Tumačenje snova
Re: Tumačenje snova
mozda više hajes breskvu ili lubenice 
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Ako od bilo koje zene uzimas nesto za sto ne hajes, nisi u problemu nego si vec u odnosu nekom sa njom ili imas zelju.
To nije slabost. To je ljubav.
Ili bi je mozda samo kresno. i to je odnos,
1
1
Sanjala sam….mmmm mali se odlicno ljubi
I onda mi kaze brilijatnu ideju kako on moze raditi u Whole Foods-u
I onda mi kaze brilijatnu ideju kako on moze raditi u Whole Foods-u
1
1
A jebemti izleti mi kafa na nos
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Dosta toga ne mogu, to je fakat, ukljucujuci razumjevanje tvojih upisa.
Ko zna. Mozda jednog dana odgonetnem. Mozda uz kakvu flasu zesceg alkohola.
1
1
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9231
- Kontakt:
Najgore kad sjediš na livadi i gledaš u nebesa, a odozgo se, direkt u tebe, zaleti voz.
Pričo mi drug da je pravo zeznuto.
Pričo mi drug da je pravo zeznuto.
2
2
Najteže je kad ne možeš zaspati danima, s onda ti se oči sklope na 15 minuta. E tad sanjaš divlje.
Snovi nemaju vrijeme trajanja. Samo se uprintaju u mozak instantly. Nije važno da li spavaš 10 minuta ili osam sati. Ako ti je suđen san, sanjaćeš ga.
Snovi nemaju vrijeme trajanja. Samo se uprintaju u mozak instantly. Nije važno da li spavaš 10 minuta ili osam sati. Ako ti je suđen san, sanjaćeš ga.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Onda je to to kod mene. Ti divlji snovi. Smore me. Probudim se ko pretucena. A snovi budu sve neki akcioni....nekakva trcanja, nekakva bjezanja, sve neka frka, trka,.....
0
For six months, I couldn't sleep. I couldn't sleep. I couldn't sleep.
With insomnia, nothing's real. Everything is far away. Everything is a copy of a copy of a copy.
Chuck Palahniuk
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ko kaže da moraš sve i razumijeti
1
1
Ja sanjam svaku noc. Sinoc sam sanjala da sam u mojoj staroj kuci. Novi vlasnici su je lijepo sredili i pozvali da vidim. Kazu da su to napravili privremeno dok ne dobiju dozvolu da grade veliku zgradu. Objasnila sam im da bi u toj zgradi ja zelila kupiti sebi stan, pa da mi jave. Na odlasku su mi dvojica jako zgodnih muskaraca poklonili dvije kese u kojima su bili pokolni. Jedna kesa je ima skupe parfeme i kozmetiku, a druga cd sa muzikom.
Poslije sam jednog to tih muskaraca srela u gradu. Bio je izuzetno ljubazan i uctiv. Primjetila sam da mu se mozda dopadam i to mi je bilo nezgodno. Dok sam se spremala ponovo da se vidim s njim, on se nekako izgubio a ja sam se probudila.
P.s MunDzi - psssttt
Poslije sam jednog to tih muskaraca srela u gradu. Bio je izuzetno ljubazan i uctiv. Primjetila sam da mu se mozda dopadam i to mi je bilo nezgodno. Dok sam se spremala ponovo da se vidim s njim, on se nekako izgubio a ja sam se probudila.
P.s MunDzi - psssttt
3
1
1
1
1
1
San je manifestacija intrapsihickog procesa individuacije u Jungovom smislu, gdje stara kuca funkcionise kao simbol ego-strukture formirane u ranoj biografiji, dok novi vlasnici predstavljaju internalizirane aspekte Selfa koji su izvrsili rekonstrukciju identiteta nakon afektivne separacije. Privremenost prostora ukazuje na liminalno stanje svijesti, status intermedius izmedju starog i novog ja, gdje je subjekt jos uvijek suspendovan izmedju reminiscencije i projekcije buducnosti. Zelja za kupovinom stana u buducoj zgradi reflektuje potrebu za ontoloskom sigurnoscu i locusom stabilnosti unutar vlastite egzistencije, sto je klasicna manifestacija teleoloskog nagona psihe. Pokloni muskaraca simbolizuju transfer libida i potvrdu narcisticke reintegracije, pri cemu parfemi i kozmetika funkcionisu kao metafora eros principa, dok muzika predstavlja afektivnu memoriju i emocionalni rezonans. Susret s muskarcem u gradu oznacava sudar unutrasnjeg potencijala sa realitetom socijalnog polja, a nelagoda proizlazi iz kognitivne disonance izmedju zelje i samoregulacije ega. Njegov nestanak nije gubitak objekta, vec samosabotazni mehanizam psihe koji suspenduje razvoj odnosa dok ne dodje do potpune koherencije izmedju racionalnog superega i emocionalnog ida. U sustini, san je sofisticirani psihoanaliticki artefakt koji signalizira da si u fazi egzistencijalne reorganizacije, gdje se nista ne prihvata bez simbolicke, eticke i emotivne validacije.Pekmeza je napisao/la: ↑23 jan 2026, 02:58 Ja sanjam svaku noc. Sinoc sam sanjala da sam u mojoj staroj kuci. Novi vlasnici su je lijepo sredili i pozvali da vidim. Kazu da su to napravili privremeno dok ne dobiju dozvolu da grade veliku zgradu. Objasnila sam im da bi u toj zgradi ja zelila kupiti sebi stan, pa da mi jave. Na odlasku su mi dvojica jako zgodnih muskaraca poklonili dvije kese u kojima su bili pokolni. Jedna kesa je ima skupe parfeme i kozmetiku, a druga cd sa muzikom.
P.s MunDzi - psssttt
3
2
1
1