Tumačenje snova

Horoskopi, i taj prokleti retrogradni merkur...te poneki rođendan...
Username
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4009

Re: Tumačenje snova

Post Postao/la Username »

Pekmeza je napisao/la: 05 mar 2026, 20:39 Sanjala sam da sam trebala ići na neki događaj i moj dečko je također došao. Trebali smo zajedno ići autobusom. Bila sam sigurna da će ući u autobus sa mnom, ali on je ušao u drugi autobus i nismo sjedili zajedno.

Kada smo stigli na događaj, on je već sjedio na nekom drugom mjestu i psovao nekoga. Kada sam mu prišla, počeo mi je mahati i rekao da nije psovao meni nego nekoj drugoj osobi, i rekao je: “Ti si moja draga.”

U svojoj glavi sam pomislila: ako sam ja stvarno tvoja draga, onda bi sjeo u autobus sa mnom ili bi barem čekao da sjedimo zajedno. U tom trenutku sam shvatila da se igra sa mnom i manipuliše. Okrenula sam se i otišla sa tog događaja, razmišljajući kako ne želim biti sa takvom manipulativnom osobom.

Hajde tumačite :oo
Podvalili mu kartu za drugi autobus zato ih psovao

Na kraju on kriv logicno
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10876

Post Postao/la MunDzi »

Skrenem u jednu malu sporednu ulicicu greskom. I hop udari me neki covjek u bijelom bibiju odpozada. I poce ici u rikverc da pobjegne. U tom zabunluku nekako uspjeh uslikati auto, ali onako losa slika, jedva se vidi registracija. Uglavnom pobjego.

Izadjem da vidim kolika je steta. Kontam ovo je garant slijepa ulica, pametnije mi je da i ja u rikverc. U tom trenutku u daljini te ulicice/sokaka vidim bijelo auto kako iz poprecnog desnog sokaka udje u ovu ulicicu i zamaknu dalje iza krivine. Kontam, isto auto, garant je onaj lik sto me maloprije udario i pobjego. Neki lokalac u svojoj mahali. Rekoh idem niz sokak bas da vidim gdje ce me odvesti.

I fakat slijepa ulica koja me dovela do necije kuce i dvorista. Kapija otvorena, u dvoristu garaza sa otvorenim vratima, a bijela kola parkirana vani u dvoristu. Pogledam sliku u telefonu, vidim ista registracija. Aha, tu li si lijo.

I ja ti se svojim autom ukrcam u njegovu garazu. Vidim na kraju garaze imaju druga vrata. Kakva je to garaza sa dvoja vrata. Provirim kroz prozorcic, kad ono iza tih vrata fino mozes uci u normalnu ulicu u kojoj siba saobracaj lijevo/desno. Primjetim po garazi na policama puno kutija raznoraznih velicina. Otvorim par, unutra nove novcate tene, cizme, raznorazna obuca, sve dizajnersko. Kako koju kutiju otvorim sve nesto kvalitetno i novo. Masina za sivenje. Elektricna gitara. U jednoj kutiji dosta svile, itd.

Jel tako majcin sine, a vamo bjezis kad nekog udaris kolima. Fino otvorim vrata i gepek svojih kola i natrpam kojecime sto mi se svidjelo. Ali ostavim kutije. I u svaku kutiju koju sam ispraznila ubacim ceduljicu sa porukom - znas ti zasto. Nisam sve ispraznila, ostavila sam i njemu malo. :D I odvezem se na ta druga vrata na garazi.
2
1 slika 1 slika
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5427

Post Postao/la Duh »

MunDzi je napisao/la: 25 mar 2026, 06:56 Skrenem u jednu malu sporednu ulicicu greskom. I hop udari me neki covjek u bijelom bibiju odpozada. I poce ici u rikverc da pobjegne. U tom zabunluku nekako uspjeh uslikati auto, ali onako losa slika, jedva se vidi registracija. Uglavnom pobjego.

Izadjem da vidim kolika je steta. Kontam ovo je garant slijepa ulica, pametnije mi je da i ja u rikverc. U tom trenutku u daljini te ulicice/sokaka vidim bijelo auto kako iz poprecnog desnog sokaka udje u ovu ulicicu i zamaknu dalje iza krivine. Kontam, isto auto, garant je onaj lik sto me maloprije udario i pobjego. Neki lokalac u svojoj mahali. Rekoh idem niz sokak bas da vidim gdje ce me odvesti.

I fakat slijepa ulica koja me dovela do necije kuce i dvorista. Kapija otvorena, u dvoristu garaza sa otvorenim vratima, a bijela kola parkirana vani u dvoristu. Pogledam sliku u telefonu, vidim ista registracija. Aha, tu li si lijo.

