Arslan_11 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 11:33
Koliko peceno meso volite? Ja ispod medium rare ne bih mogao jesti, nema sanse.
Tipy-top, piletina mora biti mekana, tako da prsa običbo iskasakpim prorezima, dodam začina i maslinovm, pa tako je pržim, po minutu sa obje strane, tako prevrćem dok ne dobije zlazno smeđu boju,
Teletinu rijetko jedem jer je teško svarljivo meso mom organizmu, iuvije kse reže tanko i dobro posoli, uvijek težim da to bude rustikalno.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Arslan_11 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 11:33
Koliko peceno meso volite? Ja ispod medium rare ne bih mogao jesti, nema sanse.
Tipy-top, piletina mora biti mekana, tako da prsa običbo iskasakpim prorezima, dodam začina i maslinovm, pa tako je pržim, po minutu sa obje strane, tako prevrćem dok ne dobije zlazno smeđu boju,
Teletinu rijetko jedem jer je teško svarljivo meso mom organizmu, iuvije kse reže tanko i dobro posoli, uvijek težim da to bude rustikalno.
ispravio sam se gore nije medium rare nego well.
Piletina ako se preprzi bas bude nidje veze.
teletinu rijetko u tavi. Stavim u rernu i pecem duze na niskoj temp. pokrivenu. Ono kad se odvaja sama od kostiju njami....
1
1
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
ispravio sam se gore nije medium rare nego well.
Piletina ako se preprzi bas bude nidje veze.
teletinu rijetko u tavi. Stavim u rernu i pecem duze na niskoj temp. pokrivenu. Ono kad se odvaja sama od kostiju njami....
Budem piletina cakum pakum, nikako suha, ja ormah onu polu pilećih prsa pečem, bez rezanja na tanje krišle, jeste da je peglavino prevratit.
Od težeg mesa samo sniicle, i polahko to mezim. Iako je bolje šnicle, stek potopiti u marinadu, stvarno nemam živaca da mi meso odstoji preko noći.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
sjecam se prosle godine
korona tek pocela kod nas a mi na proslavu za osmi mart
nikad nisam voljela ta grupna slavlja a prosle me neki sejtan nagovori i odem
znam da nikoga nisam ljubila ali se i pjevalo i plesalo
dobro nismo napravile klaster u Ilijasu
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo.
Samo se kod nas proslavlja:
8 mart - kupujes cvijece zeni, majci, uciteljici, sestri, ljubavnici. A zapravo se stavlja paznja na prava zena u patrijahalnim drustvima.
1 maj - praznik rada. Uzme se janje, gajba-dvije pive, negdje na livadu, zapalis vatru, otvoris gepek od auta i odvrnes narodnjak. Kad janje bude gotovo, do tad se pola olesi a sat vremena kasnije se cuje "hjoj...ufff...ne mogu...dihat...." i malo kasnije "Sarajevooooo graaaaaaaaaddeeeeeee moooooj..." Sutradan te opet gazda jebe ko budalu za sitnu lovu, za koju je pitanje da li ces je dobiti taj mjesec.
4
22
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem