Jel ti mene zajebavas druze? Stra su radili Siriji,Avganistanu,Iraku,Jemenu?Socrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:08Opet pišeš neistine. NATO je intervenirao samo u Libiji, po nalogu Vijeća sigurnosti UN. Dakle, i Rusija se složila. Nisu nigdje drugo intervenirali na Bliskom Istoku, jer nije njihova nadležnost.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:05
Kako ti branis NATO...Zaduzeni za evropsku sigurnost a upadali po arapskim zemljama,ubijali,krali...I sada kada treba da sprece genocid Izraela, oni se prave ludi...
Ja ne znam, jedino ako su albanci bili pod turcima 500 godina pa je njihovo Kosovo. Cuj to,nije srpsko a sve srpski manastiri i ostalo se tamo nalazi...
Ma nije, Kosovo je japansko 100%
"Sarajevo safari"
- BeogradjanIN
- Etablirani član

- Reactions: 1388
Re: "Sarajevo safari"
0
To nije NATO uradio. Moraš da razumiješ o čemu pričaš kada već biraš da učestvuješ u ovakvim diskusijama.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:15Jel ti mene zajebavas druze? Stra su radili Siriji,Avganistanu,Iraku,Jemenu?
Anyway, vratimo se Sarajevskom Safariju i Vučiću.
Ja malo strpljenja imam za diskusije gdje vidim da ako odemo i do bosanskog rata da ću morati biti žešći. Srbija nikad nije učinila nijedan gest da prizna kakve su zločine direktno i indirektno radili u Bosni.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 22 dec 2025, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
Tražili smo se po prethodnim životima
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Odgovor sa neta ili ta vasa AISocrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:21To nije NATO uradio. Moraš da razumiješ o čemu pričaš kada već biraš da učestvuješ u ovakvim diskusijama.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:15
Jel ti mene zajebavas druze? Stra su radili Siriji,Avganistanu,Iraku,Jemenu?
Ja malo strpljenja imam za diskusije gdje vidim da ako odemo i do bosanskog rata da ću morati biti žešći. Srbija nikad nije učinila nijedan gest da prizna kakve su zločine direktno indirektno radili u Bosni.
NATO je izvršio jednu značajnu agresiju na Srbiju i Jugoslaviju tokom 1999. godine, koja je trajala 78 dana, od 24. marta do 10. juna 1999. godine, pod nazivom „Humana intervencija“, iako je bila u skladu s ciljevima širenja imperijalne moći i prodora kapitala na istok.
Ova agresija je bila bez odobrenja Saveta bezbednosti UN-a i rezultirala je smrtnim slučajevima, uništenjem infrastrukture, zagađenjem životne sredine i izbjeglištvom više od 280.000 ljudi iz Kosova i Metohije.
U kontekstu, NATO je kasnije izvršio agresije u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Maliju, Ukrajini i Venezueli, koje se smatraju dijelom istog plana širenja imperijalne moći.
0
Ja i?BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:22Odgovor sa neta ili ta vasa AISocrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:21
To nije NATO uradio. Moraš da razumiješ o čemu pričaš kada već biraš da učestvuješ u ovakvim diskusijama.
Ja malo strpljenja imam za diskusije gdje vidim da ako odemo i do bosanskog rata da ću morati biti žešći. Srbija nikad nije učinila nijedan gest da prizna kakve su zločine direktno indirektno radili u Bosni.
NATO je izvršio jednu značajnu agresiju na Srbiju i Jugoslaviju tokom 1999. godine, koja je trajala 78 dana, od 24. marta do 10. juna 1999. godine, pod nazivom „Humana intervencija“, iako je bila u skladu s ciljevima širenja imperijalne moći i prodora kapitala na istok.
Ova agresija je bila bez odobrenja Saveta bezbednosti UN-a i rezultirala je smrtnim slučajevima, uništenjem infrastrukture, zagađenjem životne sredine i izbjeglištvom više od 280.000 ljudi iz Kosova i Metohije.
U kontekstu, NATO je kasnije izvršio agresije u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Maliju, Ukrajini i Venezueli, koje se smatraju dijelom istog plana širenja imperijalne moći.
