Necu vise nikad progovoriti vise od dvije rijeci.
Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
Nastavite pricati o nicemu.
3
2
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Danas odoh da gledam podvezivanje jajnika....jadne zene. Sto muski ne rade vazektomiju vec vazda zene....ccc
1
1
Eto i to ti je zloupotrijebljavanje ljudi radi sebicnih ciljeva.
Odsad necu vise nikad.
Odsad necu vise nikad.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Sta mi je cilj? Da se maca moze omaciti opet, a da smajlic uspjesno u sretan dom udomi malce?
Pa to je plemenit cilj.
0
Po meni, upravo to je zloupotreba.Socrates je napisao/la: ↑28 jan 2021, 09:10 Da, postavka je da upotrijebljavamo ljude svakodnevno, ali kad ih iskljucivo upotrijebljavamo da dodjemo do cilja, onda je to kao pogresno.
Ovo je jedna od tema gdje ne mogu najspretnije na nasem.
An end sam preveo kao cilj, i to je valjda tacno.
Jer u ovom primjeru ne znaci kraj. Mozda sam trebao prevesti kao krajnji cilj.![]()
I ima li uopste razlike?
Uključila sam se na zadnje postove, ali mislim da je "an end" dobro prevedeno kao kraj, na kraju, a kao kraj pretpostavlja se krajni cilj, jer dalje nema iza kraja, ili sam i ja pogrešno shvatila
Sad si i mene zbunio
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Da.
Zbog mnogo čega.
Smeta.
Ništa.
2
1
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Ne kontam....filozofija je za mene tu mac.
Danas mi je mozak na odmoru sto ne znaci da je i inace u nekom pretjeranom poslu.
0
Vjerujem...nekad čovjek i nema neku mogucnost da nesto ucini, a to zna biti frustrirajuce.
0
A š'oooo?
0
Bas bih danas imala mnogo obaveza a ne mogu da se pokrenem...meni bas treba strogi rezim, tako najbolje funkcionisem. 
0