Tracanje - Zasto svi tracamo a preziremo trac?
Tracanje - Zasto svi tracamo a preziremo trac?
Kazu: "Ljudi tračaju s uživanjem koje se može uspoređivati s hranom ili seksom"
Nedavno sam mahalala s nekim, pocelo je sve bezazleno s pozdravima i sta ima kod tebe?
Onda saznam da je ta osoba od druge osobe dobila neke informacije koje bi samo ja i ta osoba mogle znati.
Hajd' ti dokazi da te informacije nisu od mene dosle?
Mozda i jesam slucajno ili namjerno to spomenula jer mi je tako doslo?
Koliko god mi mislili i govorili da nismo mahaluse ipak nekad jesmo nesto promahalali, slucajno?
Zasto tracamo/mahalamo?
Nedavno sam mahalala s nekim, pocelo je sve bezazleno s pozdravima i sta ima kod tebe?
Onda saznam da je ta osoba od druge osobe dobila neke informacije koje bi samo ja i ta osoba mogle znati.
Hajd' ti dokazi da te informacije nisu od mene dosle?
Mozda i jesam slucajno ili namjerno to spomenula jer mi je tako doslo?
Koliko god mi mislili i govorili da nismo mahaluse ipak nekad jesmo nesto promahalali, slucajno?
Zasto tracamo/mahalamo?
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
Re: Tracanje - Zasto svi tracamo a preziremo trac?
jesmo.
pisala sam na nekoj od tema...baš sam kod sebe osvijestila kolika je grozota ogovaranje.
i sviđa mi se jedan hadis na tu temu....tako i ja shvatam ogovaranje...
pisala sam na nekoj od tema...baš sam kod sebe osvijestila kolika je grozota ogovaranje.
i sviđa mi se jedan hadis na tu temu....tako i ja shvatam ogovaranje...
namjesti se u nekom momentu da nas ponese, ali trebamo se odupirati....fakat je odvratno.”O vjernici, cuvajte se mnogih sumnji, jer su neke od njih grijeh, ne uhodite i ne ogovarajte jedni druge. Zar bi neko od vas mogao jesti mrtvo meso svoga brata? Zar to nije odvratno?
4
2
2
2
Nastojim izbjeći, ali da, ponekad pokleknem, nesvjesno... Inače mi je to jako odbojna osobina, mada ne mora biti zlonamjerno, poznajem osobe koje drugačije ne znaju pričati...
Mislim da su Sheldon i Amy to objasnili u jednoj epizodi BBT
Tračanje zbližava ljude... I kada nisi u tome, osjećaš se pomalo isključeno...
Mislim da su Sheldon i Amy to objasnili u jednoj epizodi BBT
Tračanje zbližava ljude... I kada nisi u tome, osjećaš se pomalo isključeno...
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Malo je konverzacija, a da nema barem malo trača u njima...
Što je definicija trača uopće?
Ja mislim, da ima i onaj pozitivni trač, npr kad oba sugovornika poznaju treću osobu, te komentiraju stvari, koje se tiču i njih..."e dobro nam je ovo uradio"..."a jesmo mu se smijali"..." odličan je, često pričamo o tome"...i slično.
Po definiciji je to trač, jer se vodi razgovor o nekome, bez njegovog znanja, ali kažem, to mi je ok...
Negativni je sporan, i nastojim izbjegavati...ali bih slagao da me ne ponese...i nije toliko problematičan, ako si upitan, i ako si i toj osobi dao to do znanja, što misliš...mnogo je gore, da sa nekima sve fino, kez, kiss, lajk, a privatno i ne misliš tako...
Najgore je pak izmišljanje i svojevoljno dodavanje nekih neistina ili poluistina...to je baš štetno, i jednom kad se takvo nešto "pusti u eter" teško je popravljivo.
Netko u grupu ljudi pusti glupost, izazvan nekom emocijom, ili čistom zlobom...i onda se dodaje i širi, i to više nitko ne može ispraviti...a ljudi jednostavno vole loše vijesti. To vidimo, ako samo preletimo top vijesti na portalima, a još više u privatnim konverzacijama...valjda da im životi u tom kontekstu izgledaju ljepše...
Ako dotaknem forum...u ovim godinama svašta sam loše čuo, i uglavnom, ako je slučaj nanijeo, da je došlo do boljeg upoznavanja, to su bile laži o nekome...a čak su se uglavnom ti "donosioci informacija" pokazali baš nekako takvima, kakve su htjeli druge prikazati...
Imaš i majstore tog zanata, koji znaju cimati insinuacijama, ne bi li nešto izvukli u razgovoru...i netko naivan i ispriča, da bi jasnije to upotrijebili protiv njega prvom prilikom.
Loša stvar za ljudske odnose, pogotovo u zajednici, ali nikako nije tu riječ samo o forumu...još je teže kad se to događa u realnom okruženju, štete još veće...ovdje ipak, kad ti dosade zloba i zavist, imaš klik za log out...
Što je definicija trača uopće?
Ja mislim, da ima i onaj pozitivni trač, npr kad oba sugovornika poznaju treću osobu, te komentiraju stvari, koje se tiču i njih..."e dobro nam je ovo uradio"..."a jesmo mu se smijali"..." odličan je, često pričamo o tome"...i slično.
Po definiciji je to trač, jer se vodi razgovor o nekome, bez njegovog znanja, ali kažem, to mi je ok...