I trebali su da izvrše agresiju jer se Milošević nije mogao drugačije zaustaviti. Nije sigurno mislio napustiti vlast. I opet lažeš oko NATO. Nisu nigdje bili u tim zemljama. Ukrajinu pomažu jer je u Evropi. To je njihova zona nadležnosti.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Kako te ja lazem kralju, ovo ti je odgovor sa interneta a ne moj...Na netu ti pise da je u svim tim zemljama nato izvrsio agresiju. E sada sto ti to ne prihvatas kao istinu vec samo ono sto tebi odgovara,to je druga stvar.Socrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:24Ja i?BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:22
Odgovor sa neta ili ta vasa AI
I trebali su da izvrše agresiju jer se Milošević nije mogao drugačije zaustaviti. Nije sigurno mislio napustiti vlast. I opet lažeš oko NATO. Nisu nigdje bili u tim zemljama. Ukrajinu pomažu jer je u Evropi. To je njihova zona nadležnosti.
I opet te pitam, zasto ne zaustave Izrael? U cemu je problem posto su oni dobrotvori, brinu o narodima da neko slucajno ne izvrsi genocid...Eto im genocid pred ocima, gde su nato dobrotvori? Vazno je da su skembali Milosevica jer nije hteo da sidje sa vlasti. Sta njih briga ko je na vlasti u nekoj zemlji 20 000km udaljenoj
0
Onda te laže internet. Kažem, trebaš se školovati za neke stvari kada ih raspravljaš. Nisam siguran ni da razumiješ šta je NATO.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:25Kako te ja lazem kralju, ovo ti je odgovor sa interneta a ne moj...Na netu ti pise da je u svim tim zemljama nato izvrsio agresiju. E sada sto ti to ne prihvatas kao istinu vec samo ono sto tebi odgovara,to je druga stvar.
Daj jedan članak gdje piše da je NATO intervenirao recimo u Iraku. To je jednostavno neistinita glupost.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Ovo ti je kopiran tekst sa google-a
NATO agresije u drugim zemljama: Nakon agresije na Jugoslaviju, NATO je izvršio značajne akcije u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Maliju, Ukrajini i Venezueli, koje se smatraju dijelom istog imperijalističkog plana.
Ove akcije su bile u skladu s ciljevima osvajanja tržišta, preuzimanja infrastrukture i sirovina, te dobivanja jeftine radne snage.
U svim slučajevima, NATO je djelovao bez odobrenja UN-a i u suprotnosti s međunarodnim pravom.
Kritike i posledice: NATO agresija na Jugoslaviju je bila kritikovana kao zločinačka i kao prva akcija imperijalističkog NATO-a na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata.
Kritičari ističu da je ova agresija rezultirala masovnim zagađenjem životne sredine, pogubljenjem civila i dugoročnim posledicama za zdravlje stanovništva.
Takođe, postoji kritika i u vezi sa rehabilitacijom marionetskih režima i pritiskom na Srbiju da se pridruži NATO-u, što se smatra znakom vazalskog odnosa prema Zapadu.
NATO agresije u drugim zemljama: Nakon agresije na Jugoslaviju, NATO je izvršio značajne akcije u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Maliju, Ukrajini i Venezueli, koje se smatraju dijelom istog imperijalističkog plana.
Ove akcije su bile u skladu s ciljevima osvajanja tržišta, preuzimanja infrastrukture i sirovina, te dobivanja jeftine radne snage.
U svim slučajevima, NATO je djelovao bez odobrenja UN-a i u suprotnosti s međunarodnim pravom.
Kritike i posledice: NATO agresija na Jugoslaviju je bila kritikovana kao zločinačka i kao prva akcija imperijalističkog NATO-a na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata.
Kritičari ističu da je ova agresija rezultirala masovnim zagađenjem životne sredine, pogubljenjem civila i dugoročnim posledicama za zdravlje stanovništva.
Takođe, postoji kritika i u vezi sa rehabilitacijom marionetskih režima i pritiskom na Srbiju da se pridruži NATO-u, što se smatra znakom vazalskog odnosa prema Zapadu.
