"Sarajevo safari"
"Sarajevo safari"
Pogledao netko dokumentarni film slovenskog redatelja "Sarajevo safari"?
Ovo je nešto najbolesnije što sam čuo u svezi rata u BiH.
Ovo je nešto najbolesnije što sam čuo u svezi rata u BiH.
0
Re: "Sarajevo safari"
Gdje?
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Pregledah sinoć. Ne iznenađuje me jer sam čula da je bilo takvih slučajeva, ne samo u Sarajevu već u čitavoj BiH 
Nije mi samo jasno zašto je slovenac progovorio sad, nakon toliko godina
Nije mi samo jasno zašto je slovenac progovorio sad, nakon toliko godina
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Navodno se za to znalo u nekim krugovima, ali se na svako istraživanje naletjelo na zid.
Poput mafijaške omerte
Omerta _zakon ćutanja.
E sad je prvi put progovorio sudionik iz organizacije. Razloge možemo samo nagađati.
Ali mislim da, ako se tako dugo šutjelo, nisu tu sitne ribe u igri...
0
Ma kakve sitne crne ribe, ovo su sami vrhovi. Još tada, dok sam bila u Sarajevu, čula sam priče da na području oko Goražda dolaze tako likovi iz Srbije, Bugarske, Rusije, Ukraine. Užas. Tad kad nisam poludjela neću nikad.
Nije slovenac jasan jer svjestan je da ti organizatori znaju ko je on i ono zamračivanje lica mi je niđe veze. Svjestan je isto i da ga mogu pronaći u roku od 24 sata, ako već nisu.
Eh šta je sad ovo predstavljalo, čišćenje savjesti
Meni je i on u istom košu kao i oni koji su pucali jer nije reagovao. Njemu je bilo "strašno, užasno", ja, i?! Šta si poduzeo po tom pitanju? Još se vraćao!!!
Ma bježi, muka mi da povraćam od sinoć. Zbog Irine, zbog "Malene", zbog sve djece svijeta koja na bilo koji način bivaju povrijeđena
Nije slovenac jasan jer svjestan je da ti organizatori znaju ko je on i ono zamračivanje lica mi je niđe veze. Svjestan je isto i da ga mogu pronaći u roku od 24 sata, ako već nisu.
Meni je i on u istom košu kao i oni koji su pucali jer nije reagovao. Njemu je bilo "strašno, užasno", ja, i?! Šta si poduzeo po tom pitanju? Još se vraćao!!!
Ma bježi, muka mi da povraćam od sinoć. Zbog Irine, zbog "Malene", zbog sve djece svijeta koja na bilo koji način bivaju povrijeđena
0
Nije ništa bolji, to sam prvi pomislio.Malena je napisao/la: ↑03 nov 2022, 16:45 Ma kakve sitne crne ribe, ovo su sami vrhovi. Još tada, dok sam bila u Sarajevu, čula sam priče da na području oko Goražda dolaze tako likovi iz Srbije, Bugarske, Rusije, Ukraine. Užas. Tad kad nisam poludjela neću nikad.
Ma bježi, muka mi da povraćam od sinoć. Zbog Irine, zbog "Malene", zbog sve djece svijeta koja na bilo koji način bivaju povrijeđena![]()
Režiser tj autor, sigurno mu zna identitet... Zanima me, da li je neka institucija zatražila saslušanje, privođenje, postupak.
Ne možeš ti sad malo ispričati, i laku noć.
Sad govori, sve... Od - do
0
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /221101050storm je napisao/la: ↑03 nov 2022, 20:47Nije ništa bolji, to sam prvi pomislio.Malena je napisao/la: ↑03 nov 2022, 16:45 Ma kakve sitne crne ribe, ovo su sami vrhovi. Još tada, dok sam bila u Sarajevu, čula sam priče da na području oko Goražda dolaze tako likovi iz Srbije, Bugarske, Rusije, Ukraine. Užas. Tad kad nisam poludjela neću nikad.
Ma bježi, muka mi da povraćam od sinoć. Zbog Irine, zbog "Malene", zbog sve djece svijeta koja na bilo koji način bivaju povrijeđena![]()
Režiser tj autor, sigurno mu zna identitet... Zanima me, da li je neka institucija zatražila saslušanje, privođenje, postupak.
Ne možeš ti sad malo ispričati, i laku noć.
Sad govori, sve... Od - do
Zavrtilo se
0
Protiv nepoznatog počinitelja...Malena je napisao/la: ↑04 nov 2022, 11:13https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /221101050
Zavrtilo se![]()
Slabo je to u šansama.
Autora treba odmah dovesti i saslušati, pa onog svjedoka, pa tako dalje...
Ostalo je klinac
0
Pa naravno da se mora navesti protiv NN lica jer se još ne zna tačno ko je u pitanju i koliko ih je u stvarnosti bilo, ali svjedočenjem autora i svjedoka, doći će se i do tačnih podataka o počiniocima, ako Bog da.
0
Koliko sam skuzio, to je bila golema organizacija.
Centar u Italiji, Milano.
Slovenci transport do Beograda,, pa sve dalje.
Do pocinioca, jako sumnjam... Ali daj bože
Ako ih pohvataju, to će ove iz logistike. Zasluženo, ali nije to to.
Čitam, pocinioci su bogati ljudi od Rusije do zapada, uključujući usa i kanadu..
