Screenshot_20241225_213444_Chrome.jpg
Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
- neodoljivi
- Moderator

- Reactions: 3815
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9147
- Kontakt:
Re: Hoću da kažem!
Upravo tako.
Nikad se nisam uznemiravala tim tupavim pricama o bezobraznoj dijaspori, nego jos priupitam govornika koji je stomatolog trenutno najbolji i gdje se mogu povoljni pramenovi uraditi.
2
1
1
1
Drugi put ću i ja tako.
Samo neću pramenove spominjati.
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Umjesto komentara o dijaspori…
Odlazeci i ostajuci gaje jedni prema drugima isto osjecanje…sazaljenje.
Jadnici komentarisu bijednike.
Oni kojima je potaman u domovini - ima i takvih - i oni koji su se snasli vani, isto tako ih ima prilican broj - su u manjini, i njima ne pada na pamet da se prepucavaju sa ocajnicima i budaletinama na socijalnim mrezama.
U svakom slucaju postoji razlika izmedju onih koji su otisli u bijeli svijet iz grada, i onih koji su otisli iz nekog sela gdje medjed postu raznosi. Antropoloske razlike se najbolje mogu vidjeti kad gledas sarajevski dnevnik. Za razliku od zagrebackih i beogradskih informativnih emisija gdje i dalje govore sa priblizno istim naglaskom i intonacijom, sarajevski voditelji i urednici govore kao da imaju govornu manu, ni iz daleka to ne zvuci na sarajevski govor koji je vladao sedamdesetih i osamdestih godina na TVSA. I niko da se unezgodi od mladih novinarki i novinara kad se spomene Mebrura Topolovac, Banjalucanka Zrinka Jovanovic, notorni alkoholicar ali vrsni spiker Dusko Oljaca, tada mljadjani Mithad Paravlic, Rinko Golubovic ili zanosna Jasminka Sipka za kojim su se svi okretali u RTV Domu.
Od poslijeratnog pitanja:
-Kad se zastalno vracate, koliko ostajes?
Preslo se koju godinu poslije na:
-Kad ti mislis vani? Kad se vi noge fatate?
U medjuvremenu, od korone naovamo desila se mala promjena u pravcu kretanja, te najnovije pitanje glasi:
-Kontas li ti nazad u Bosnu(Hrvatsku, Srbiju), zastalno, penzija, jasta ba, ovdje svi razvedeni, ludi, pomrli od nekih bolescura, djeca idu svojim putem, yebo djecu, gdje sam ja tu?
Mladac u samurajskoj opremi nacista Dalekog Istoka ima dosta pitanja ispred sebe u zivotu. Pozelimo mu srecu da ne dodje u iskusenje da izvrsi harakiri - ritualno bosansko samoubistvo, ili da ne dobije jogurt u glavu od NVO ordonansa kad se vrati na godisnji odmor u Bosnu.
Odlazeci i ostajuci gaje jedni prema drugima isto osjecanje…sazaljenje.
Jadnici komentarisu bijednike.
Oni kojima je potaman u domovini - ima i takvih - i oni koji su se snasli vani, isto tako ih ima prilican broj - su u manjini, i njima ne pada na pamet da se prepucavaju sa ocajnicima i budaletinama na socijalnim mrezama.
U svakom slucaju postoji razlika izmedju onih koji su otisli u bijeli svijet iz grada, i onih koji su otisli iz nekog sela gdje medjed postu raznosi. Antropoloske razlike se najbolje mogu vidjeti kad gledas sarajevski dnevnik. Za razliku od zagrebackih i beogradskih informativnih emisija gdje i dalje govore sa priblizno istim naglaskom i intonacijom, sarajevski voditelji i urednici govore kao da imaju govornu manu, ni iz daleka to ne zvuci na sarajevski govor koji je vladao sedamdesetih i osamdestih godina na TVSA. I niko da se unezgodi od mladih novinarki i novinara kad se spomene Mebrura Topolovac, Banjalucanka Zrinka Jovanovic, notorni alkoholicar ali vrsni spiker Dusko Oljaca, tada mljadjani Mithad Paravlic, Rinko Golubovic ili zanosna Jasminka Sipka za kojim su se svi okretali u RTV Domu.
Od poslijeratnog pitanja:
-Kad se zastalno vracate, koliko ostajes?
Preslo se koju godinu poslije na:
-Kad ti mislis vani? Kad se vi noge fatate?
U medjuvremenu, od korone naovamo desila se mala promjena u pravcu kretanja, te najnovije pitanje glasi:
-Kontas li ti nazad u Bosnu(Hrvatsku, Srbiju), zastalno, penzija, jasta ba, ovdje svi razvedeni, ludi, pomrli od nekih bolescura, djeca idu svojim putem, yebo djecu, gdje sam ja tu?
Mladac u samurajskoj opremi nacista Dalekog Istoka ima dosta pitanja ispred sebe u zivotu. Pozelimo mu srecu da ne dodje u iskusenje da izvrsi harakiri - ritualno bosansko samoubistvo, ili da ne dobije jogurt u glavu od NVO ordonansa kad se vrati na godisnji odmor u Bosnu.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Ovo na beogradsku intonaciju si mislio na Jovanu Jeremić i Dragana J. Vučićevića?
Zagrebački pandan bi bio otprilike Dijana Čuljak? Eventualno Bujanec?
Sjoo, sjećaš se kad su početkom devedesetih počeli koristiti neke riječi koje su k’o biva bile zabranjene za vrijeme Šabana?

