Rusija nije autoritarni režim?
Ti se bome dobro zajebavaš, ili si opran do srži...
A ljudi samo ispadaju kroz prozore, oponente pobio, šaka njegovih podguznika bolesno bogata, a ono pola stanovništva u blatu bez kanalizacije
Benzinska koja glumi državu hehe
Vamo rakete, a onamo toaster ne znaju napraviti pa kradu prilikom specijalnih vojnih operacija
Šabović Adis je napisao/la: ↑24 nov 2024, 16:19
Zaboravi reć ovo za ruralna područja: to kod vas na zapadu ne postoji, jel tako, Storme? Sve asfalt?
Da... gdje se voze osobna vozila, jamčim da je u Sloveniji asfalt.
Čak i mnoge šumske ceste, koje po meni ne bi trebale biti asfaltirane...
Ali ljudi izračunali, da im je jeftinije jednom asfaltirati, nego svake godine popravljati, voziti , dosipavati, valjati i točkove otkidati... kontaš
Kanalizacija je i prestala biti tema, to je pod normalno
storm je napisao/la: ↑24 nov 2024, 15:42
Rusija nije autoritarni režim?
Ti se bome dobro zajebavaš, ili si opran do srži...
A ljudi samo ispadaju kroz prozore, oponente pobio, šaka njegovih podguznika bolesno bogata, a ono pola stanovništva u blatu bez kanalizacije
Benzinska koja glumi državu hehe
Vamo rakete, a onamo toaster ne znaju napraviti pa kradu prilikom specijalnih vojnih operacija
Naravno da nije autoritarni režim, Putin ipak nije bog, vjerovao ili ne. Znam da je za vas svako ko imalo drži do sebe bog, ali nope...
Ovi što ispadaju, ispadanje nije zabranjeno. Još. A kad ga zabrane nek onda stisne pa nek ispadne.
Šta, vi na zapadu pobijate saradnike? Istomišljenike? Ne protivnike (oponente)?
Podguznici su nastali devedesetih, to su oni koji su uz pomoć zapadnjaka i na temelju divlje privatizacije postali ono što su danas. Mi ih poslovično zovemo kvislinzima. I danas bi drmali Rusijom da ih Putin nije stiso za jajca. Rusija bi nalikovala Ukrajini gdje postoje roditelj broj jedan i roditelj broj dva, Nulandova bi ulijetala i izlijetala bez da joj iko traži pasoš na pokaz, baš kao Pelozi na Tajvan, NATO bi imao baze kojima Rus ne imao pristup i ostale gluposti...e to ti je, Storme, prava benzinska koja glumi državu. Nije da nešto benzina imaju al et.
Da... gdje se voze osobna vozila, jamčim da je u Sloveniji asfalt.
Čak i mnoge šumske ceste, koje po meni ne bi trebale biti asfaltirane...
Ali ljudi izračunali, da im je jeftinije jednom asfaltirati, nego svake godine popravljati, voziti , dosipavati, valjati i točkove otkidati... kontaš
Kanalizacija je i prestala biti tema, to je pod normalno
A dobro, ne može se Rusija porediti sa Slovenijom vizavi autoindustrije: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... _of_Russia
Ipak ste vi zapad za njih.
A i površina od 17 miliona kvadratnih kilometara bi za vas bila walk in the park, vi biste to sve popločali i asfaltirali dok si reko keks. Jel tako?
Šta će nama od 2 milijuna autoindustrija?
Pored nijemaca francuza japanaca i one normalne koreje
Čuj vaz
Pa to iscrtaju i dovrše tu djeca u drugom srednje tehničke škole
Pored nijemaca francuza japanaca i one normalne koreje
Ma razumem, i ja se tako znam hvalit; znaš koliku firmu ima komšija u mene? Veeeeliku. Znaš pošto mu je WC šolja? Ko u Svetog Petra kajgana.
Čuj vaz
Pa to iscrtaju i dovrše tu djeca u drugom srednje tehničke škole
Ma genijalci maleni, sigurno neće morati poput Amera plaćati Rusima taksi kad budu htjeli ići na vlastite svemirske stanice, koje uzgredbudirečeno više ne znaju sami praviti.
Nisi (opet) ništa skonto
Ne treba nam...ne treba, nije isplativo, to tako funkcionira.
Ne da pravimo zastave i yugiće da se svijet sprda...
Da, malo nas je, ali ne seremo iza kuće
Veliš, da ne seru iza kuće bilo bi ok to što rade po Donbasu?
Velim da ne seru oko kuće, ne bi ni bili toliko glupi pa imali šefa koji ih gura po donbasu..
Svršavaš na moćno oružje, resursa ti zemlja ima k'o u priči, a ti živiš u 19. Stoljeću...alkoholizam je samo popratna pojava, i to čak mogu i razumjeti...
Rusija je agresor, a Putin je ratni zločinac. I dok se zapad nije miješao kao danas uletiše u Gruziju i napraviše sranje. Napraviše sranje u Ukrajini i prije nego što je prvi američki metak došao do Ukrajinaca. Zašto? Putin ispravlja Lenjinove greške kao što već jednom rekoh... naravno, po njegovom viđenju. Ovo je velikoruska ideologija u pozadini. Kao što je Dobrica Ćosić bio za Miloševića i kompaniju tako je Aleksandar Dugin za Putina i kompaniju. Putin želi vratiti teritorije na kojima je ostala "zatočena" ruska većina, a koje su pripale drugim državama nakon raspada Sovjetskog saveza. Čovjek koji je u suzama posmatrao rušenje Berlinskog zida i slabljenje njegove države. Ima on žestoke komplekse... jednako tako želi da umre kao jedan veliki ruski vladar i da prije smrti nešto veliko učini. Dakle, zemlja koja tek tako izvrši agresiju i aneksira čitavu jednu teritoriju i pripoji sebi kao dobar dan nije ništa drugo nego ova gore ideologija. Isto tako, Putinu je ideološki mnogo bliži Staljin nego Lenjin. I to govori mnogo.
Sve ovo gore je nevezano za NATO i Ameriku, ali je činjenica da su NATO i Amerika i neke njihove odluke ubrzale odluke s druge strane do kojih bi kad tad svakako došlo. S druge strane je za mene i Biden bar saučesnik u genocidu u Gazi, a Bibi je ratni zločinac kao i Putin. Samo što mi bar u Bosni nemamo taj luksuz da pričamo protiv Amerike... hajd ovako forumski ok, ali kad bi npr. Bakir ili Željko počeli ovako pričati protiv Amerike u javnosti Bosne, Bošnjaka i Bosanaca bi bilo sve manje i manje u budućnosti. Ali tema je Rusija, pa se neću puno zadržavati na Americi.
Pa prije nego što neko ko ovaj rat u Ukrajini posmatra kroz prizmu "Amerika kriva, Biden ovo ono" neka pročita ovaj uvodni dio teksta do kraja, a o tome je i masa literature.
moje pisanje nije antirusko. caj ja i nisam neki obozavatelj amerike.
ali vi koji ste sjebali jugoslavij i rusiju cete.
s obzirom da je jugoslavija jedina drzava koju je bombardovao nato u europi, i razumijem tvoju mrznju prema natu i amerikancima.
ali cemu simpatije prema nekome ko vas nije branio?