Sukob ARBiH i HVO
Re: Tajne daytona..
Laganini, ti kritikujes mene i ostale za nase stavove. Ali, takvu pricu gone samo nacionalisti. Izvini molim te, ja kao Bosnjak, pripadnik najveceg naroda u BiH (to sam ti vec pisao,ali ne shvatas poentu) i danas imamo najmanje kontrole nad BiH obzirom na procenat.
Ali Boziji robe, evo neka nas "zanavijek" majoriziraju i Srbi i Hrvati u BiH, ali da rade za SVE NARODE. I podrazumijeva se, BiH. Boli mene briga ko vlada ako je posten. Svi smo upali u ovoliki lopovluk, jer, "neka kradu, ali neka se makar nasi" . Pa ti vidi gdje smo mi sada. STA CE NAM KANTONI, koji pojedose budzet, kao ajkula sardinu? Pa radi Hrvata. Pa majka mu stara, ponovicu to milion puta. Smanjiti administraciju sto je moguce vise. Skinuti naocare nacionalizma. Svima ce nema biti bolje.
Ne mogu da vjerujem da da mi, u 21 vijeku, govorimo o nekim plemenskim podjelama, i cijih ce vraceva vise biti u plemenskom vijecu.
Fuj!
Ali Boziji robe, evo neka nas "zanavijek" majoriziraju i Srbi i Hrvati u BiH, ali da rade za SVE NARODE. I podrazumijeva se, BiH. Boli mene briga ko vlada ako je posten. Svi smo upali u ovoliki lopovluk, jer, "neka kradu, ali neka se makar nasi" . Pa ti vidi gdje smo mi sada. STA CE NAM KANTONI, koji pojedose budzet, kao ajkula sardinu? Pa radi Hrvata. Pa majka mu stara, ponovicu to milion puta. Smanjiti administraciju sto je moguce vise. Skinuti naocare nacionalizma. Svima ce nema biti bolje.
Ne mogu da vjerujem da da mi, u 21 vijeku, govorimo o nekim plemenskim podjelama, i cijih ce vraceva vise biti u plemenskom vijecu.
Fuj!
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Da, sada su manjina.laga-nini je napisao/la: ↑18 aug 2020, 22:33..Srbi su manjina sto očigledno mislite da su Hrvati u bih al to ne pije vode niti će ikad pozdravite se s tom idejom..možete radit one manguplije ko s Komšićem al nikakve vajde od toga..Fatih je napisao/la: ↑18 aug 2020, 22:17 Ne zznam gdje mi ode post.... uglavnom yeb... la vas majorizacija!!! Sto ste vi u Hrvatskoj ukinuli status koji su Srbi imali? Ne moras mi odgovorati lagani jer me se ne tice! Hrvatska je druga drzava i ja tu necu da se uplicem. Ostavi ti Hrvate u BiH, bolje im je bez vase podrske iz HR. I vi i Srbija nam samo dodatno otezavate.
I nemoras mi odgovorati. Ali ako budes, sjeti se se da je Bosnjaka najmjanje a najmanje su procentualno zastpuljeni u ovoj zemlji. I zarto me isto boli djon. Zato, ne pomazite im,tako ti Boga!!!!
Ali, evo cuj kako je onaj htio islamku drzavu...dobro slusaj ko je sta htio (ili ne).
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
..nijew vas briga ko vlada al nek bude komšić..i nemoj se više vadit na čovića ni ja nemam dobro mišljenje o njemu al princip je bitan..kužiš..Fatih je napisao/la: ↑19 aug 2020, 16:04 Laganini, ti kritikujes mene i ostale za nase stavove. Ali, takvu pricu gone samo nacionalisti. Izvini molim te, ja kao Bosnjak, pripadnik najveceg naroda u BiH (to sam ti vec pisao,ali ne shvatas poentu) i danas imamo najmanje kontrole nad BiH obzirom na procenat.
Fuj!
0
Koji je primarni razlog, po tebi, da Bošnjaci glasaju za Komšića? Čović kao takav i njegovo šurovanje s Dodikom pa onda i sve ostalo ili želja da se nekome nešto nametne? I zašto izborni zakon nije promijenjen u periodu 1995-2010, recimo, kad se vlast SDA-HDZ lagano formirala za 15 dana? Tada su imali kapacitet da izglasaju bilo šta.
1
1
..ameri dozvolili oluju i ulazak hr vojske u bih zbog Bihaća i izbjegavanja nedaj boze nove Srebrenice a ti tako rezoniraš..mozda mislis na širenju fronta al saćem mi za pravo da je tu i ne samo tu ipak bio sebični interes a ako je usput olakšavajuća okolnost jos bolje..tako ja to vidim a ispada po vama kako su tamo zaratili s Srbima da bi spasili hr..
0
ti vec otisao na oluju kad je vec bilo skoro krajlaga-nini je napisao/la: ↑19 aug 2020, 17:52..ameri dozvolili oluju i ulazak hr vojske u bih zbog Bihaća i izbjegavanja nedaj boze nove Srebrenice a ti tako rezoniraš..mozda mislis na širenju fronta al saćem mi za pravo da je tu i ne samo tu ipak bio sebični interes a ako je usput olakšavajuća okolnost jos bolje..tako ja to vidim a ispada po vama kako su tamo zaratili s Srbima da bi spasili hr..
ajde vrati se dvije 3 godine unazad pa vidi je li bihac takoreci "spasio" hrvatsku dodatnih 50ak hiljada vojnika
vidim da pises negativno o armiji bih a hrvatsku predstavljas da je pomagala bosnjake i sl
ja ti evo dajem dokaz da je indirektno i bosna spasila hrvatsku
0
..spasava je sebe ko sto su hr spašavali sebe kad su ulazili ubteritorij bih..dobi se branio onaj dio di sam ja i recimo sav taj uski pojas do Zadra..sad držat teorije sto bi bilo da su Srbi i bosnjaci skupa išli kontra Hrvata il obratno Hrvati bosnjaci kontra Srba je deplasirano..
0
Pa ti si se uhvatio price kako su hrvati pomagali a i ja nastavio s tvojom analogijom da su bosnjaci pomogli hrvatima na ovaj nacin a to da je ovo da je ono je samo sada prica nista vise
Da hrvatska nije bila protiv bosnjaka mozda bi oluja bila 93e i oslobodili bi mozda do drine
Da hrvatska nije bila protiv bosnjaka mozda bi oluja bila 93e i oslobodili bi mozda do drine
0
..hr nikad nije bila protiv bosnjaka mozda su Hrvati iz bih tili u hrvatsku..jedno su želje a drugo realnost ..stoce nama Bosna ak onako posteno reci mislis da je teritorij svrha toga..pa nama je Alija dava Hercegovinu sad jel to bila njegova igra ne znam al je tudjman rezulantno odbio..podjela bih je moguća jedino u varijanti da sva tri naroda pristanu na to...silom to mogu samo Rusi il ameri a i Rusi trpe od sankcija zbog Ukrajine a hrvatsku il Srbiju koju spominjete u kontekstu odvajanja medjunarodni zajednica bi uništila za dva miseca..ne boj se nema jagme za Bosnom nit je ozbiljno ikad bilo..
0
Hr nije bila protiv Bošnjaka???laga-nini je napisao/la: ↑19 aug 2020, 18:29 ..hr nikad nije bila protiv bosnjaka mozda su Hrvati iz bih tili u hrvatsku..jedno su želje a drugo realnost ..stoce nama Bosna ak onako posteno reci mislis da je teritorij svrha toga..pa nama je Alija dava Hercegovinu sad jel to bila njegova igra ne znam al je tudjman rezulantno odbio..podjela bih je moguća jedino u varijanti da sva tri naroda pristanu na to...silom to mogu samo Rusi il ameri a i Rusi trpe od sankcija zbog Ukrajine a hrvatsku il Srbiju koju spominjete u kontekstu odvajanja medjunarodni zajednica bi uništila za dva miseca..ne boj se nema jagme za Bosnom nit je ozbiljno ikad bilo..
Care, bajke su na drugom podforumu.
Ne, sa tobom se na ovoj temi ne može diskutovati.
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
daj ba gdje si ti prozivio devedesete u diznilendu?laga-nini je napisao/la: ↑19 aug 2020, 18:29 ..hr nikad nije bila protiv bosnjaka mozda su Hrvati iz bih tili u hrvatsku..jedno su želje a drugo realnost ..stoce nama Bosna ak onako posteno reci mislis da je teritorij svrha toga..pa nama je Alija dava Hercegovinu sad jel to bila njegova igra ne znam al je tudjman rezulantno odbio..podjela bih je moguća jedino u varijanti da sva tri naroda pristanu na to...silom to mogu samo Rusi il ameri a i Rusi trpe od sankcija zbog Ukrajine a hrvatsku il Srbiju koju spominjete u kontekstu odvajanja medjunarodni zajednica bi uništila za dva miseca..ne boj se nema jagme za Bosnom nit je ozbiljno ikad bilo..
0
..refendumom dali legitimitet ..oružje i humanitarno išlo prilog hrvatske..izbjeglice primljene u hr u toku najvećeg sukoba između bosnjaka i Hrvata..oslobodili bihacku krajinu..Tuđman najveći doprinos dao dejtonskom sporazumu prihvaćajući federaciju...jos smo samo guzice tribali dat sto vise..ako ovo nije istina na Bibliju hi se zaklela..obranili veliki dio bih od agresije Srba..pa jbt vama je udba isprala glave..i sad vec lobiramo za EU..i sta smo dobili za uzvrat to da serete po Hrvatima i Srbima..stvarno gubim nadu da promišljate normalno..Ommadawn je napisao/la: ↑19 aug 2020, 19:40Hr nije bila protiv Bošnjaka???laga-nini je napisao/la: ↑19 aug 2020, 18:29 ..hr nikad nije bila protiv bosnjaka mozda su Hrvati iz bih tili u hrvatsku..jedno su želje a drugo realnost ..stoce nama Bosna ak onako posteno reci mislis da je teritorij svrha toga..pa nama je Alija dava Hercegovinu sad jel to bila njegova igra ne znam al je tudjman rezulantno odbio..podjela bih je moguća jedino u varijanti da sva tri naroda pristanu na to...silom to mogu samo Rusi il ameri a i Rusi trpe od sankcija zbog Ukrajine a hrvatsku il Srbiju koju spominjete u kontekstu odvajanja medjunarodni zajednica bi uništila za dva miseca..ne boj se nema jagme za Bosnom nit je ozbiljno ikad bilo..
Care, bajke su na drugom podforumu.
Ne, sa tobom se na ovoj temi ne može diskutovati.
0
Htio sam napisati protuargumente ali kontam - za koji q-ratz?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Jesam iznio sve argumente bez uopćene price ko koga voli..naravno rat je bio pravile su se neke greške i to velike al od Hrvata iz bih a ne iz RH..primjera radi logore..greške su bile al je Hrvatskoj odgovara rat s Bošnjacima po cemu..al udba je to dobro napravila i bio je i bilo je zle krvi zbog čega i danas postoje tenzije i dan danas al da je u globalu hr mrzila Bošnjake tlak mi je na 300..
0
Odgovori li na moje pitanje o Jajcu?laga-nini je napisao/la: ↑19 aug 2020, 21:17Jesam iznio sve argumente bez uopćene price ko koga voli..naravno rat je bio pravile su se neke greške i to velike al od Hrvata iz bih a ne iz RH..primjera radi logore..greške su bile al je Hrvatskoj odgovara rat s Bošnjacima po cemu..al udba je to dobro napravila i bio je i bilo je zle krvi zbog čega i danas postoje tenzije i dan danas al da je u globalu hr mrzila Bošnjake tlak mi je na 300..
Odgovori li na moje pitanje o prolazu kroz Banjaluku?
Dogovor Tuđman-Milošević u Karađorđevu?
Koja jebena UDBA - oni su gledali da nam svakodnevno ne fali ispaljenih granata i da nam nije dosadno po konc logorima.
Hrvatskoj odgovara da zakrve jer mogu pripojit Herceg-Bosnu a i ako ne bude ništa od toga, papa Franjo uvijek ima zagarantovano glasačko tijelo u BiH.
Kaem ja, ti ćeš usrat temu.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
..kakvo Jajce i kurci o nekoj selendri stalno spominješ..posljedice sukoba između armije i HVO tribas razmotrit a ne situacijubu svakom selu u bih..o kakvom ti dogovoru govoriš o onoj salveti zar ne e bas se tako vodila državna politika..državnici su morali razgovarati nekad zbog političkog nadigravanja nekad zbog odbijanja na vremenu nekad jer jednostavno bez razgovora nema kraja zlu..kakvo glasačko tijelo ono osnovalo glasuje sto bi pripadali koliko naivno u sagledavanju geopolitičke situacije inosnovac bi svatio da bi svako pripajanje Herceg Bosne bio autogol a kamoli ne tudjman koji je bio i povjesničar i vojnik i političar bez prava na grešku...meni nije jasno da pušite tu foru...ok mozda su je pušili i Hrvati u Herceg Bosni al to je njihov problem njih se nije pitalo..nit je Karadžića nit Boban išli u Dayton ..e i da ne kuzim sto s banja lukom..??
0