Zagrebački pandan bi bio otprilike Dijana Čuljak? Eventualno Bujanec?
Sjoo, sjećaš se kad su početkom devedesetih počeli koristiti neke riječi koje su k’o biva bile zabranjene za vrijeme Šabana?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nemam ih ni blizu koliko sam imao. Put je zacrtan unazad 2 godine.grunf je napisao/la: ↑26 dec 2024, 09:20 Mladac u samurajskoj opremi nacista Dalekog Istoka ima dosta pitanja ispred sebe u zivotu. Pozelimo mu srecu da ne dodje u iskusenje da izvrsi harakiri - ritualno bosansko samoubistvo, ili da ne dobije jogurt u glavu od NVO ordonansa kad se vrati na godisnji odmor u Bosnu.
Razlog odluke zašto odlazimo je što naš mentalitet ne podnosi bilo kakvo talasanje bilo gdje u svrhu napretka i progresa društva kao kolektiva. Od najjedostavnijih stvari do onih kompleksnih. Ljudi koji vrijede ne mogu doći do izražaja. Nešto si se ti u toj psihoanalizi zajebao. Tako je to kad se stvori sud na osnovu par postova.
0
Ne zabusavaj. Obavezno pitaj za pramenove.
Neka Grunfovi zakljuce da su ti medjedi u ranoj mladosti postu donosili.
Jos da nam samo objasni u koje on spada, jadnike ili u bijednike.
2
2
- neodoljivi
- Moderator

- Reactions: 3815
Opet vi uzimate zaozbiljno....dal se on zajebava ili ozbiljno pise, nezna se ko se krije iza tog imena a i da se zna...sta vas briga....nemate se sta pravdat I objasnjavat
1
1
Ma pitaću za servis za auto
Ako znaju kakvog majstora.
Mada ja se ne družim s ljudima koji mi postavljaju takva pitanja niti bilo šta govore.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Obavezno.
Ali naglasi da mora biti poducen i za ferrari.
0
Mah, kao što rekoh, takvi ljudi nisu dio mog društva.
Ja i sa cool rajom i sa čobanima sjedim. I jedni i drugi mi imaju šta zanimljivo ispričati.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Zadnji petak u 2024.godini.
pozdrav za 14 gostiju, volim vas.
pozdrav za 14 gostiju, volim vas.
5
5