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10137
Bolje bi bilo da se sve ovo odvijalo u zaleđini, pa da se u javnosti izađe sa konkretnijim informacijama koje decizno ukazuju na odgvoorne. Recimo, kako imamo neki matertijal sa kojim se pokreće novi segment istorijske građe opsade Sarajeva. Nije na volju onih koji sve to negiranju, već da se zabrinu da bi mogli doći i do imena istinskih organizatora dok se istovremeno panično brane od neugodne istine.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Teško da je iko u BiH mogao kontrolirati tok događaja u ovom slučaju. Film je izašao 2022. Već tad je pokrenut criminal complaint u Sarajevu. Nakon što se tri godine proces jedva pomjerio s mjesta u BiH, italijanski novinar je odlučio za pokretanje procesa u Italiji, a belgijska parlamentarka bosanskog porijekla u Belgiji.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10137
Sve nam je to poznato!
Ako se ne desi ništa, ko će "zakopati" neuspjeh, i opreuzeti odgovornost za loše vođenje predmeta? U našem mjenju se i dalje pribjegava navali nekontrolisanih emocija (ovo se često pripisuje oštećenoj amigdali mozga zbog ranije traume) kolektivna ishitrenost, jer ne znamo ništa pokrenuti, imati kontinuitet i biti sigurni da je to. Lekcija iz koje ništa nismo naučili je bila i revitazalizacija propalog pokušaja sa tužbom protiv Srbije, potkopavane sa naše strane, pa ju se neko sjetio kada politici dođe zor guzici da spašava jedan milje, hej, poslije toliko vremena. I na kaju samo postaneš predmet ismijavanja šovinističkih beogradskih novina. Dobro su neki kazali, da naši stastiti-političari (dostatna većina njih) nisu stasali za ozbiljnije politike, i organizaciju funkcionalnih zajednica, osim za lokalnog politikanstva.
Ako se ne desi ništa, ko će "zakopati" neuspjeh, i opreuzeti odgovornost za loše vođenje predmeta? U našem mjenju se i dalje pribjegava navali nekontrolisanih emocija (ovo se često pripisuje oštećenoj amigdali mozga zbog ranije traume) kolektivna ishitrenost, jer ne znamo ništa pokrenuti, imati kontinuitet i biti sigurni da je to. Lekcija iz koje ništa nismo naučili je bila i revitazalizacija propalog pokušaja sa tužbom protiv Srbije, potkopavane sa naše strane, pa ju se neko sjetio kada politici dođe zor guzici da spašava jedan milje, hej, poslije toliko vremena. I na kaju samo postaneš predmet ismijavanja šovinističkih beogradskih novina. Dobro su neki kazali, da naši stastiti-političari (dostatna većina njih) nisu stasali za ozbiljnije politike, i organizaciju funkcionalnih zajednica, osim za lokalnog politikanstva.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ma ja sam svaki dan prolazio pored zeljeznicke pa prema kranjcevicevoj i vojnoj bolnici..prodje 10 dana ni metak da prozuji...pojave se oni oklopni bjeli djipovi, ..bbc, ABC, cnn... parkiraju se iza karingtonke, postave kamere i cekaju..snajper proradi, par civila najebe, ovi se pokupe ...nakon pola sata tisina ...ne jednom sam to dozivio, kasnije cim vidim te novinare ja na drugu stranu.
1
1
Uhvatiti tog jednog koji je platio da puca na civile, na djecu.
Dobro ga isprebijati čarapom koja je napunjena pijeskom. Ostaviti da ogladni nekih 3-4 dana. Do tada samo vodu da pije. Peti dan doći i odsjeći mu komad mesa sa butine. Gledati da ne iskrvari. Meso odnijeti, očistiti, lijepo pripremiti, sve fino sa začinima i onda donijeti da jede. Udarati ako ne bude htio.
I sve tako dok ne crkne.
Jeftinija metoda:
Uzeti cijev dijametra 25 mm, dužina 150-200 mm. Jedan kraj začepiti. Nasuti vodu i ubaciti u to bodljikavu žicu. Po mogućnosti gledati da žica ostane u sredini. Staviti u zamrzivač da se zaledi. Izvaditi iz zamrzivača, jedan kraj oblikovati da bude zaobljen.
Gurnuti mu tako u analni otvor i ostaviti.
Taman da mu sva ona djeca za koju je platio da na njih puca pred oči izađu.
Dobro ga isprebijati čarapom koja je napunjena pijeskom. Ostaviti da ogladni nekih 3-4 dana. Do tada samo vodu da pije. Peti dan doći i odsjeći mu komad mesa sa butine. Gledati da ne iskrvari. Meso odnijeti, očistiti, lijepo pripremiti, sve fino sa začinima i onda donijeti da jede. Udarati ako ne bude htio.
I sve tako dok ne crkne.
Jeftinija metoda:
Uzeti cijev dijametra 25 mm, dužina 150-200 mm. Jedan kraj začepiti. Nasuti vodu i ubaciti u to bodljikavu žicu. Po mogućnosti gledati da žica ostane u sredini. Staviti u zamrzivač da se zaledi. Izvaditi iz zamrzivača, jedan kraj oblikovati da bude zaobljen.
Gurnuti mu tako u analni otvor i ostaviti.
Taman da mu sva ona djeca za koju je platio da na njih puca pred oči izađu.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem