Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1725

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la Desperado »

Sretan Božić ljudi i sve najbolje.

Sinoć nikad više ljudi nije bilo na polnoćki u Tuzli. Iznenadio sam se.
Stigla dijaspora :novine
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21660

Post Postao/la Miss Y. »

slika
2
2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
storm
Administrator
Reactions: 38095

Post Postao/la storm »

Desperado je napisao/la: 25 dec 2024, 07:34 Sretan Božić ljudi i sve najbolje.

Tu bi ja dijasporu sve sa jogurtom gađo :valja
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17113

Post Postao/la Ommadawn »

Sretan Božić svim forumašima koji slave!
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

storm je napisao/la: 25 dec 2024, 08:43
Desperado je napisao/la: 25 dec 2024, 07:34 Sretan Božić ljudi i sve najbolje.

Tu bi ja dijasporu sve sa jogurtom gađo :valja
Da se mene pita, ja im ne bih dao da uđu u Bosnu!
Neka znaju onda kako je bez Bosne i kako je Bosni bez njih!
3
1 slika 1 slika 1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
smajlic
Administrator
Reactions: 45364

Post Postao/la smajlic »

ne dirajte dijasporu :udri
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5288

Post Postao/la Duh »

Sretan Bozic !

svima. i onima koji bi zabranili dijaspori i onima koji jedva cekaju da vide tetku iz njemacke.
i onima sto dodju u iznajmljenim autima i trose plate...kako dodik rece.
2
1 slika 1 slika
smajlic
Administrator
Reactions: 45364

Post Postao/la smajlic »

tetku iz Beca, brata iz Njemacke, rodjake iz Svedske :keke
1
1 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

smajlic je napisao/la: 25 dec 2024, 10:19 ne dirajte dijasporu :udri
ja se nesto i ne osjecam kao dijaspora.
Sve razumijem. I ljubav i mrznju i zavist.
Dijaspora je nekako strpljivija. Cekat ce u koloni i trpjeti na granicama. Stoje na cesti, jer kuci vodi.
I to ce trajati dok im djeca ili unuci ne podju u npr Bosni zapitkivati-kad cemo kuci?!

Tad ce biti turisti.
1
1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Ništa protiv dijaspore.

Samo u vezi onih kad nama govore za koga trebamo glasati, šta trebamo raditi u Bosni i kad hoće da se pitaju u vezi toga, neka vrate porez ovoj državi i ono što je ona ulagala u njihovo obrazovanje i struku :meha3
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

nije problem odakle dolaze glasaci, koliko je problem odakle su kandidati.
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10250

Post Postao/la MunDzi »

Auffff, kao da dijaspora ima izbor za koga da glasa. Kandidati i strake ne zna se ko je gori......eto dijaspora u velikoj dilemi za koga da glasaju. Naprosto nemaju sta pametnije raditi u zivotu osim kako i za koga da glasaju tamo gdje jednom godisnje ispopravljaju zube, ofarbaju i isfeniraju kose i provozaju iznajmljeni ferrari. :heidi2

O dijaspori najvise pricaju oni koji nemaju nikakvo zivotno iskustvo kad je u pitanju zivot u svijetu.
2
1 slika 1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38095

Post Postao/la storm »

Politika, onako ozbiljno, me zanima jedino tu gdje porez plaćam
Sve je drugo prdenje u mahovinu

Imam čak i uvjete, da budem birač u BiH, ali mi ne pada na pamet
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Desperado je napisao/la: 25 dec 2024, 11:00 Ništa protiv dijaspore.

Samo u vezi onih kad nama govore za koga trebamo glasati, šta trebamo raditi u Bosni i kad hoće da se pitaju u vezi toga, neka vrate porez ovoj državi i ono što je ona ulagala u njihovo obrazovanje i struku :meha3
E ovako, država je ulagala u njihovo obrazovanje i struku - mogla je to država i bolje i modernije ali nije. No dobro, ulagala je.

Eh kad svi ti završe to obrazovanje, u bilo kojoj oblasti da se radi, i to sa najboljim ocjenama - koga država u svoje institucije zaposli? One koji su podobni a ne koji su sposobni. Tako da ostane i izvisi pun qurac stručnjaka koji hodaju bez posla.
Oni koji i imaju tu neku sreću pa se ubace u neki posao, eh tu ih dočeka neki kreten koji im se navali na kosti i sabotira njihov rad jer se boji konkurencije.
Za to vrijeme država BiH (sa svim svojim entitetima i blentitetima) ne iskorištava na pravi način potencijal tih mladih i visokoobrazovanih ljudi da bi išla ka nekom progresu, da bi služili za opšte dobro sviju. Čak ne koristi ni one ljude koji su tokom rata napustili istu tu državu pa se školovali na Zapadu, dobar dio njih i na prestižnim sveučilištima.
I šta da rade onda ti ljudi? Ganjaju alternativu da se maknu odatle van gdje će neko drugi prepoznati njihov potencijal.
I to zarad nekih deset familija koji u Bosni žive k’o grofovi.

A ja ti garantujem da bi dobar dio nas bio spreman da se vrati nazad i uloži sebe i svoje znanje da ta država krene naprijed. Problem je što to nije u interesu države.

I šta nam onda preostaje nego da dolazimo tu kad imamo slobodno od posla, da posjetimo naše najdraže, da osjetimo naše korijene, da se prisjetimo djetinjstva, mladosti, nekih ljepših dana? Šta drugo?
A ne glasa ni 10% dijaspore a dobar dio njih pojma i nema o strankama i onima koji ih vode. Ja prvi nemam pojma za koga da se glasa da u BiH bude bolje niti mogu tebi ili bilo kome drugome da sugeriram šta i kako.

Meni nije loše ovdje gdje jesam. Snašao sam se dobro, školovao, napredovao na poslu, rezultati moga rada su vidljivi i na nacionalnom nivou ove zemlje, stekao sam mnoge prijatelje za koje bih ruku dao a znam da bi i oni za mene.
Ali bi mi bilo mnogo lakše kada ne bih svako malo morao objašnjavati kako se pravilno izgovara moje ime, kako se pravilno piše i izgovara moje prezime, zašto ne jedem svinjetinu, i o čemu to Damir Avdić, Indexi, Kemal Monteno, Zoster, Edi Ljubić, Damir Imamović pjevaju i zašto ja uz neke njihove pjesme krenem da plačem a da nisam popio ni kap alkohola.

I neka me domicilno stanovništvo proziva za popravljanje zuba, za svako malo što zaboravim riječ na našem jeziku, za auto za koje plaćam ratu svaki mjesec, za svaki jebeni put što moram prijaviti boravak a našminkana službenica mi kaže “Evo još jednog stranca! Evo ti ova uplatnica, uplati deset maraka pa dođi s potvrdom pa ćemo ispuniti papire”, neka me mrko gleda policajac na aerodromu kojem je teško da me odzdravi iako sam se ja nasmiješio i sve. Nema veze, podnijeću to. Mada moram priznati da zna malo da zaboli.
Ja se fakat gnušam svih onih papaka koji se kurče u markiranoj odjeći, voze kao kreteni u skupocjenim automobilima, bacaju smeće gdje god stignu, galame okolo kao kerovi i misle da je sve njihovo - oni su takvi i ovdje samo što su tada u grupi i niko ih ne benda ni s glave.

Ja ne mašem ovdje zastavom, ne nosim nikakve simbole ali kad god nešto uradim da valja pa me ljudi pohvale kažem “bosanska pamet”. A to mnogo govori o činjenici kada ovdje čuješ da ljudi otvoreno govore o bosanskom stanovništu koje se najbolje uklopilo u društvo i pridonijelo i pridonosi istom.
Samo bi bilo bolje da pridonosimo svome.
Eto.
Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio.
3
1 slika 2 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6488

Post Postao/la exliberal »

Jpg_er.jpg
2
2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Ommadawn je napisao/la: 25 dec 2024, 13:51
Desperado je napisao/la: 25 dec 2024, 11:00 Ništa protiv dijaspore.

E ovako, država je ulagala u njihovo obrazovanje i struku - mogla je to država i bolje i modernije ali nije. No dobro, ulagala je.

Eh kad svi ti završe to obrazovanje, u bilo kojoj oblasti da se radi, i to sa najboljim ocjenama - koga država u svoje institucije zaposli? One koji su podobni a ne koji su sposobni. Tako da ostane i izvisi pun qurac stručnjaka koji hodaju bez posla.
Oni koji i imaju tu neku sreću pa se ubace u neki posao, eh tu ih dočeka neki kreten koji im se navali na kosti i sabotira njihov rad jer se boji konkurencije.
Za to vrijeme država BiH (sa svim svojim entitetima i blentitetima) ne iskorištava na pravi način potencijal tih mladih i visokoobrazovanih ljudi da bi išla ka nekom progresu, da bi služili za opšte dobro sviju. Čak ne koristi ni one ljude koji su tokom rata napustili istu tu državu pa se školovali na Zapadu, dobar dio njih i na prestižnim sveučilištima.
I šta da rade onda ti ljudi? Ganjaju alternativu da se maknu odatle van gdje će neko drugi prepoznati njihov potencijal.
I to zarad nekih deset familija koji u Bosni žive k’o grofovi.

A ja ti garantujem da bi dobar dio nas bio spreman da se vrati nazad i uloži sebe i svoje znanje da ta država krene naprijed. Problem je što to nije u interesu države.

I šta nam onda preostaje nego da dolazimo tu kad imamo slobodno od posla, da posjetimo naše najdraže, da osjetimo naše korijene, da se prisjetimo djetinjstva, mladosti, nekih ljepših dana? Šta drugo?
A ne glasa ni 10% dijaspore a dobar dio njih pojma i nema o strankama i onima koji ih vode. Ja prvi nemam pojma za koga da se glasa da u BiH bude bolje niti mogu tebi ili bilo kome drugome da sugeriram šta i kako.

Meni nije loše ovdje gdje jesam. Snašao sam se dobro, školovao, napredovao na poslu, rezultati moga rada su vidljivi i na nacionalnom nivou ove zemlje, stekao sam mnoge prijatelje za koje bih ruku dao a znam da bi i oni za mene.
Ali bi mi bilo mnogo lakše kada ne bih svako malo morao objašnjavati kako se pravilno izgovara moje ime, kako se pravilno piše i izgovara moje prezime, zašto ne jedem svinjetinu, i o čemu to Damir Avdić, Indexi, Kemal Monteno, Zoster, Edi Ljubić, Damir Imamović pjevaju i zašto ja uz neke njihove pjesme krenem da plačem a da nisam popio ni kap alkohola.

I neka me domicilno stanovništvo proziva za popravljanje zuba, za svako malo što zaboravim riječ na našem jeziku, za auto za koje plaćam ratu svaki mjesec, za svaki jebeni put što moram prijaviti boravak a našminkana službenica mi kaže “Evo još jednog stranca! Evo ti ova uplatnica, uplati deset maraka pa dođi s potvrdom pa ćemo ispuniti papire”, neka me mrko gleda policajac na aerodromu kojem je teško da me odzdravi iako sam se ja nasmiješio i sve. Nema veze, podnijeću to. Mada moram priznati da zna malo da zaboli.
Ja se fakat gnušam svih onih papaka koji se kurče u markiranoj odjeći, voze kao kreteni u skupocjenim automobilima, bacaju smeće gdje god stignu, galame okolo kao kerovi i misle da je sve njihovo - oni su takvi i ovdje samo što su tada u grupi i niko ih ne benda ni s glave.

Ja ne mašem ovdje zastavom, ne nosim nikakve simbole ali kad god nešto uradim da valja pa me ljudi pohvale kažem “bosanska pamet”. A to mnogo govori o činjenici kada ovdje čuješ da ljudi otvoreno govore o bosanskom stanovništu koje se najbolje uklopilo u društvo i pridonijelo i pridonosi istom.
Samo bi bilo bolje da pridonosimo svome.
Eto.
Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio.
Sve ok drug.

Ovo što sam napisao se odnosi na one koji gotovo pa na dnevnoj bazi ubiše sa ovim gore što sam naveo. Te trebate glasati za ovog, te trebate glasati za onog, Trojka ovakva, Bakir onakav, ono onaj ono ovaj, neki traktati o politici, pa onda vrlo često i gledanje sa visine kao da smo mi ovdje pali sa Marsa i nemamo blage veze o životu i slično, a zapravo ga živimo svakodnevno. Oni ipak ne. Nema toga ovdje na forumu, ali npr. na klixu ima i to ne malo.

Da smo mi ovdje u banani u mnogim segmentima - jesmo. Ti si dio toga fino objasnio i to je činjenica. Na ovo gore nekad ne možeš da šutiš. Kad te vlastiti tetak nazove budaletinom jer je tvoja vizija BiH građanska bez konstitutivnosti i slično, pa ti priča da trebaš glasati samo za SDA oni su branici države i slične priče. I kad im odbrusiš s razlogom i apsolutno argumentovano, onda se uvrijede i idu emocionalni izljevi. Ovakvi stavovi nisu popularni iz emocionalnih razloga, ali su itekako osnovani iz drugih razloga.

I mi ćemo je napustiti za cca 2 godine bez obzira što ovu državu obožavam. Meni neće pasti na pamet da radim ono gore, a ostalima sa srećom u BiH.
1
1 slika
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6488

Post Postao/la exliberal »

Previse vi to uzimate zaozbiljno....kako god da zivote svoj zivot neko ce vam zvocat I prebacivat zato "use, nase I podase" I zivite kako se vama svidja....
2
1 slika 1 slika
Zaključano

Natrag na “Parlaonica”