Od Bidena treba ocekivati da obustavi izvoz oruzja u Saudijsku Arabiju, kao i da ih diplomatski ostro pritisne u vezi Jemena.
Cini mi se da sam negdje procitao da je Netanyahu cestitao Bidenu.
Od Bidena treba ocekivati da obustavi izvoz oruzja u Saudijsku Arabiju, kao i da ih diplomatski ostro pritisne u vezi Jemena.
Zato i mislim, da neće nešto Biden ni gubiti energiju na to...Socrates je napisao/la: ↑09 nov 2020, 20:12 Zavisi sa koliko su iskrenosti pristupili njima. Obje strane. Biden nema nista posebno sa tim. Vidjecemo.
Ni od jednog americkog predsjednika ne treba ocekivati da se odrekne podrske Izraelu, ali postoje nivoi te podrske od predsjednika do predsjednika.
Obama je, recimo, dosta ribao Netyanahua. Poznata je anegdota kad ga je pozvao u Bijelu Kucu da ga nagovori na obustavu svih agresivnih akcija. Kad je ovaj poceo da nesto bulazni, Obama je otisao na rucak I ostavio ga satima da ceka.
Pusti tu buraniju...
Ma budala se samo nije sjetila...
Mislim da ce Republikanci ovo da dogovore izmedju sebe. Ipak, rizik je i preveliki. Naravno, zbog tih glasova koje su dobili zbog samog Trumpa, mnogi cute. Ipak, optimista sam da ce naci nacin, da Trumpa "puste niz vodu", bez da sebe kompromituju. Zaista, opet kazem, ne vjerujem da bi dopustili takvo nesto. To bi otislo mnogo dalje od cuvanja svojih mjesta.Socrates je napisao/la: ↑10 nov 2020, 15:17 Republikanska Stranka bi trebala da reaguje na ovu Trumpovu avanturu, ali nece.
Iskreno mislim da postoji ogranak Republikanske Stranke koji naginje tome da izvede drzavni udar i uvede Ameriku u diktaturu. Rizikovali bi cak i gradjanski rat i raspad Amerike radi zadrzavanja pozicija.![]()
Kako drugacije objasniti sve ovo?![]()
Drugi ogranak Republikanske Stranke bi mozda i pozvao Trumpa na odgovornost zbog ovih budalastina, ali ne smije zbog glasackog tijela. Na kraju, ne treba zaboraviti da je preko 70 miliona ljudi glasalo za njega. A I za mnoge od njih, zbog njega.
Rekao sam prije izbora da je sve moguce.
PRIJE gotovo pet godina, krajem studenog 2015. godine, Joe Biden je bio u Zagrebu.
Hoće sigurno... Njemu je svejedno, bio dužan 100, ili 300 milijuna.Socrates je napisao/la: ↑19 nov 2020, 08:09 U Georgiji je rucno brojanje zavrseno oko ponoci.
Od vecih propusta, nasli su u dva vecinski republikanska okruga oko 5600 prvibitno neprebrojanih glasova. Racuna se da je, otprilike, 3300 bilo za Trumpa, a 2300 za Bidena.
Ovo nije izmjenilo konacnog pobjednika. Razlika je u korist Bidena oko 13000 glasova
Sad Trumpov tim moze traziti regularno zakonsko ponovno prebrojavanje koje se radi skeniranjem glasackih listica preko masina, bas kao i prvo brojanje. Naravno, glupost bi bila da Trump to radi, jer se racuna da je upravo zavrseno rucno brojanje najsigurniji nacin prebrojavanja glasova.
Ali, Trump uvijek radi gluposti.
Ako ponovo zatrazi brojanje u Wisconsinu, recimo, to ce njegov tim kostati osam miliona dolara. A vec su u dugovima.
Giuliani trazi platu 20 hiljada dolara na dan da nastavi ovu tragikomediju.![]()
Jeste li gledali Rudonju u novom Boratu? Al' ga coj'k osramoti.storm je napisao/la: ↑19 nov 2020, 08:18Hoće sigurno... Njemu je svejedno, bio dužan 100, ili 300 milijuna.Socrates je napisao/la: ↑19 nov 2020, 08:09 U Georgiji je rucno brojanje zavrseno oko ponoci.
Od vecih propusta, nasli su u dva vecinski republikanska okruga oko 5600 prvibitno neprebrojanih glasova. Racuna se da je, otprilike, 3300 bilo za Trumpa, a 2300 za Bidena.
Ovo nije izmjenilo konacnog pobjednika. Razlika je u korist Bidena oko 13000 glasova
Sad Trumpov tim moze traziti regularno zakonsko ponovno prebrojavanje koje se radi skeniranjem glasackih listica preko masina, bas kao i prvo brojanje. Naravno, glupost bi bila da Trump to radi, jer se racuna da je upravo zavrseno rucno brojanje najsigurniji nacin prebrojavanja glasova.
Ali, Trump uvijek radi gluposti.
Ako ponovo zatrazi brojanje u Wisconsinu, recimo, to ce njegov tim kostati osam miliona dolara. A vec su u dugovima.
Giuliani trazi platu 20 hiljada dolara na dan da nastavi ovu tragikomediju.![]()
A ovi pronađeni glasovi, samo mu daju materijal da vrišti opet![]()