In memoriam/ Počivali u miru..
Re: In memoriam/ Počivali u miru..
slusao sam ga u ratu na radiju i njegov glas mi je bio nesto iritantan, da ne kazem odvratan
... al eto, vecini nije, ... pocivao u miru 
1
1
Preminula Mira Furlan
Radiosarajevo.ba
Poznata glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini.
Vijest o smrti glumice objavljena je na njenom zvaničnom sajtu.
Mira Furlan je rođena u Zagrebu 1955. godine.
Glumila je u brojnim jugoslovenskim filmovima, poput "Otac na službenom putu", "Ljepota poroka", "Kiklop",...
Tokom devedesetih godina svoju karijeru je nastavila u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sa suprugom se 1991. godine preselila u ovu zemlju, gdje je, između ostalog, glumila u poznatim TV serijama Babylon 5 i Izgubljeni.
Poznata glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini.
Vijest o smrti glumice objavljena je na njenom zvaničnom sajtu.
Mira Furlan je rođena u Zagrebu 1955. godine.
Glumila je u brojnim jugoslovenskim filmovima, poput "Otac na službenom putu", "Ljepota poroka", "Kiklop",...
Tokom devedesetih godina svoju karijeru je nastavila u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sa suprugom se 1991. godine preselila u ovu zemlju, gdje je, između ostalog, glumila u poznatim TV serijama Babylon 5 i Izgubljeni.
2
1
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
Re: Preminula Mira Furlan
Nemaš ti pojma, ali jedna od većih glumica ovih prostora... Ne znam od čega je umrla, no manje bitno sad.
Počivala u miru
Počivala u miru
1
1

Legendarna glumica Mira Furlan u dobi od 65 godina preminula je u srijedu, objavljeno je u četvrtak na njezinom Twitter profilu.
Večernji list od izvora bliskih obitelji doznaje da je glumica već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac.
Kasnije istog dana J. Michael Straczynski, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, u kojoj je Furlan glumila, odao je počast glumici.
Straczynski je kazao kako je 'znao da je Mirino zdravlje sve lošije'.
- Nadali smo se da će joj biti bolje - napisao je.
- U grupnom mailu poslanom glumačkoj postavi nedavno, čuo sam da bi joj moglo biti bolje - dodao je.
Ipak, kasnije je dobio poziv od Mirinog kolege Petera Jurasika koji mu je kazao kako je suprug, redatelj Goran Gajić, 'vodi kući', piše Variety.
Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošlog stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih jugoslavenskih filmskih glumica.
U tom periodu svoga rada ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima 'Kiklop' (1982.) Antuna Vrdoljaka, 'U raljama života' (1984.) i 'Za sreću je potrebno troje' (1986.) Rajka Grlića te filmu 'Ljepota poroka' (1986.) Živka Nikolića.
Početkom 90-ih odlazi u Ameriku, gdje je nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačajnija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se planetarno popularne televizijske serije 'Babylon' i 'Izgubljeni'.
Furlan je posljednje mjesece, baš kao i ostatak svijeta, provela u izolaciji u Los Angelesu, gdje je živjela i radila u filmskoj školi.
0
RIP 
ja je iskreno nesto i nisam volio, ne znam
a tek sto mama nije podnosila nju i Nedu Arneric, cim pocinje film s jednom od njih, djeco napolje iz sobe

ja je iskreno nesto i nisam volio, ne znam
a tek sto mama nije podnosila nju i Nedu Arneric, cim pocinje film s jednom od njih, djeco napolje iz sobe
1
1
Mira je bila glumica nad glumicama ali prije svega duša nad dušama.
Njen progon je bio znak da na balkanskim prostorima dugo neće biti normalnog života.
Njen progon je bio znak da na balkanskim prostorima dugo neće biti normalnog života.
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Prestrašno šta je onakva glumačka i ljudska gromada doživjela, od nekih sitnih duša...slično se dogodilo i Radi Šerbedžiji, ali on je malo tvrđi orah, pa ih ni danas ne zarezuje mnogo...
Zagreb je doživio tri kulturocida...1941, 1945, i konačni 1991.
1
1
“NDH je bila divno vrijeme za umjetnost”
~Zdenka Hersak
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?