Pa onde je sve receno i objasnjeno samo procitaj cak je iskra i boldovala onaj vazniji dio koji se odnosio na tvoju nedoumicu
Feminizam
Re: Feminizam
0
I say what I think, I think what I say
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27328
Kuran jasno navodi da meleci zenu proklinju do jutra.
Zasto mislis da je Abu Hurrerova interpretacija pravilna?
Zasto mislis da je Abu Hurrerova interpretacija pravilna?
0
Gospodar je rekao: "I jedan od dokaza Njegovih je to što za vas, od vrste vaše, stvara žene da se uz njih smirite, i što između vas uspostavlja ljubav i samilost; to su zaista pouke za ljude koji razmišljaju." (Er-Rum, 21)
Ne znam.moze li ovaj ajet pomoci, ali jasno se vidi kakav odnos se propisuje.
Gdje su ljubav i samilost tu nema.prisile, niti dovodjenja zene u situaciju da odbije.
Ne znam.moze li ovaj ajet pomoci, ali jasno se vidi kakav odnos se propisuje.
Gdje su ljubav i samilost tu nema.prisile, niti dovodjenja zene u situaciju da odbije.
0
Šta ćemo sa raznim tumačenjima koji krive Havu i njenu ljepotu koja je odgovorna za zlo u svijetu... recimo Ibn Wahba navodi tako nešto, a odakle i potiče ekstremno nadziranje i kontrolisanje seksualnosti žena bar među selefijama.
0
I de @Heidi procitaj opet
Ono sto sam postavio ne navodi uopste takav ajet iz Knjige.
Ono sto sam postavio ne navodi uopste takav ajet iz Knjige.
0
Salafizam vjerska je ultrakonzervativna sekta nastala iz sunitskog islama, čiji se članovi teže identificirati s onim što smatraju da je karakteriziralo prve muslimane. Najekstremniji pripadnici ove sekte su, slijedeći svoje tumačenje džihada, izvodili samoubilačke terorističke akcije. Godine 2014. članovi ove sekte proglasili su takozvanu Islamsku državu na području Sirije i Iraka, proganjajući i ubijajući sve koje su vidjeli kao "nevjernike" (kršćane, Jezide), kao i one muslimane koji se nisu slagali s njihovim tumačenjem islama.MarlboroGold je napisao/la: ↑14 sep 2021, 19:35 Šta ćemo sa raznim tumačenjima koji krive Havu i njenu ljepotu koja je odgovorna za zlo u svijetu... recimo Ibn Wahba navodi tako nešto, a odakle i potiče ekstremno nadziranje i kontrolisanje seksualnosti žena bar među selefijama.
Sve rečeno iznad koliko se kosi taj pokret sa samim pojmom ISLAM
0
Ima ih koji su mirni. Žestoka manjina pravi sranja. Međutim, to nadziranje i kontrolisanje ženske seksualnosti nije samo njihova odlika - samo što je kod njih baš ekstremnog oblika. Faktički je to prisutno svugdje tamo gdje su nikab ili burka zakonom propisani i nisu isključivo odluke žena.Max je napisao/la: ↑14 sep 2021, 19:43Salafizam vjerska je ultrakonzervativna sekta nastala iz sunitskog islama, čiji se članovi teže identificirati s onim što smatraju da je karakteriziralo prve muslimane. Najekstremniji pripadnici ove sekte su, slijedeći svoje tumačenje džihada, izvodili samoubilačke terorističke akcije. Godine 2014. članovi ove sekte proglasili su takozvanu Islamsku državu na području Sirije i Iraka, proganjajući i ubijajući sve koje su vidjeli kao "nevjernike" (kršćane, Jezide), kao i one muslimane koji se nisu slagali s njihovim tumačenjem islama.MarlboroGold je napisao/la: ↑14 sep 2021, 19:35 Šta ćemo sa raznim tumačenjima koji krive Havu i njenu ljepotu koja je odgovorna za zlo u svijetu... recimo Ibn Wahba navodi tako nešto, a odakle i potiče ekstremno nadziranje i kontrolisanje seksualnosti žena bar među selefijama.
Sve rečeno iznad koliko se kosi taj pokret sa samim pojmom ISLAM
0
Što neće smjeti?
Ovdje je više pitanje može li je odbiti.
1
1
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
spomenuste ta vjerska pravila koja regulišu seksualni život...takve stvari ne mogu biti univerzalne i primjenjive na svakog čovjeka.
stvoreni smo s različitim željama, potrebama, mogućnostima... životne okolnosti su potpuno različite, pa mi takvo strogo regulisanje intimnih odnosa nema smisla. moguće da je do interpretatora.
stvoreni smo s različitim željama, potrebama, mogućnostima... životne okolnosti su potpuno različite, pa mi takvo strogo regulisanje intimnih odnosa nema smisla. moguće da je do interpretatora.
3
3
Ne, nego dat'. A i lakse je nego sota.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Smije, ali, kao sto gledam, to bi mu umnogome otezavalo zivot. Znaci moguce tehnicki, prakticno nikako pozeljno.
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27328
Dobro de, malo se jesam salio, ali je zaista tako.
0
Gle’aj mačoa na temi, grom te ne yebo, niko nikad nije rekao “De ba popusti me malo, nije mi do bačinaje”?
1
1
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac