In memoriam/ Počivali u miru..
Re: In memoriam/ Počivali u miru..
Miloš Vasić :(
Tračak nade i svjetlosti u mraku na Balkanu.
Počivao u miru!
https://lupiga.com/vijesti/secanje-na-m ... VeE_ngWwCE
Tračak nade i svjetlosti u mraku na Balkanu.
Počivao u miru!
https://lupiga.com/vijesti/secanje-na-m ... VeE_ngWwCE
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Preminula tetka Zilha. Ova tužna vijest je potvrđena iz Narodne kuhinje Stari Grad za portal "Avaza".
Poznata humanitarka, majka gladnih i siromašnih Sarajlija i Sarajki, koja je sve ove godine, iako rodom iz Višegrada, ostala u glavnom bh. gradu i Narodnoj kuhinji. Njen rad nije bio upitan ni u vrijeme pandemije koronavirusa, iako je spadala u rizičnu grupu.
Kako je govorila za "Avaz", emotivnih susreta s korisnicima kuhinje uvijek je imala na pretek, posebno tokom pandemije koronavirusa.
Tada se prisjetila jedne korisnice koja je, nažalost, ostala slijepa.
- Kad smo njoj donijeli prvi iftar, neka niko ne zamisli osjećaj slijepe žene, a vi joj vidite suze kako idu. Jer kaže, "kako sam se razbolila niko mi vrata nije otvorio". To mi je bila nadoknada od Allaha za sve lijepo što sam činila za ove godine kad sam njene suze vidjela - kazala je tetka Zilha.
Poznata humanitarka, majka gladnih i siromašnih Sarajlija i Sarajki, koja je sve ove godine, iako rodom iz Višegrada, ostala u glavnom bh. gradu i Narodnoj kuhinji. Njen rad nije bio upitan ni u vrijeme pandemije koronavirusa, iako je spadala u rizičnu grupu.
Kako je govorila za "Avaz", emotivnih susreta s korisnicima kuhinje uvijek je imala na pretek, posebno tokom pandemije koronavirusa.
Tada se prisjetila jedne korisnice koja je, nažalost, ostala slijepa.
- Kad smo njoj donijeli prvi iftar, neka niko ne zamisli osjećaj slijepe žene, a vi joj vidite suze kako idu. Jer kaže, "kako sam se razbolila niko mi vrata nije otvorio". To mi je bila nadoknada od Allaha za sve lijepo što sam činila za ove godine kad sam njene suze vidjela - kazala je tetka Zilha.
2
2
Preminuo Vjekoslav Mandić
SARAJEVO - Ministar zdravstva u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Mandić preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.
Mandić je već dvadesetak dana bio hospitaliziran u ovoj zdravstvenoj instituciji, a nalazio se u teškom zdravstvenom stanju.
Bio je hronični srčani bolesnik, a ranije je imao i moždani udar od kojeg se nije u potpunosti oporavio.
Kako je ranije pisao klix.ba, velike probleme u liječenju sad predstavljalo je otkazivanje bubrega.
SARAJEVO - Ministar zdravstva u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Mandić preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.
Mandić je već dvadesetak dana bio hospitaliziran u ovoj zdravstvenoj instituciji, a nalazio se u teškom zdravstvenom stanju.
Bio je hronični srčani bolesnik, a ranije je imao i moždani udar od kojeg se nije u potpunosti oporavio.
Kako je ranije pisao klix.ba, velike probleme u liječenju sad predstavljalo je otkazivanje bubrega.
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6694
na današnji dan prije 45 godina poginula je najveća zvijezda narodne muzike
ja bih rekao i najljepša.
u svakom slučaju, fantastično je pjevala.
ovo na snimku je uživo...
gledah danas neke yt uradke - ona i tozovac, live orkestar, ozvučenje skromno, bez misketa,popravljivača, skrivača, ovoga, onoga.
pa ono su doktori muzike i pjesme.
ja bih rekao i najljepša.
u svakom slučaju, fantastično je pjevala.
ovo na snimku je uživo...
gledah danas neke yt uradke - ona i tozovac, live orkestar, ozvučenje skromno, bez misketa,popravljivača, skrivača, ovoga, onoga.
pa ono su doktori muzike i pjesme.
2
1
1
1
I to u Ford Granadi. Harmonikaš koji je vozio, pao u dijabetičarsku komu a da nije znao da ima dijabetes.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- radostan dan
- Etablirani član

evo još jedan spot, samo za primjer onog sto sam napisao u prethodnom postu...
45 godina je otkako je zilha poginula...a i danas se slusa, i danas je se sjećaju.
pa vi recite da je floskula da legende ne umiru.
isto će biti i sa tozovcem i ostalim majstorima...
0
- radostan dan
- Etablirani član

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić preminuo je danas u 49.godini.
.
.
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
žao mi je baš. znam da je imao rak, mislila sam da je potpuno ozdravio. a možda to i nije uzrok smrti. kako god, nadam se da će počivati u miru.
0
- radostan dan
- Etablirani član

- radostan dan
- Etablirani član

Ne yebi???
Ooooj zivote :(
Ekstra lik bio, govorio mi da se javim ako kad budem u blizini Zivinica da pogledam neke ploce sto su mu ostale od buraza.
Godinama zivio u Rusiji.
Nek mu je rahmet dusi.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem