Cim pocnu ovakvi komentari kad u banja luci kad u listici kad na marsu merkuruMrachno je napisao/la: ↑30 jul 2020, 18:28kad se ovakav post napiše u Banja Luci ili Lištici onda mooožda, do tada presipaš iz šupljeg u praznoTrafalgar Law je napisao/la: ↑30 jul 2020, 16:00 A ja iskreno smatram da je došlo vrijeme da na sav taj ćemer 90.tih počne sagledavati bez primjesa pretjeranog emotivnog naboja. Možda je i jedini put ka sagledavanju realnih činenica i oklonosti u kojima se rat/agresija na BIH dogodila, neophodno da saslušamo i drugu i treću stranu, stavimo činjenice na stol i zarad što dugotrajnijeg mira i budućih naraštaja progovrimo o stvarima prvo sa nama samim, jer i mi imamo svojih internih ratnih tajni, i dosta toga što je dovelo do ubistva nevinih srba i hrvata u BIH. Ovo o čemu govorim za cilj nema izjednačavanje žrtava i umanjenja odgovornosti agresora za počinjene zločine nad pripadnicima drugih etničkih skupina u BIH, kao i genocid u Srebrenici- jer je već odavno dosta toga presuđeno u Hagu protiv agresorske strane, što je više i nemoguće dovesti u pitanje - već sagledavanje činjeničnog stanja na teritoriji BIH tokom ratnog perioda, i mogućeg daljnjeg procesuiranja svih zločina koji su ostali prikriveni na svakoj od tri međusobno zaraćene strane. Istina je jako bitna, i ona nikada ne smije biti samo privilegija žrtve već i agresora, kao bi smo stekli širu sliku kolateralne štete, u vidu gubitka života običnh građana. Došlo je vrijeme kada se mora podignuti svijest o potrebama običnog čovjeka i sudu politikama koje su kreirale takve prilike.
Boli me briga za njih hocu da se presudi "mojima" ako su krivi da se ocisti sva ljaga sa "nas" i da ne moze niko reci e vidis i tvoji su to radili