Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9147
- Kontakt:
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5681
Re: Hoću da kažem!
Preporučujem polovnog Golfa, s posebnim naglaskon na polovni:
1
1
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
jos ako ga je hladnog upalio, a nije provjeravao tlak na spojkama .. bgm
2
2
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Ako je djunta sa sitnim nutom onda ide. Samo nek nije kontra-navoj.
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9147
- Kontakt:
Moraću dizne ablendovati, pa onda, preko diferencijala, zagletovati. Nema druge.
2
2
Uh ako je to, onda je pickin dim.
Izolir trake, bakarne zice, kudelja, dobro zamotas, skrenes paznju i radi k´o Doxa.
Odvezes auto kod Elvedina na Buljakovom Potoku i on to u garazi sredi, ima masinu, donio mu amidza iz Njemacke.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Gdje ces preko diferencijala, pa ne popravljas Pezejca...
Uzme se fino cekic za kontra-navoj, spojis ga na dvofaznu a ovamo nastimas da ne dobije hidroudar i onda okrenes kljuc.
Nabije se kompresija, pricekas desetak sekundi, vratis kljuc nazad i onda opet isto ponovis. Zasteka ga dobro a ovamo izbije pritisak.
Nema kasnije da ne radi.
To ablendovanje dizna se prestalo raditi jos 98-e. Niko vise to ne radi.
2
1
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
jestOmmadawn je napisao/la: ↑07 jan 2025, 09:00Negdje gubio rashladnu tekućinu, je li?
Provjeriš ulje motora. Ako je “slinavo” na onoj štangici gdje gledaš nivo ulja, moguće je da miješa ulje i vodu. Ako mu je otišao dihtung, onda nabije pritisak i prvo ti ode hladnjak. Ako se glava iskrivila ili blok pukao onda je pomiješao vodu i tad je opasno jer motor može da zariba.
Opet, znam iz vlastitog iskustva da Volkswagenovi motori kad im otvoriš poklopac gdje se sipa ulje zna na poklopcu biti “slinavo” ali to je zimi zbog kondenza koji se stvara pa to mnoge prepadne. Moj otac je to imao i na zračno-hlađenoj Folciki.
Ako nije “slinavo” onda negdje gubi vodu, moguće je da negdje neko crijevo pušta ili na nekom spajanju.
Ništa opasno i ništa mnogo skupo ali treba srediti.
Meni je Merđo zimi negdje puštao rashladnu tekućinu ali nikada nisam uspio saznati gdje.
mi dodamo on je odmah izbaci
na onom kucistu il kako se to vec zove
valjda gdje se spajaju sve one dzidze s tom tekucinom...
250 eura s rukama me izaslo...u Becu...
al dobro je, hB mirna kuci dosla...
jedini problem koji nam se jos uvijek ponekad javlja je sa uljem nesto, kao pritisak ulja...al se sam iskljuci odmah...
pa cemo kod ovog novog majstora opet ici..kaze da mora skinuti sve pa ce prvo uljnu pumpu zamijeniti da vidimo jel to...
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Dok god u motoru ima ulja i dok je cisto, dok ga nigdje ne izbacuje ili ne mijesa - dobro je.smajlic je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:12jestOmmadawn je napisao/la: ↑07 jan 2025, 09:00
Negdje gubio rashladnu tekućinu, je li?
Provjeriš ulje motora. Ako je “slinavo” na onoj štangici gdje gledaš nivo ulja, moguće je da miješa ulje i vodu. Ako mu je otišao dihtung, onda nabije pritisak i prvo ti ode hladnjak. Ako se glava iskrivila ili blok pukao onda je pomiješao vodu i tad je opasno jer motor može da zariba.
Opet, znam iz vlastitog iskustva da Volkswagenovi motori kad im otvoriš poklopac gdje se sipa ulje zna na poklopcu biti “slinavo” ali to je zimi zbog kondenza koji se stvara pa to mnoge prepadne. Moj otac je to imao i na zračno-hlađenoj Folciki.
Ako nije “slinavo” onda negdje gubi vodu, moguće je da negdje neko crijevo pušta ili na nekom spajanju.
Ništa opasno i ništa mnogo skupo ali treba srediti.
Meni je Merđo zimi negdje puštao rashladnu tekućinu ali nikada nisam uspio saznati gdje.
mi dodamo on je odmah izbaci![]()
jedini problem koji nam se jos uvijek ponekad javlja je sa uljem nesto, kao pritisak ulja...al se sam iskljuci odmah...
pa cemo kod ovog novog majstora opet ici..kaze da mora skinuti sve pa ce prvo uljnu pumpu zamijeniti da vidimo jel to...
Ostalo su sve senzori, moguce uljna pumpa...
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
nadam seOmmadawn je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:17Dok god u motoru ima ulja i dok je cisto, dok ga nigdje ne izbacuje ili ne mijesa - dobro je.smajlic je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:12
jest
mi dodamo on je odmah izbaci![]()
Ostalo su sve senzori, moguce uljna pumpa...
kod ovih "novijih" auta najcesci problem su senzori...
a najteze je majstora naci da valja...
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Joj ti senzori su me kostali najvise zivaca. Upali se lampa, ti Boga Alaha pitas sta je sad i koliko ce taj seks kostati.
A ono zapravo radi manje-vise kako treba.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ma jasta. K´o meni sto su prikopcali na dijagnostiku i kaze "nema nikakvih kodova da ukazuju na gresku, motor radi fino. Cak sam ga vozio zagrijanog. Pogledaj da nisu svjecice. Nije lanac ko sto si mislio, da je lanac, ne bi ti mogao u autu sjediti. Nego provjeri svjecice i spule paljenja samo mada kompjuter ni tu nije pokazao nikakvu gresku. Dakle, to ce kostati... da vidimo... evo 60 eura!".
Plati, sjedi u auto, upali, vozi i nakon 22 km samo zatrza i prestade da radi. Nema kompresije, nema nema nista...
Lanac preskocio, 12 ventila izbijeno. A ja prije toga lijepo govorio da mi hidrospaner cudno radi pri paljenju.
Plati, sjedi u auto, upali, vozi i nakon 22 km samo zatrza i prestade da radi. Nema kompresije, nema nema nista...
Lanac preskocio, 12 ventila izbijeno. A ja prije toga lijepo govorio da mi hidrospaner cudno radi pri paljenju.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6579
Kako cu ja sutra na posao nakon 2 sedmice....., evo mi se stomak vec uvezao od same pomisli 
1
1