Kazu da Pluton kao planeta promjena ima sudbonosni efekat, tako da na polozaj sjevernog cvora snazno djeluje na osobnost vlasnika natala.Crvena Nit je napisao/la: ↑26 okt 2022, 15:42 @Heidi imam tranzitnog Plutona u prvom polju i pravi konjukciju sa natalnim Sjevernim cvorom.
Kako se gledaju selidbe? Tranzit imam Uran u 4., ali mislim da se gleda i Merkur
Zadatak je napustiti stare obrasce ponasanja I odredjenim situscijama se prepustiti vodstvu vece sile.
Takodjer je moguce aktivno ukljucenje u drustvenu transformaciju.
Tranzit Uran u 4.
Ovdje gdje je emocionalna sigurnost toliko vazna, ulazi harambasa Uran. Slobodan, nezavisan, neuracunjljiv.
Moguci su nemiri u najblizim odnosima ukoliko su nestabilni I nesto se vec duze vuce a nije rascisceno. Sad Uran podsjeca na to. Impuls razdvajanja u restriktivnim vezama.
Vele, 4. je zivotno podrucje iskonskih emocija, porodice I korijena duse. Ova kuca daje informacije o pocetku zivota, odnosu s majkom i formiranj osjecaja u djetinjstvu.
Pojedinci su sada podvrgnuti ispitivanju identiteta. Ovaj tranzit moze uzrokovati tendencije odvajanja,
koji imaju namjeru sluzti cilju nezavisnosti. Ali napetosti su samo za ocekivati kada su odredjene veze postale krute I izgubile svoju vitalnost. Sve ima svoje vrijeme.
A moze samo doci do manjih p romjena u obliku obnove u dnevnom boravku ili promjena prebivalista.
To je sve sto mi je palo na pamet.