Negativni je sporan, i nastojim izbjegavati...ali bih slagao da me ne ponese...i nije toliko problematičan, ako si upitan, i ako si i toj osobi dao to do znanja, što misliš...mnogo je gore, da sa nekima sve fino, kez, kiss, lajk, a privatno i ne misliš tako...
Najgore je pak izmišljanje i svojevoljno dodavanje nekih neistina ili poluistina...to je baš štetno, i jednom kad se takvo nešto "pusti u eter" teško je popravljivo.
Netko u grupu ljudi pusti glupost, izazvan nekom emocijom, ili čistom zlobom...i onda se dodaje i širi, i to više nitko ne može ispraviti...a ljudi jednostavno vole loše vijesti. To vidimo, ako samo preletimo top vijesti na portalima, a još više u privatnim konverzacijama...valjda da im životi u tom kontekstu izgledaju ljepše...
Ako dotaknem forum...u ovim godinama svašta sam loše čuo, i uglavnom, ako je slučaj nanijeo, da je došlo do boljeg upoznavanja, to su bile laži o nekome...a čak su se uglavnom ti "donosioci informacija" pokazali baš nekako takvima, kakve su htjeli druge prikazati...
Imaš i majstore tog zanata, koji znaju cimati insinuacijama, ne bi li nešto izvukli u razgovoru...i netko naivan i ispriča, da bi jasnije to upotrijebili protiv njega prvom prilikom.
Loša stvar za ljudske odnose, pogotovo u zajednici, ali nikako nije tu riječ samo o forumu...još je teže kad se to događa u realnom okruženju, štete još veće...ovdje ipak, kad ti dosade zloba i zavist, imaš klik za log out...
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31197
ja da ne tracam ne bi imo sta pricat ocm
2
2
1811
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25359
Ja odma se sklonim ustranu zato sam glaso ne
3
1
1
1
1
1
abysmal depths are flooded
Zašto svi tračamo a preziremo trač...
Zato što smo licemjeri?
Mislim, drugi su, ja nisam...
Zato što smo licemjeri?
Mislim, drugi su, ja nisam...
1
1
Ponekad...bezazleno, najcesce rodbinu. Po bratu opletemo mama i ja , redovno.
A jednom.davno sam.rekla sta je pravi i dobar trač i hvala Bogu dobronamjeran vidi se kad se jednim.na godinu skupe svi članovi moje šire familije. E tu dobijete informaciju i sta je večerala Angela Merkel...I ko je gdje , čiji je ko, s kim.i tako.
U takvom desavanju uživam.
A jednom.davno sam.rekla sta je pravi i dobar trač i hvala Bogu dobronamjeran vidi se kad se jednim.na godinu skupe svi članovi moje šire familije. E tu dobijete informaciju i sta je večerala Angela Merkel...I ko je gdje , čiji je ko, s kim.i tako.
U takvom desavanju uživam.
0
Rijetko i da se zadesim u krugu ljudi a da se neko ogovara, obično sam pasivna a nešto više sam i nedruštvena
Može se pričati o nekome ili postupcima neke osobe ali ne da se našteti toj osobi ili da se nadoda neka neistina. Ne bavim se tuđim životima pa tako ni tračevima bilo da su o meni ili nekom desetom. Nemam vremena za to
Može se pričati o nekome ili postupcima neke osobe ali ne da se našteti toj osobi ili da se nadoda neka neistina. Ne bavim se tuđim životima pa tako ni tračevima bilo da su o meni ili nekom desetom. Nemam vremena za to
0
"Treba otimati radost danima što bježe".
Najcesce ljudi dobro znaju sta mislim o njima, tako da trac i nije trac. Sa moje strane. Kazem, uglavnom rano, osobi sta mislim o njoj u vezi bilo cega.
Ako neko drugi traca nekog treceg preda mnom prvim
, onda je malo komplikovanija stvar. Zavisi od namjera tog drugog I koliko stete moze nanijeti trecem.
Ako neko drugi traca nekog treceg preda mnom prvim
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ko mene traca, ustvari me I ne traca, jer sve znam.
Zato, samo naprijed.
Zato, samo naprijed.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27295
Trac star koliko I covjek, sta sad. Normalna pojava.
Prenosenje neistina I stvaranje nemira u zivotu drugih, to je vec dijagnoza.
Prenosenje neistina I stvaranje nemira u zivotu drugih, to je vec dijagnoza.
5
4
1
1
Nemoj da ti sad stavim avatar Trumpa onda...
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Kako si ovo sve dobro napisala..potpuno se slazem.
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Vjerujem da ne postoji osoba na svijetu koja nije nekoga otračala. Bilo da je riječ o nama bližim osobama ili daljim ne bitno..
Nekad na tračeva reagujem kao da ih i ne čujem.. slušam bez da ih čujem.. nekad kažem jednostavno ne interesuje me to.. i prođem na drugu temu..
Nekad se i ja opustim....
i ne dopadam se sebi takva
... fuj....i uvjek se pokajem što rekla i ono minimalno.. šejtan me savlada.

Nekad na tračeva reagujem kao da ih i ne čujem.. slušam bez da ih čujem.. nekad kažem jednostavno ne interesuje me to.. i prođem na drugu temu..
Nekad se i ja opustim....
... fuj....i uvjek se pokajem što rekla i ono minimalno.. šejtan me savlada.
4
2
2
2
A sta znaci ogovarati nekoga, kad nesto nalazes il samo izneses istinu i svoje misljenje? 
0
ALPHA ET OMEGA
Laz nema noge. Skandal ima krila.
2
2
Kako se pise "Ti si idiot"?