0
Pa očigledno da piše neko ko je kao i ti neobaviješten (da ne kažem goru riječ) plus je pristran.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Ma da, pristran je kada ne ide u korist nato-a. A da je protiv srba ti bi bio zadovoljan i bila bi istinita prica. Verovatno su srbi napali iracane,sirijce...pa i ove neduzne u gazi...
https://pisjournal.net/invazija-na-irak ... on-zivota/
https://pisjournal.net/invazija-na-irak ... on-zivota/
0
Evo jednostavno na prvo guglanje. NATO intervencije.
Kosovo (1999): Operation Allied Force, an air campaign to halt humanitarian atrocities during the Kosovo War.
Bosnia and Herzegovina (1992-2004): Peace support operations, including the implementation of the Dayton Accords.
Afghanistan (2001-2021): Led the International Security Assistance Force (ISAF) and later the Resolute Support Mission to stabilize the country after 9/11. (Ovo nisu vojna djelovanja)
Libya (2011): A military intervention enforcing a UN no-fly zone during the civil war. (Ovo sam već spomenuo, obezbjeđivali sigurnosnu zonu).
Iraq (2004-2011): Training the Iraqi security forces. (Ovo je trening, nije vojna operacija).
Kosovo (1999): Operation Allied Force, an air campaign to halt humanitarian atrocities during the Kosovo War.
Bosnia and Herzegovina (1992-2004): Peace support operations, including the implementation of the Dayton Accords.
Afghanistan (2001-2021): Led the International Security Assistance Force (ISAF) and later the Resolute Support Mission to stabilize the country after 9/11. (Ovo nisu vojna djelovanja)
Libya (2011): A military intervention enforcing a UN no-fly zone during the civil war. (Ovo sam već spomenuo, obezbjeđivali sigurnosnu zonu).
Iraq (2004-2011): Training the Iraqi security forces. (Ovo je trening, nije vojna operacija).
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Ovo je tebi trening? Kako onda izgleda rat jbt...Socrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:34 Evo jednostavno na prvo guglanje. NATO intervencije.
Vojno, Irak se nije imao čime suprotstaviti invaziji velikih razmjera „koalicije voljnih” iz SAD-a, Velike Britanije, Australije i Poljske. Iako je na početku iračka vojska pružala impresivan otpor,kako je vrijeme odmicalo irački vojnici su u sve većem broju počeli da dezertiraju, a diktator Saddam Hussein svrgnut je poslije tri sedmice. A šest sedmica nakon početka rata, 1. maja 2003. godine, predsjednik Buš trijumfalno je objavio kraj velikih borbenih operacija na nosaču aviona Abraham Lincoln.
Do tada je, prema američkoj vojnoj studiji, koalicija predvođena SAD-om bacila tačno 29.166 bombi i drugih projektila. Veliki dio infrastrukture u zemlji ležao je u ruševinama. A prema uglednoj britanskoj nevladinoj organizaciji Iraq Body Count, živote je izgubilo više od 7.000 civila.
Dobar trening, samo 29.166 bombi i drugih projektila...Svaka cast
I kralju, moj otac je iracanin...sigurno i ja jer se gleda po ocu...I znam dobro sta mi je familija prosla..i znam na sta lici Irak od tog njihovog TRENINGA
0
Nadam se da razumiješ razliku između vojne intervencije i treninga oružanih snaga država. Amerika je upala u Irak 2003. NATO je trenirao iračke jedinice od 2004. Gdje se tebi tu javlja vojna operacija NATO? Sutra da Srbija uđe u NATO, imali bi trening od NATO. NATO ima raznih misija koje nemaju veze sa vojnim djelovanjem.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:36Ovo je tebi trening? Kako onda izgleda rat jbt...Socrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:34 Evo jednostavno na prvo guglanje. NATO intervencije.
Vojno, Irak se nije imao čime suprotstaviti invaziji velikih razmjera „koalicije voljnih” iz SAD-a, Velike Britanije, Australije i Poljske. Iako je na početku iračka vojska pružala impresivan otpor,kako je vrijeme odmicalo irački vojnici su u sve većem broju počeli da dezertiraju, a diktator Saddam Hussein svrgnut je poslije tri sedmice. A šest sedmica nakon početka rata, 1. maja 2003. godine, predsjednik Buš trijumfalno je objavio kraj velikih borbenih operacija na nosaču aviona Abraham Lincoln.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 22 dec 2025, 00:41, ukupno mijenjano 1 put.
