Ako imas kasko, ništa bez policije.
Ma ja ih uvijek zovem...
Ako imas kasko, ništa bez policije.
EI daje mogucnost da se rijesi sve bez policije, cak nema ni kazne od onoga koji je kriv, sto manje da ometas saobracaj itd.To je svrha EI ali posto je BiH ono sto jeste onda pored svega toga sto nosi EI sa sobom ti moras zvati policiju kao eto da se evidentira.E to sad seru osiguranja, kad trebas registrovati auto ma sve je bajka, sve moze al' kad trebas da naplatis onda "nadju" manu EI, to samo kod nas ima.Zato kazem, uslikaj 20 slika ako treba, neka napise onaj koji priznaje da je kriv u napomeni da je kriv i zovni policiju kako bi se i kod njih to evidentiralo i osiguranje te moze povuci bilo kasko ili ne ista je procedura al' se brze naplati kad se popuni EI. Etodmr je napisao/la: ↑09 jul 2021, 08:30Pa velika je razlika kad oni dodju, vide sta je bilo, upisu podatke u teku i odu ... ili čak samo upisu kod sebe u knjigu dezurstva na poziv .... ili kada moraju doci slikati, mjeriti, crtati.... zaustaviti saobracaj. Kazem ti, govorim iz licnog iskustva, mene udario lik na parkingu trznog centra (i sacekao, nije smio pobjeci zbog videonadzora ) a i suprugu udario taksista. Oba puta sam ja podizao papir u MUPu i prilagao uz obrazac i fotke. Moje osiguranje je Grawe i prvo sam nazvao agenta da pitam sta treba i on mi rekao tako. Zvat cu ga opet da vidim je li sta mijenjano, posto je proslo par godina od ovoga.
Ista zabiljeska ti treba da naplatis kasko. Ili vise ne?
Kako ne treba? Pa kako će se znati ko će kome platiti? Ko je počeo rat?
nmg da vjerujem da jovo zivi u haminom sokakustripiii je napisao/la: ↑09 jul 2021, 16:08EI daje mogucnost da se rijesi sve bez policije, cak nema ni kazne od onoga koji je kriv, sto manje da ometas saobracaj itd.To je svrha EI ali posto je BiH ono sto jeste onda pored svega toga sto nosi EI sa sobom ti moras zvati policiju kao eto da se evidentira.E to sad seru osiguranja, kad trebas registrovati auto ma sve je bajka, sve moze al' kad trebas da naplatis onda "nadju" manu EI, to samo kod nas ima.Zato kazem, uslikaj 20 slika ako treba, neka napise onaj koji priznaje da je kriv u napomeni da je kriv i zovni policiju kako bi se i kod njih to evidentiralo i osiguranje te moze povuci bilo kasko ili ne ista je procedura al' se brze naplati kad se popuni EI. Etodmr je napisao/la: ↑09 jul 2021, 08:30
Pa velika je razlika kad oni dodju, vide sta je bilo, upisu podatke u teku i odu ... ili čak samo upisu kod sebe u knjigu dezurstva na poziv .... ili kada moraju doci slikati, mjeriti, crtati.... zaustaviti saobracaj. Kazem ti, govorim iz licnog iskustva, mene udario lik na parkingu trznog centra (i sacekao, nije smio pobjeci zbog videonadzora ) a i suprugu udario taksista. Oba puta sam ja podizao papir u MUPu i prilagao uz obrazac i fotke. Moje osiguranje je Grawe i prvo sam nazvao agenta da pitam sta treba i on mi rekao tako. Zvat cu ga opet da vidim je li sta mijenjano, posto je proslo par godina od ovoga.
Ista zabiljeska ti treba da naplatis kasko. Ili vise ne?