I ja ti se svojim autom ukrcam u njegovu garazu. Vidim na kraju garaze imaju druga vrata. Kakva je to garaza sa dvoja vrata. Provirim kroz prozorcic, kad ono iza tih vrata fino mozes uci u normalnu ulicu u kojoj siba saobracaj lijevo/desno. Primjetim po garazi na policama puno kutija raznoraznih velicina. Otvorim par, unutra nove novcate tene, cizme, raznorazna obuca, sve dizajnersko. Kako koju kutiju otvorim sve nesto kvalitetno i novo. Masina za sivenje. Elektricna gitara. U jednoj kutiji dosta svile, itd.

Jel tako majcin sine, a vamo bjezis kad nekog udaris kolima. Fino otvorim vrata i gepek svojih kola i natrpam kojecime sto mi se svidjelo. Ali ostavim kutije. I u svaku kutiju koju sam ispraznila ubacim ceduljicu sa porukom - znas ti zasto. Nisam sve ispraznila, ostavila sam i njemu malo. :D I odvezem se na ta druga vrata na garazi.
Meni je najzanimljiviji dio sna sto sve pocinje tvojom greskom. Ti si skrenula u pogresnu ulicu.

Naravno, nisi kriva sto te je netko udario i pobjegao, ali da nisi skrenula tamo, ne bi bilo ni sudara, ni potjere, ni garaze pune plijena.

Zato se pitam nije li san malo manje o nepravdi koju ti je netko napravio, a malo vise o tome sto radis kad zalutas.

Jer ti u snu ne odustajes. Pogresno skretanje te na kraju dovede do skrivenih vrata, novih puteva i punih kutija.

Jedino sto me brine jest da si iz svega izvukla zakljucak da je sasvim normalno opljackati covjeka ako te iznervira. :D

Ali kao simbolika, san mi se svidja. Nekad nas upravo pogresna skretanja odvedu na mjesta do kojih nikad ne bismo stigli da smo cijelo vrijeme isle pravim putem.

Nekada stvarno pogresno skrenemo...zakocimo naglo i bum...Izadjemo i pitamo druge gdje gledaju...
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Eto, znala sam da sam ja nesto kriva. Story of my life.
Ne mogu ni sanjati, a da ja ne budem kriva. :D

PS. Covjek je ocigledno svercer. Nisam ga opljackala, samo sam naplatila stetu na mojim kolima. :o
1
1 slika
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Pekmeza je napisao/la: 19 mar 2026, 13:07 Sanjala sam Hanija. On je radio dizajn za neku sobu :oo
Bili smo u velikoj grupi ljudi i njemu je trebala pomoc o toga.

Ja sam ga samo pogledala i pomislila u sebi “I’m not going to help you”
Ostavila sam ga tako i napustila prostoriju. On je gledao za mnom, dok sam polako odlazila strmim stepenicama u sandalama ne veliku štiklu i mini suknji.
Razmisljala sam u glavi samo da odem, a da ne padnem.
Ako bih ovo tumacio malo strucnije, rekao bih da san govori o granicama i autonomiji, a ne o Haniju.

Na forumu cesto djelujes kao osoba koja cesto pomaze, razumije i daje drugima puno prostora. U snu se pojavljuje suprotna reakcija: "Necu pomoci" i miran odlazak bez objasnjavanja.

Zanimljivo je da te pritom ne brine kako ce se Hani snaci, nego hoces li ti sigurno sici niz stepenice. To je tipicno zensko...
Fokus sna je vise na tebi nego na njemu (Sta ce se dogoditi ako ovaj put ne budem ja ta koja spasava situaciju.) Kao da nesvjesno istrazujes kako izgleda kad vlastite potrebe stavis ispred tudjih.
A mini suknja i stikle samo dodatno potvrdjuju jednu staru psiholosku istinu:

Zena cak i kad bjezi od problema, pokusava to uraditi sa stilom. (mozda zbog-sta ce reci selo, ali ne mora...mozda joj se tako hoce).

uglavnom -mislim da ti je bitna zdrava evakuacija sa scene.
To je pohvalno.
2
1 slika 1 slika
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3304
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

Prsteao sam u snovima da se tučem, sve sukobe rješavam verbalno sa argumentima .
1
1 slika
:danny
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Blago tebi. Kod mene u snovima stalno neka marisana.
Isto kao da volim akcione filmove, a ne volim.

Ne znam da li sam vam ikad pricala kako sam pala sa vlastitog kreveta jer sam se u snu tukla s nekim?
2
2 slika
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

kojim stilom?
1
1 slika
Odgovori