Da li je neophodno da supermarketi rade nedjeljom ?
Da li je neophodno da supermarketi rade nedjeljom ?
Jeste li zato da supermarketi rade i nedjeljom?
Ako kod vas rade idete li u kupovinu tim danom?
Je li zaista to neophodno da prodavnica koje rade normalno i nedjeljom budu na usluzi klijentima?
Ako kod vas rade idete li u kupovinu tim danom?
Je li zaista to neophodno da prodavnica koje rade normalno i nedjeljom budu na usluzi klijentima?
0
Re: Da li je neophodno da supermarketi rade nedjeljom ?
Ne,podrska za slobodnu nedjelju.
Mlade se trebaju odmoriti u subotu uvece
Mlade se trebaju odmoriti u subotu uvece
4
4
Da, trebaju da rade.
Zaposliš dovoljno personala da svaki drugi petak bude slobodan a nedjeljom da se započne radna sedmica.
Zaposliš dovoljno personala da svaki drugi petak bude slobodan a nedjeljom da se započne radna sedmica.
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Ja bih volio da ne rade, nek odmore ljudi. Ionako ginu za 5 stoja. Neka imaju malo slobodno i budu sa svojim porodicama... Mi se možemo namiriti u subotu
2
2
Kad porastem biću Banovički behar
Plate i nesređena radna vremena su nešto drugo.Buckethead je napisao/la: ↑13 sep 2021, 12:34 Ja bih volio da ne rade, nek odmore ljudi. Ionako ginu za 5 stoja. Neka imaju malo slobodno i budu sa svojim porodicama... Mi se možemo namiriti u subotu
1
1
Gledano sa humane strane bilo bi ok da ne rade.. ili bar da im se omoguće adekvatne smjene.. Radiš jednu u mjesecu ili dvije.
Jednu sedmicu prvu smjenu, drugu sedmicu drugu smjenu... Ostale slobodne.
Radni vikendi se inače plaćaju, koliko da to bilo..
Mene što se lično tiče mogu biti i zatvoreni ali i poslodavci imaju svoje troškove i interese..
Mene što se lično tiče mogu biti i zatvoreni ali i poslodavci imaju svoje troškove i interese..
2
2
Neka ljubav caruje..
Naravno. Napravi se šema u dogovoru s poslodavcem i zaposlenim, da obojici odgovara po pitanju radnih dana. Radni vikend se plati ekstra, promet ide i to je to.ina je napisao/la: ↑13 sep 2021, 12:54 Gledano sa humane strane bilo bi ok da ne rade.. ili bar da im se omoguće adekvatne smjene.. Radiš jednu u mjesecu ili dvije.
Ovako ima mjesečnu platu od pet joja i radno vrijeme po 10 sati dnevno. Niko normalan to ne može dugo izdržati.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
bilo bi dobro da se uvede neradna nedjelja ko i u evropi sto je, crnogorci su to takodje nedavno uveli. al daleko smo mi od toga, kod nas se radi i za vjerske praznike ☹ jos se bazar hvali reklamom na klixu kako je dao radnicima slobodno za bajram 
0
1811
Na Zapadu nedjeljom rade sve trgovine.
0
Ovdje su sa lockdownom zatvorili sve dućane nedjeljom.
I kako izgleda, neće više ni otvoriti, a 30 godina smo takav režim imali.
Ok je navikneš se, što se mene tiče nije problem.
Ali rad nedjeljom generira radna mjesta, pošto su sad mnogima smanjili fond sati, ili čak radna mjesta, ne odražava se baš dobro na ukupnu privredu.
Vidim pisali ste o modelima, da se uz poštovanje radničkih prava, sve to može sasvim dobro izvesti.
Mene jedino nervira jer je to ideja ove katolibanske desničarske vlade, koji naprđuju o nedjelji kao danu gospodnjem, bla bla, obitelj bla bla. Stoga neću imati ništa protiv i kad vrate mogućnost izbora, hoće li trgovac raditi u nedjelju, ili neće...sad izbora nema!
I kako izgleda, neće više ni otvoriti, a 30 godina smo takav režim imali.
Ok je navikneš se, što se mene tiče nije problem.
Ali rad nedjeljom generira radna mjesta, pošto su sad mnogima smanjili fond sati, ili čak radna mjesta, ne odražava se baš dobro na ukupnu privredu.
Vidim pisali ste o modelima, da se uz poštovanje radničkih prava, sve to može sasvim dobro izvesti.
Mene jedino nervira jer je to ideja ove katolibanske desničarske vlade, koji naprđuju o nedjelji kao danu gospodnjem, bla bla, obitelj bla bla. Stoga neću imati ništa protiv i kad vrate mogućnost izbora, hoće li trgovac raditi u nedjelju, ili neće...sad izbora nema!
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
haha vidis da se ne radi 
nisam znao za ta gore mesta, znam da se u nemacku ne radi nedjeljom
nisam znao za ta gore mesta, znam da se u nemacku ne radi nedjeljom
0
1811
U Njemačkoj supermarketi ne rade nedjeljom?
Ja sam bio u Njemačkoj jednu nedjelju, sjećam se da smo u trgovini elektronske robe kupili harddisk, trebali nam neki fajlovi sa prijateljevog kompa.
Ali ima po tome godina i godina.
Ja sam bio u Njemačkoj jednu nedjelju, sjećam se da smo u trgovini elektronske robe kupili harddisk, trebali nam neki fajlovi sa prijateljevog kompa.
Ali ima po tome godina i godina.
0
Kod nas uglavnom sve uvijek radi.
Kakvi su ovo izbori?
Kakvi su ovo izbori?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Za radnička prava u BiH.
0
Pa hajmo onda i apoteke zatvoriti nedjeljom...
0
Nisam za da rade nedjeljom.
Kod nas neki marketi rade nedjeljom ali nikada nisam otišla da nešto kupim, niti bi otišla. Nedjelju koristim na druge stvari a ne market.
Znaci nedjelja-ne djelati.
Isto nisam nikad otišla u butik deset do ili pet do zatvaranja. A često mi takvi ulaze, kao u zadnji minut im treba neki produkt za kosu ili samo zajebavaju.
Kod nas neki marketi rade nedjeljom ali nikada nisam otišla da nešto kupim, niti bi otišla. Nedjelju koristim na druge stvari a ne market.
Znaci nedjelja-ne djelati.
Isto nisam nikad otišla u butik deset do ili pet do zatvaranja. A često mi takvi ulaze, kao u zadnji minut im treba neki produkt za kosu ili samo zajebavaju.
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."