let the cirkus beginSolid Republican:
Alabama (9), Alaska (3), Arkansas (6), Idaho (4), Indiana (11), Kansas (6), Kentucky (8), Louisiana (8), Mississippi (6), Missouri (10), Montana (3), Nebraska (4), North Dakota (3), Oklahoma (7), South Carolina (9), South Dakota (3), Tennessee (11), Utah (6), West Virginia (5), Wyoming (3) (125 total)
Leans Republican:
Texas (38) (38 total)
Battleground states:
Arizona (11), Florida (29), Georgia (16), Iowa (6), Maine 2nd Congressional District (1), North Carolina (15), Ohio (18) (96 total)
Leans Democratic:
Colorado (9), Michigan (16), Minnesota (10), Nebraska 2nd Congressional District (1), Nevada (6), New Hampshire (4), Pennsylvania (20), Wisconsin (10) (76 total)
Solid Democratic:
California (55), Connecticut (7), Delaware (3), DC (3), Hawaii (4), Illinois (20), Maine (3), Maryland (10), Massachusetts (11), New Jersey (14), New Mexico (5), New York (29), Oregon (7), Rhode Island (4), Vermont (3), Virginia (13), Washington (12) (203 total)
Američki predsjednik Donald Trump
Re: Američki predsjednički izbori 2020
0
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
Ne pratim izbore ali naidjoh na ovo... kazu da ocekuju nerede poslije izbora
https://www.buzzfeed.com/sydrobinson1/u ... e-election
https://www.buzzfeed.com/sydrobinson1/u ... e-election
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31197
Sta ima prenositi.. tamo jos ni sabah nisu klanjali
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31197
ma to je nedavno glavni popa iz stambola potpiso
2
1
1
1
Ma, to nekada mnogo kasnije... Vanredna situacija, vanredno i vrijeme u kome se ce se moci bilo sta znati.
Mimo toga, eventualno se mogu pratiti kljucne drzave ( a i tu se mora u obzir uzeti razlicite zakone drzava) u kojima budu stizali prvi rezultati. Tamo gdje se prvo broje glasovi poslani postom, ako Trump bude jako blizu Bidena, pobjeduje Trump (jednako vazi i za obrnutu situaciju). To je zato sto ce vecina Trumpetira da glasa licno, dok su mnogi demokrati glasali postom.
Tako da se sa samog pocetka nece mnogo izvuci. Recimo, Biden vodi "X" % u nekoj drzvavi, jer se broje prvo glasovi pristigli postom. Tu onda lezi pitanje, da li ce Trump imati dovoljno glasova, kada se razlika pocne smanjivati, usljed brojanja glasova licno (gdje je je Trumpovih vise).
Zanimljivi su najvise Pensilvanija, Michigen, Florida, Sjeverna Karolina, Arizona, Viskonsin....( iako, licno mislim da je Michigen prilicno daleko za Trumpa).
Nema meni spavati ko zna koliko!!!
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Nisam obično baš aktivno pratio američke izbore... Ali mislim da odavno nisu bili bitniji...
0
Taman, evo, sad si mi uvalio i treci "live" uporedo. Ionako sam nervozan k'o Tasmanski djavo.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Koji jos gledas? Da mi je naci nesto neutralno. CNN mi previse vuce na D stranu a FOX NEWS zna se..
0
CBS je otprilike najbolji.
Svejedno, sta cu sad izvjestavat', ljudi glasaju, situacija je neizvjesna, i ovo su izbori koji mogu sve proizvesti. Od gradjanskog rata do intervencije vojske.
Sto se tice samih rezultata, Pennsylvania ce glasove brojati vjerovatno do petka. Ako bude tijesno, i oni su odlucujuci, nista se nece znati do tad.
Florida ce znati rezultate veceras, najvjerovatnije, ako do njih bude odluka. Ohio je najbolji presjek Amerike danas, kako oni glasaju, tako Amerika glasa. Tako kazu.
Sve u svemu, nikad situacija nije bila ovakva. Sto se tice samo Kanade, Trump i nije toliko los izbor. Za ostatak svijeta, velika neizvjesnost.
Tek predstoji sagledavanje konsekvenci bilo kog izbora.
Svejedno, sta cu sad izvjestavat', ljudi glasaju, situacija je neizvjesna, i ovo su izbori koji mogu sve proizvesti. Od gradjanskog rata do intervencije vojske.
Sto se tice samih rezultata, Pennsylvania ce glasove brojati vjerovatno do petka. Ako bude tijesno, i oni su odlucujuci, nista se nece znati do tad.
Florida ce znati rezultate veceras, najvjerovatnije, ako do njih bude odluka. Ohio je najbolji presjek Amerike danas, kako oni glasaju, tako Amerika glasa. Tako kazu.
Sve u svemu, nikad situacija nije bila ovakva. Sto se tice samo Kanade, Trump i nije toliko los izbor. Za ostatak svijeta, velika neizvjesnost.
Tek predstoji sagledavanje konsekvenci bilo kog izbora.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Trump je rekao da ce proglasiti pobjedu cim ga stave u bilo kakvo vodstvo.
Veoma veoma opasna taktika. Zakuhava svjesno.
Veoma veoma opasna taktika. Zakuhava svjesno.
0
Pa njih i ja gledam... Nema bas tu neutralnih zaista. Mozda bi se moglo nesto naci, ali, sa povremnim pokrivanjem ( a i oni se cesto oslonjaju dijelom na ove nabrojane).
0
ovo je prvi put otkad znam za americke izbore da to kino pratim iz evrope 
1
1
Vise od 100 miliona ljudi glasalo prije izbornog dana.
U nekim drzavama (Florida, npr.) su poceli brojati ove glasove prije danas, s tim da bilo kakve rezultate mogu objaviti tek kad se zatvore izborna mjesta.
U nekim drzavama (Pennsylvania), prebrojavanje bilo kakvih glasova moze poceti tek kad se zatvore izborna mjesta. Zato ce oni kasniti sa konacnim rezultatima.
U nekim drzavama (Ohio), uvazavaju i glasove koje stignu postom nakon izbornog dana, ako je datum slanja danasnji.
U nekim drzavama (Florida, npr.) su poceli brojati ove glasove prije danas, s tim da bilo kakve rezultate mogu objaviti tek kad se zatvore izborna mjesta.
U nekim drzavama (Pennsylvania), prebrojavanje bilo kakvih glasova moze poceti tek kad se zatvore izborna mjesta. Zato ce oni kasniti sa konacnim rezultatima.
U nekim drzavama (Ohio), uvazavaju i glasove koje stignu postom nakon izbornog dana, ako je datum slanja danasnji.
1
1