Pa to... Bio iznerviran
Psovke
Re: Psovke
Uvijek, i dobro blefiram
1
1
samo malo provociram 
..opsujem necu lagat i sramim se toga nekad u ljutnji ti to ne mozes svatit to ti je ko dio konverzacije iako kreće na bolje kolko mi se čini..valjda je ti I di temparemnta ja znam kad nas neko sa strane gleda ponekad ljudi misli da se svadjamona Nama normalan slika..al da de razumis paovku smatram primitivizmom i nekulturom..ma storm ti to moze objasnit godinama je ljuti a po dalmacijiIskra je napisao/la: ↑29 nov 2020, 10:44Sto ce reci da i ti psujes?laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 10:36 ..nažalost dolazim iz dijela svijeta gdje se vjerojatno najviše psuje...i nisu to one lagane psovke to je psovanje boga svetaca gospe..užas..valjda utjecaj dok je to bila paganija..užas nesto jako ružno i nepristojno i nesto sto je najveći minus moga zavičaja..definitivno
0
Bitna stvar je da si sam ljut i nekome opisujem, opisujem njemu... ne spominjem familiju:)
Ove psovke u opštem govoru su recimo reći ću uvijek zajebao, umjesto zeznuo... ima post sa tim izrazima
1
1
samo malo provociram 
laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:06..opsujem necu lagat i sramim se toga nekad u ljutnji ti to ne mozes svatit to ti je ko dio konverzacije iako kreće na bolje kolko mi se čini..valjda je ti I di temparemnta ja znam kad nas neko sa strane gleda ponekad ljudi misli da se svadjamona Nama normalan slika..al da de razumis paovku smatram primitivizmom i nekulturom..ma storm ti to moze objasnit godinama je ljuti a po dalmaciji
Sta to znaci lagani? Da Storm.psuje kad je u Dalmaciji? Ili se kurva ko sto ti cesto.insinuiras?
0
Spada spada...al znam da je to bio jedini nacin da me.zaustavi, kad ja zarafalam...spasavaj se ko moze.
0
..me znam jel se kurva valjda jeIskra je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:07laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:06
..opsujem necu lagat i sramim se toga nekad u ljutnji ti to ne mozes svatit to ti je ko dio konverzacije iako kreće na bolje kolko mi se čini..valjda je ti I di temparemnta ja znam kad nas neko sa strane gleda ponekad ljudi misli da se svadjamona Nama normalan slika..al da de razumis paovku smatram primitivizmom i nekulturom..ma storm ti to moze objasnit godinama je ljuti a po dalmaciji
Sta to znaci lagani? Da Storm.psuje kad je u Dalmaciji? Ili se kurva ko sto ti cesto.insinuiras?![]()
0
Ja mislim da nemam šta dodati na ovu temu.
Samo mogu reći da sam bio gori prije i pokušavam i ovo danas smanjiti. Moji prijatelji gotovo svi koriste psovke i interesantno je da oni najinteligentniji, najelokventniji psuju najviše.
U državi u kojoj živim su psovke uobičajene ali njihov sadržetak se ne aludira na polne organe i seksualni akt kao u našem jeziku. Sastoje se uglavnom od pakla i đavla, te sranja ali dolaskom useljenika vremenom su došle psovke kao “kurcoglavi” te one koje aludiraju na oralni seks.
Psovka “yebem ti mater” i slično ne postoje i znaju se začuditi kad im prevedem “idi u piččku materinu”.
Međutim iako su njihove psovke blagog sadržaja u odnosu na naše - njihova moć izgovorena na tom jeziku nije ništa blaža. Reći nekome “idi u pakao” ima istu jačinu kao naše “idi u piččku materinu”.
Mislim da sam najgore psovke čuo od ljudi iz Istočne Srbije i Rumunije.
Samo mogu reći da sam bio gori prije i pokušavam i ovo danas smanjiti. Moji prijatelji gotovo svi koriste psovke i interesantno je da oni najinteligentniji, najelokventniji psuju najviše.
U državi u kojoj živim su psovke uobičajene ali njihov sadržetak se ne aludira na polne organe i seksualni akt kao u našem jeziku. Sastoje se uglavnom od pakla i đavla, te sranja ali dolaskom useljenika vremenom su došle psovke kao “kurcoglavi” te one koje aludiraju na oralni seks.
Psovka “yebem ti mater” i slično ne postoje i znaju se začuditi kad im prevedem “idi u piččku materinu”.
Međutim iako su njihove psovke blagog sadržaja u odnosu na naše - njihova moć izgovorena na tom jeziku nije ništa blaža. Reći nekome “idi u pakao” ima istu jačinu kao naše “idi u piččku materinu”.
1
1
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
Ommadawn je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:09 Ja mislim da nemam šta dodati na ovu temu.
Za tebe sam vec rekla, na tvoje psovke obicno reagujem ovako
0

2