I neka se bije. Dobro se i biju, s obzirom na okolnosti.
Milošević osim dreke nije se nikako bio.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Znas li ti koliko je trajao rat u Iraku? I kada su americki i ciji sve vec vojnici napustili Irak? Kakva misija,kakav trening...kada su jurili Sadama i obesili ga. Kada su kasnije rezirali napad na one kule bliznakinje u Njujorku da bi imali razloga da ih bombarduju..a onda na kraju kao hteli da pomognu u borbi protiv terorizma...A i ono izmisljanje da Irak ima nekakvo nuklearno ili koje vec oruzje...Prevaranti zlocinackiSocrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:39Nadam se da razumiješ razliku između vojne intervencije i treninga oružanih snaga država. Amerika je upala u Irak 2003. NATO je trenirao iračke jedinice od 2004. Gdje se tebi tu javlja vojna operacija NATO. Sutra da Srbija uđe u NATO, imali bi trening od NATO. NATO ima raznih misija koje nemaju veze sa vojnim djelovanjem.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:36
Ovo je tebi trening? Kako onda izgleda rat jbt...
0
Zadnja izmjena: BeogradjanIN, dana/u 22 dec 2025, 00:44, ukupno mijenjano 2 puta.
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Pa da su dolazili kopneno pa i da se pobijemo...lako je sa 5-6 hiljada metara bacati bombe
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

I kao zakljucak dolazi ova recenica koja pogadja u centar
I bez ovog izvještaja jasno je svima da je invazija na Irak bila još jedna brutalna predstava Zapada za oči javnosti i da je bila bazirana na laži. Nažalost, ta laž je nepovratno odnijela živote i uništila jednu državu, a niko za to nije odgovarao i vjerovatno neće nikada.
Tako je bilo bazirano i na Kosovu, tako je bilo bazirano i u Siriji,Libiji,Jemenu i gde sve vec...
I da postoji pravda, taj zlocinacki pakt bi bio ugasen a odgovorni robijali dozivotno..a i to je malo
I bez ovog izvještaja jasno je svima da je invazija na Irak bila još jedna brutalna predstava Zapada za oči javnosti i da je bila bazirana na laži. Nažalost, ta laž je nepovratno odnijela živote i uništila jednu državu, a niko za to nije odgovarao i vjerovatno neće nikada.
Tako je bilo bazirano i na Kosovu, tako je bilo bazirano i u Siriji,Libiji,Jemenu i gde sve vec...
I da postoji pravda, taj zlocinacki pakt bi bio ugasen a odgovorni robijali dozivotno..a i to je malo
0
Ako ćemo baš iskreno, rat u Iraku nije duže trajao od par sedmica. Za razliku od Rusije, Amerika bar zna ratovati. Poslije je bila okupacija. Pogledaj broj žrtava Amerikanaca u Iraku za skoro 20 godina, pogledaj broj ruskih žrtava za četiri godine u Ukrajini.BeogradjanIN je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:41Znas li ti koliko je trajao rat u Iraku? I kada su americki i ciji sve vec vojnici napustili Irak? Kakva misija,kakav trening...kada su jurili Sadama i obesili ga. Kada su kasnije rezirali napad na one kule bliznakinje u Njujorku da bi imali razloga da ih bombarduju..a onda na kraju kao hteli da pomognu u borbi protiv terorizma...Socrates je napisao/la: ↑22 dec 2025, 00:39
Nadam se da razumiješ razliku između vojne intervencije i treninga oružanih snaga država. Amerika je upala u Irak 2003. NATO je trenirao iračke jedinice od 2004. Gdje se tebi tu javlja vojna operacija NATO. Sutra da Srbija uđe u NATO, imali bi trening od NATO. NATO ima raznih misija koje nemaju veze sa vojnim djelovanjem.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 22 dec 2025, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.