United States of America

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Re: United States of America

Post Postao/la Ommadawn »

grunf je napisao/la: 15 sep 2025, 01:46 Proslo je nekoliko dana od ubistva aktiviste Carlija Kirka, dogadjaja koji ce promijeniti cijeli svijet, ne samo Ameriku. Do sada niti jednog komentara, apsolutno nijednog. Za to vrijeme prati se bez daha u nasoj ustanovi beznacajni Milorad Dodik i nekakve sankcije iz jos beznacajnije zemlje Slovenije.

Zbilja Merkwürdig…

Tramp je najavio obracun sa radikalnim ljevicarskim ludjacima. Nadajmo se da nije mislio na slavnu jagomirsku podruznicu. :dirka
Ispade Slovenija beznačajnija od Milorada?
Oh dear.

Kad skontaš kako god da se okrene i obrne, sabere i oduzme - preostaje nam svakome naša prćija.
Jer tu nam je sve počelo i tu će se sve završiti.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1388

Post Postao/la BeogradjanIN »

MunDzi je napisao/la: 15 sep 2025, 14:27
BeogradjanIN je napisao/la: 15 sep 2025, 10:28 Nije cilj provokacija vec sam izneo svoje misljenje na koje valjda imam prava :d
Sale se oni. :d
Znam :d
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1722

Post Postao/la Desperado »

Kad je u pitanju vanjska politika sve što Trump radi jeste da oslabi Evropu. Neće on plaho ići protiv Kine i Rusije.

Što se tiče Kirka i njegovog ubistva prije ovih retorika Trumpa o lovu na ekstremnu ljevicu prvo je ta ekstremna ljevica godinama unazad lovila desničare kako institucionalno tako i vaninstitucionalno. Cenzusirala ih je, kažnjavali su ih, bili su sudski gonjeni, osuđivani do te mjere da su gubili porodice i poslove itd.

Sad se kolo okrenulo pa su oni na tapeti, a ovo što gledamo je uvertira pred građanski rat.

A što se tiče Srbije, Vučića, Dodika... te vaše ko nas bre zavadi priče odavno ne piju vodu i to je jednostavno tako. Pozabavili ste se sami sobom što je bilo neminovno, jer je toliko otpada isplivalo u Srbiji na pozicije moći da bi čovjeku zdravog razuma trebalo deset života da to sve obuhvati. I što je najgore vodi vas šljam koji je pravio sranja devedesetih drugima oko Srbije.
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Kakva je to glupa konjina sto sjedi pred puskom!

Otprilike tako razmisljaju o Carliju Kirku radikalni ljevicari koji gledaju Evroviziju ogrnuti u arapske marame.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Upucati nekoga je ogavno, samo zbog nekog svjetonazora...
Slaviti to isto, još je malo niže ...
Ma koliko se ja ne slagao sa tim likom
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10699

Post Postao/la MunDzi »

Meni je svejedno. Ne valjaju ni jedni, ni drugi.
Nek se medjusobno poubijaju ako im je cejf.
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Meni i nije svejedno...
Kakva god, kad bi se, ako bi se raspala, ušla u kaos, štogod, osjetili bi svi...i to neki dosta drastično.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Šabović Adis je napisao/la: 20 sep 2025, 19:54 Naše misli i molitve biće s njima i nihovim porodicama.
Gledat cemo preko TV ekrana kao sto smo gledali/gledamo Ukrainu, Gazu, itd.

A ako se rasplamsa globalno, ebali smo onda svi jeza.

U svakom slucaju, nemam namjeru zivjeti u svakodnevnom strahu. Prije kad negdje pocne neko sranje, sva se uzivim i stresam, pratim vijesti, strahujem, itd...

Sad me boli uvce. Bice kako bude. U medjuvremenu zivim zivot bez straha.
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2007

Post Postao/la Pekmeza »

MunDzi je napisao/la: 20 sep 2025, 18:08 Meni je svejedno. Ne valjaju ni jedni, ni drugi.
Cccc a toliko naših živi u USA. Čemu mržnja??
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Pekmeza je napisao/la: 20 sep 2025, 21:32
MunDzi je napisao/la: 20 sep 2025, 18:08 Meni je svejedno. Ne valjaju ni jedni, ni drugi.
Cccc a toliko naših živi u USA. Čemu mržnja??
:face
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2007

Post Postao/la Pekmeza »

Niko ne radi bolje projekte kao Amerikanci. Tu nema cile mile, radi se i zavrsava. Amerikanci su Tite za poslovanje, a New York je bara krokodila, ako te ne pojedu, uspjećeš.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Nije razumela sta si napisala. Inace se slazem sa tobom @MunDzi .

Televizije i novine su tu da bi sirile strah i paniku jer elita zeli da sprovede svoje takozvano resenje. Naprave problem pa sprovedu ono sto su unapred zamislili. Ugasite TV,ne citajte novine i zivot ce vam biti znatno lepsi. Cak su i televizije u Nemackoj hvatane u lazi bezbroj puta sto u koroni sto u vezi rata u Ukrajini. Zato sam prethodno napisao da im ja ne verujem nista, samo ono sto svojim ocima vidim.
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Lajkujes degenerike i ljudjake sto pumpaju po Srbiji, spaljuju zive ljude u Nepalu i ubijaju aktiviste po Americi, i odmah si humanista i borac za ljudska prava.

A u podrumu EU sklapas puskomitraljez i spremas se za novi Staljingrad.

Bolesno.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Mislim da ih neko zavadja.
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Svi imaju neke zlocince, koji su heroji za nekoga i neke heroje, koji su zlocinci za nekoga.

Razlicita podneblja imaju cesto razlicite dijagnoze za dusevne bolesti. To je zbog kulturoloskih, socijalnih ili ekonomskih razlika.
U Americi su simpatiziranje kumunizma smatrali dusevnim poremecajem, a komunisti su smatrali simpatiziranje zapada i kapitalizma takodjer dusevnim poremecajem.Ali prikladnimjim za zatvore, nego za bolnice.
U nekim regijama,cesto se mogu davati pogresne dijagnoze. Takodje moze doci do nedavanja dijagnoze . Razlog je isti kao u prije navedenom primjeru-nestrucnost.

Razlicite klasifikacije mentalnih bolesti
Kao sto su doseljenici imali dijagnozu da su goli urodjenici bolesni, jer hodaju goli, urodjenici su imali dijagnozu da su doseljenici bolesni -jer imaju bezveze erekciju.
Imamo dalje npr-misticna iskustva, koji neki smatraju sizofrenijom i obratno gdje se ludjak prozove, a neki ga i podju smatrati prorokom.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Sta mislite o ovome? Nije da verujem ali me od amerikanaca nista ne moze iznenaditi.

https://www.facebook.com/share/v/17A7XVqykf/
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1722

Post Postao/la Desperado »

Problem je što će vjerovatno i ostali nadrljati. I ti i Fudo i dosta moje familije, jer ovo ode u sunovrat. U Americi je sve manje neke sredine. Niko nikog više ne sluša i samo guraju vlastite ideologije u prvi plan.

Tačno je to što si rekla. Budale su i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, desničari su mnogo gori pogotovo kad imaju moć u svojim rukama i kad imaju neku budalu koja ih vodi. Od njih možeš očekivati i scorched earth. Ovo što Trump radi trenutno on samo dolijeva ulje na postojeću vatru i nikako ne smiruje situaciju.

Eno u Dallasu je jutros bilo sranje. Biće mnogo više takvih sranja u narednom periodu. Čak su oživili onog ultradesničara Milo Yiannopoulosa kojeg već vide kao zamjenu za Kirka, a taj je još opasniji i brutalniji. On je nekad prije 10 godina bio ugašen jer je i za desnicu bio previše ekstreman. Ne bi me čudilo da Trump uskoro da naredbu da vojska izađe na ulice.
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”