Ma vidi.R4IN je napisao/la: ↑17 dec 2020, 14:29Dobro iskra,naravno tu smo da svako iznese svoje licno misljenje i to treba postovati... ne da se ubjedjujemo cije je ispravno..Iskra je napisao/la: ↑17 dec 2020, 14:00
To je svakako nesto o cemu se da raspravljati, jer svaki covjek ima.pravo na vlastiti stav , sto je po meni jako.pozeljno . Obzirom da i na forumu imamo.ljudi koji su prošli lakse ili teze s koronom , smatram da je izraz paranoja apsolutno neprikladan. Namjerno sam ti postavila.pitanje , jer ti zelim skrenuti paznju na ovo o cemu pisem. A sad cemo se nesto dogovoriti...vidim da je tema Vase licno misljenje o koroni, autorski tvoja, i dobro je sto si ju otvorio, od sada cemo na toj temi pisati bas to...svoje licbe stavove. Sve ostalo pisat cemo na drugim temama o koroni ovisno o preciznijoj tematici ? Na taj nacin napravit ce se malo reda a i citaocima ce biti lakse sortirati informacije koje zele ili ne zele čitati. Ok?
I jos sitnica
Paranoia grc. Ludilo, bezumnost .
Rijec PARANOIA Vezuju se uglavnom za negativan kontekst bježanja od nečega, straha od nečega, proganjanja. Nekada je riječ „paranoia“ označavala svaki oblik duševnog poremećaja.
U psihijatriji se taj pojam koristi za veoma tešku ali rijetku bolest.
Imam i ja doktora u familiji i specijalista..
A sto se tice ovog zadnjega, da se ispravim , prave paranoju medju ljudima..
Prošle sedmice sam vidio čovjeka komšiju iz mog ulaza u ponedeljak ili u utorak, obzirom da mu je sin vršnjak sa mojim sinom, dobijem informaciju u četvrtak da je u komi, u subotu preselio.
Čovjek 75 godište, satralo ga...
Kako god nije to "ništa"...