Žena u islamu
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
Re: Žena u islamu
zena u islamu ima posebno mjesto, pogotovo kod ljudi koji imaju vise zena. covjeku sa tri zene jedna sprema da se jede, druga cisti, a treca cuva djecu. svakoj nadje mjesto
0
1811
Ma, ne moze tako, brt. Mora da svakoj obezbijedi poseban stan ili kucu. A za ostalo, imalo bi se stosta napisati.
2
1
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Ok, on ima novac, ima 4 zene, sve pod kontrolom, ali kako tim zenama moze biti dobro u braku?
Muhamedove zene su se sukobljavale, bilo je ljubomore...
Ne razumijem, zasto muskarac, ako je musliman poput tebe, povrsno brani takvu visebrojnu bracnu zajednicu!
0
Vec smo jednom rekli da Islam.tezi monogamiji, ali ne brani poligamiju tj dozvoljava je pod posebnim uvjetima.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:03Ok, on ima novac, ima 4 zene, sve pod kontrolom, ali kako tim zenama moze biti dobro u braku?
Ne razumijem, zasto muskarac, ako je musliman poput tebe, povrsno brani takvu visebrojnu bracnu zajednicu!
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Da, u slucaju rata, udovica, ugrozenih zena, ali to nije brak koji se formira sa pet osoba u potpuno normalnim zivotnim uvjetima. Muhamed je vecinu brakova formirao iz drugih razloga, ali danas nema potrebe, ne zivimo u feudalizmu.Iskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:14Vec smo jednom rekli da Islam.tezi monogamiji, ali ne brani poligamiju tj dozvoljava je pod posebnim uvjetima.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:03
Ok, on ima novac, ima 4 zene, sve pod kontrolom, ali kako tim zenama moze biti dobro u braku?
Koja zena ce danas reci da je sretna da dijeli muza?
0
Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:19Da, u slucaju rata, udovica, ugrozenih zena, ali to nije brak koji se formira sa pet osoba u potpuno normalnim zivotnim uvjetima. Muhamed je vecinu brakova formirao iz drugih razloga, ali danas nema potrebe, ne zivimo u feudalizmu.
Ona koja da pristanak da on to ucini. Ne zaboravi na to, pristanak.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Upitno je, da li je njen pristanak zahvaljujuci drugim motivima, jer jos nisam srela zenu koja bi dijelila muza.Iskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:20Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:19
Da, u slucaju rata, udovica, ugrozenih zena, ali to nije brak koji se formira sa pet osoba u potpuno normalnim zivotnim uvjetima. Muhamed je vecinu brakova formirao iz drugih razloga, ali danas nema potrebe, ne zivimo u feudalizmu.
Ona koja da pristanak da on to ucini. Ne zaboravi na to, pristanak.
0
Nisi bila.na IstokuCrvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:25Upitno je, da li je njen pristanak zahvaljujuci drugim motivima, jer jos nisam srela zenu koja bi dijelila muza.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

To nije dovoljan argument, jer ti tvrdis da su zene naucene, od malena, pa im je ok, ali to je cista laz.Iskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:26Nisi bila.na IstokuCrvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:25
Upitno je, da li je njen pristanak zahvaljujuci drugim motivima, jer jos nisam srela zenu koja bi dijelila muza.![]()
Gore napisah, u doba Muhamedovih brakova je bilo sukoba izmedju njegovih zena, a danas na Istoku, zene pristanu, a mozda iste uspiju imati ljubavnika.
0
ja zaista ne razumijem ove muškarce koji danas imaju 2 ili više hanumaCrvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:29To nije dovoljan argument, jer ti tvrdis da su zene naucene, od malena, pa im je ok, ali to je cista laz.
Gore napisah, u doba Muhamedovih brakova je bilo sukoba izmedju njegovih zena, a danas na Istoku, zene pristanu, a mozda iste uspiju imati ljubavnika.
KAKO?
asli traže treću.....
0
I say what I think, I think what I say
Vjeruj mi...brak na Istoku zene dozivljavaju kao.imovinsku i interesnu zajednicu. Emocije dolaze tek.nakon toga .Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:29To nije dovoljan argument, jer ti tvrdis da su zene naucene, od malena, pa im je ok, ali to je cista laz.
0
Al eIskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:33Vjeruj mi...brak na Istoku zene dozivljavaju kao.imovinsku i interesnu zajednicu. Emocije dolaze tek.nakon toga .Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:29
To nije dovoljan argument, jer ti tvrdis da su zene naucene, od malena, pa im je ok, ali to je cista laz.
Fakat sad na stranu sve...
Ja ovo ne razumijem niti ću....
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Nema solidnih emocija kao u braku dvije osobe. Ljudi su jako fleksibilna bica i spremna su svijesno zivjeti protiv svojih emocija u takvim zajednicama.Iskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:33Vjeruj mi...brak na Istoku zene dozivljavaju kao.imovinsku i interesnu zajednicu. Emocije dolaze tek.nakon toga .Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:29
To nije dovoljan argument, jer ti tvrdis da su zene naucene, od malena, pa im je ok, ali to je cista laz.
Jednostano, ljudi ne vole dijeliti bracne partnere.
Nema adekvatnog izgovora i opravdanja za petoclani brak.
0
Ne znam... valjda se podrazumjeva ta mogucnost poligamuje pa zene u startu kroz visok imovinski status buduceg supruga vide neku eventualnu zastitu.
Moja prijateljica se udala u novembru, obzirom da su sami usli u vezu, uz pristanak roditelja naravno, ona je insistirala da se na serijatskom vjencanju on zakune da ce mu biti jedina zena...
Mjenjaju se i oni polako.
1
1
Ma ja te stvari nekako gledam kroz svoju prizmu i svoje neko razumjevanje svega toga, u onaj vakat i razumijem ali sada, nikako.Iskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:37Ne znam... valjda se podrazumjeva ta mogucnost poligamuje pa zene u startu kroz visok imovinski status buduceg supruga vide neku eventualnu zastitu.
Moja prijateljica se udala u novembru, obzirom da su sami usli u vezu, uz pristanak roditelja naravno, ona je insistirala da se na serijatskom vjencanju on zakune da ce mu biti jedina zena...
Mjenjaju se i oni polako.
Nije mi jasno evo ta zaštita, ja ako sam u prilici zaštiti ću bez očekivanja nečega zauzvrat....
Ona mu je, vele, druga žena...
Pa sama ta izjava se kosi sa onim prvobitnim a to je Poštovanje..
Znači ako si druga manje si vrijedna ili šta....
Evo fakat mi ne ide u glavu....
2
2
- Crvena Nit
- Etablirani član

Plus ljubavniceMax je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:31ja zaista ne razumijem ove muškarce koji danas imaju 2 ili više hanumaCrvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:29
KAKO?
asli traže treću.....
0