
3 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Dina je napisao/la: 26 jan 2021, 14:19 Malo su prenapuhali, ali meni je čudnije to što je kod nas sve tako normalno :ovaj
Dino, nisu puno. Ove mjere koje nam uvode svako malo su pretjerivanje. Postoje zanimanja koja se ne mogu od kuce raditi i ljudi su na rubu egzistencije sa umanjenim primanjima.
Onaj ok plaća stan, osiguranje za auto i ostale dadzbine teško da moze izaci na kraj dugo sa ovim smanjenim primanjima. Da ne govorim o ljudima Kiki su na birou za zaposljavanje.
U potpunosti se slazem da je opstanak ajmo reci tako, nekog srednjeg nizeg staleza ugrozen.
Gdje je zena frizerka/konobarica. A muz recimo elektricar/vodoinstalater.
5
4 slika 1 slika
A sad adio :sara
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

U pravu je @Sarajka

I ovdje se polako budi otpor. Bice svasta.
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Heidi je napisao/la: 26 jan 2021, 15:25 U pravu je @Sarajka

I ovdje se polako budi otpor. Bice svasta.
Ovom se kraj ne nadzire i traje mjesecima. Em ljude izgriza sto nemaju, em ih izgriza sto si socijalni kontakti svedeni na nulu. I Ako je neko imao ustedjevinu, a ne radi, vec ju je sravnio vjerovatno u racune i hranu. Ljudi se opravdano boje.
2
1 slika 1 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Ja se sve nadam da će se uz vakcinaciju situacija polahko normalizovati...
2
2 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Dina je napisao/la: 26 jan 2021, 16:04 Ja se sve nadam da će se uz vakcinaciju situacija polahko normalizovati...
Ima stranica za online prijavu. Ali Bog zna kad cemo ok doci na red. Prvo idu prioriteti. Stariji i bolesni. Medicinsko osoblje svih struka, vojska, policija, vatrogasci. Onda radnici u usluznim djelatnostima. Tek se u junu nadam doci na red.
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Nedisciplinovana stoka.

Nek' naprave sebe korisnim.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 26 jan 2021, 19:59 Nedisciplinovana stoka.

Nek' naprave sebe korisnim.
Dzaba je biti koristan, ako su ti novčane zalihe pri kraju ili ih nemaš nikako. U drzavi više od pola miliona nezaposlenih a 3, 5 Ili 10 puta toliko na skracenom radnom vremenu.
Plus si ograničen i zatvoren u četiri zida. Drustveni zivot 0.
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

Dina je napisao/la: 26 jan 2021, 16:04 Ja se sve nadam da će se uz vakcinaciju situacija polahko normalizovati...
nece. tako mi rec prijatelj iz cije, on sve zna ☹
1
1 slika
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10419

Post Postao/la WhiskeyPete »

Dina je napisao/la: 26 jan 2021, 14:19 Malo su prenapuhali, ali meni je čudnije to što je kod nas sve tako normalno :ovaj
Zato što smo mi prvo navikli na ono ratno stanje, pokušavamo da iz ničega stvorimo barem nešto, da predeveramo mjesec, imamo strpljenja više nego ostatak EU. Koliko je to dobro, ne znam...Možda i ovaj narod plane.
Zapad je navikao da živi u luksuzu, dok je stanovnicima EU pandemija došla kao neka vrsta ekonomskog šamara da se okusi gorka aroma oskudice. Većina ih se nije snašla u ovome, pa kao rezultat imaš ovakve nerede.
2
2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

mi internet ratnici bi voljeli da dodje do gradjanskog rata
0
1811
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Svako moze biti koristan ili beskoristan u bilo kakvoj situaciji.

Neko je rodjen da razvaljuje, a neko da gradi. Ja sam u ovih godinu dana dobio sedam ponuda za posao. Dakle, ne da sam trazio, nego su mi nudili.

Ali, pretpostavljam da ima veze i rad na sebi kad drustvo nije u krizi. Ja ostavljam mogucnost da i drzave nisu radile dovoljno da se donekle zastite od ovakvih situacija. I da sada ne rade dovoljno. Medjutim, ocekivati od drzave da se nosi sa ovakvom situacijom kako svima nama odgovara je pomalo nerealno.

Socijalni zivot - u redu. Hajde da uzmem kao neki argument.

Al' razbijati i prizeljkivati gradjanski rat je nesto sasvim drugo. Ko ikome garantuje da nece biti prva zrtva u tom gradjanskom ratu? Lako je budalesati kad ti jos nisu dosli na prag.

Kad dodju, nemoj se Bogu zaliti sto si ti prva zrtva, ako si dio beskorisne mase koja se dere bezveze.
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Sleepy Joe je napisao/la: 26 jan 2021, 20:19
Zato što smo mi prvo navikli na ono ratno stanje, pokušavamo da iz ničega stvorimo barem nešto, da predeveramo mjesec, imamo strpljenja više nego ostatak EU. Koliko je to dobro, ne znam...Možda i ovaj narod plane.
Zapad je navikao da živi u luksuzu, dok je stanovnicima EU pandemija došla kao neka vrsta ekonomskog šamara da se okusi gorka aroma oskudice. Većina ih se nije snašla u ovome, pa kao rezultat imaš ovakve nerede.
Sa uvođenjem ovih mjera iskreno, život počinje i da liči na onaj u ratnom periodu. Razlika je u tome što ima dovoljno hrane. A ni u EU, kao ni kod nas ne žive svi u luksuzu.
Oni koji žive i dalje se mogu razmetati vjerovatno poprilično. Srednja klasa je ugrožena. Znaci ljudi koji rade svakodnevno i žive od svog rada. Trenutno su na infuzijama. Jer su ostali bez poslova, na čekanju su u nekim branšama, skraćenom radnom vremenu i sl.
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Sve je kako @Sarajka kaze.
Strah cini svoje.
2
1 slika 1 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Sleepy Joe je napisao/la: 26 jan 2021, 20:19
Doduše, znaš kako mi kažemo, samo nek' ne puca :djed

Šalu na stranu, ako potraje ovakvo stanje, nikome neće biti dobro... čitam, najavljuju poskupljenja gotovo svih namirnica...
2
1 slika 1 slika
Odgovori

Natrag na “Svijet”