Ipak cu cekati @Hannibalovo misljenje oko ovoga.
Razvod - pitanja pravne prirode
Re: Razvod - pitanja pravne prirode
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
brt istog sam ti misljenja, ne bi se dva puta razvodijo da nije tako
4
4
1811
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15626
Hahaha, piši ovdje sve što te zanima, svakako ćete se, po statiskama, vrlo brzo razvesti
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Prije neki dan vijest da je u Norveškoj ili Finskoj, nije ni bitno, sud odlučio da muškarac koji se razveo od žene mora plaćati alimentaciju za dijete koje je toj ženi napravio drugi muškarac sa kojim je bila prije muškarca od kojeg se razvodi. Razlog je kao nije na vrijeme predao zahtijev za odricanje očinstva.
Što bi reklo, da ako si u braku sa ženom u toj zemlji, automatski si otac njenoj djeci bez obzira na to ko im je stvarni otac. Bez usvajanja.
Samo, šta u tom slučaju kao obavezu ima biološki otac tog djeteta?
Meni to liči na onu kog uhvatiše tog jebaše.
Neće brak kao institucija još dugo ako nastave tako.
A tada će i pitanja pravne prirode pri razvodima postati nebitna. Neće biti razvoda. Jer neće biti brakova.
Što bi reklo, da ako si u braku sa ženom u toj zemlji, automatski si otac njenoj djeci bez obzira na to ko im je stvarni otac. Bez usvajanja.
Samo, šta u tom slučaju kao obavezu ima biološki otac tog djeteta?
Meni to liči na onu kog uhvatiše tog jebaše.
Neće brak kao institucija još dugo ako nastave tako.
A tada će i pitanja pravne prirode pri razvodima postati nebitna. Neće biti razvoda. Jer neće biti brakova.
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
......
6
1
4
1
4
1
Zadnja izmjena: vjesticanametli, dana/u 18 feb 2021, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.
treba mi savjet,u pitanju je podjela zajednicke imovine nakon razvoda braka,imovina,tacnije stan je kupljen tokom bračne zajednice,kreditom ,stan je pod hipotekom,znaci nije jos otplaćen,uknjižen 1/2,jedno od bivsih supruznika ne zivi u stanu,samovoljna odluka te osobe je da ne zivi vise tu, i ne želi prodaju stana,drugi bivsi supruznik zivi u stanu i zeli da se stan proda,i ne postoji mogucnost dogovora o otkupu polovine stana
0
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Ne razumijem zasto osoba koja ne zivi u stanu, ne želi prodaju.danak je napisao/la: ↑14 dec 2020, 17:09 treba mi savjet,u pitanju je podjela zajednicke imovine nakon razvoda braka,imovina,tacnije stan je kupljen tokom bračne zajednice,kreditom ,stan je pod hipotekom,znaci nije jos otplaćen,uknjižen 1/2,jedno od bivsih supruznika ne zivi u stanu,samovoljna odluka te osobe je da ne zivi vise tu, i ne želi prodaju stana,drugi bivsi supruznik zivi u stanu i zeli da se stan proda,i ne postoji mogucnost dogovora o otkupu polovine stana
Ako je sta pod kreditom imate dvije opcije.
1. je da jedan supruznik isplati drugom pola otplacenog iznosa dok je trajala bračna zajednica. Ovo ne mora biti, ako taj drugi kaže nemam pare, ne mogu isplatiti.
2. je da dijelite ratu kredita i prava na stan. osoba koja želi prodati stan to može prodati nekome drugom ili može ubaciti podstanara. Ima sva prava na stan kao i ova.
Ova druga opcija je bezveze. Što ću dijeliti stan s nekim s kim ne želim živjeti i od koga se želim razvesti. Ako osoba ne želi prodati stan, neka isplati drugoj strani pola iznosa stana za koji bi se prodavao. Ako nema mogućnosti, onda neka pristane na prodaju i uzme svoj dio. Ako ne pristane, ovaj je može tužiti za pola rate kredita. Pretpostavljam da je u stanu osoba koja je nosioc kredita.
0
Control + Alt + Delete
u stanu je osoba koje je suduznik na kreditu,ja konkretno,bivsa supruga je samovoljno napustila stan,nakon razvoda mi je nudila 10000 maraka kredita da kao napustim stan i ostavim stan njoj,stan od 65 kvadrata,ja sam od početka pri stavu da se stan treba prodati,prodajom zatvoriti kredite koje smo oboje podigli pri kupovini stana za kupovinu,renoviranje ,kupovinu namjestaja,pa ako šta para ostane to podijeliti,bivsa supruga je u jednom trenutku bila za prodaju ,vrlo kratko i nakon toga je odustala,sad je status quo,nema i neće biti dogovora o tome da jedno drugom isplatimo realnu cijenu polovine stana
2
2
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Ne znam, meni bi tu najlogicnije bilo da si ti izašao, a ona i dijete ostali. Ako je ona nosioc kredita i odbija joj se od plate, neka je u stanu onda.
A ti tuzis za isplatu tvog dijela. Tu se u obzir u mu svi krediti i sva imovina. Ako nema da te isplati, sud naredi prodaju stana i podjelu.
A ti tuzis za isplatu tvog dijela. Tu se u obzir u mu svi krediti i sva imovina. Ako nema da te isplati, sud naredi prodaju stana i podjelu.
0
Control + Alt + Delete
vidi,ona je izasla pola godine prije razvoda,samovoljno,ne znam sto bi ja izlazio iz naseg stana,de mi ti objasni?Moonlight je napisao/la: ↑14 dec 2020, 19:54 Ne znam, meni bi tu najlogicnije bilo da si ti izašao, a ona i dijete ostali. Ako je ona nosioc kredita i odbija joj se od plate, neka je u stanu onda.
0
Zbog djeteta, nad kojim je starateljstvo njoj dodijeljeno.danak je napisao/la: ↑14 dec 2020, 20:14vidi,ona je izasla pola godine prije razvoda,samovoljno,ne znam sto bi ja izlazio iz naseg stana,de mi ti objasni?Moonlight je napisao/la: ↑14 dec 2020, 19:54 Ne znam, meni bi tu najlogicnije bilo da si ti izašao, a ona i dijete ostali. Ako je ona nosioc kredita i odbija joj se od plate, neka je u stanu onda.
Ja bih tako postupio.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Pa radi djeteta prvenstveno. I da bi se riješilo pitanje imovine.
0
Control + Alt + Delete
stan je zajednicki,kontas,niko je nije tjerao,sama odlucila da odseli,cak sam joj i pismo poslao nakon sto mi ja prijetila da ce doci ziviti sa svojim ocem u nasem stanu,pismo u kojem sam joj spomenuo da je sama odlucila da izadje iz naseg stana,da komotno moze doci ziviti u nasem stanu ,do konacnog rjesenja podjhele imovine,da bi nakon sto je dobila pismo ponovo prijetila da ce dovesti migrante,što naravno nije uradila
to što je sud odlucio da dijdte trenutno treba da daleko vise vremena bude sa nnjom nema nikakve veze sa time da trebamo prodati nas stan,ili kako bec podijeliti tu imovinu kupljenu tokom bracne zajednice
0