Kako živjeti s Covid 19

Korona virus danas
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17652

Re: Kako živjeti s Covid 19

Post Postao/la Ommadawn »

Ja jos cekam za vrijeme za testiranje. Javim sta i kako, kad dodje do toga.
Trebao sad u cetvrtak kad corak - previse ih ima prijavljenih
0
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
Lana
PRO behar
PRO behar
Reactions: 25347

Post Postao/la Lana »

Kod nas cim imas od navedenih simptoma odmah testiranje.
Nema cekanja.
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ja nemam nikakvih simptoma. Nisam bio prehlađen mjesecima, ne znam kad zadnji put.
Običnu gripu fasujem svake 4-te godine, tako nešto.
Ali par kod mene na poslu fasovalo i sad se moramo svi testirati, vadi krv i yebi mater svoju...
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Ommadawn je napisao/la: 07 sep 2020, 11:44 Ja nemam nikakvih simptoma. Nisam bio prehlađen mjesecima, ne znam kad zadnji put.
Ali par kod mene na poslu fasovalo i sad se moramo svi testirati, vadi krv i yebi mater svoju...

Testiraj se i šuti.
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37859

Post Postao/la dmr »

vadi krv? to je onaj nepouzdaniji test, kako se zove, seroloski? ja moram poslom do Zagreba i trebam raditi PCR. Kazu da je jako gadan, ako se ispravno uzima bris. Nesto kontam da podmitim sestricu ko smajlica :D
1
1 slika
make your move :damir
Lana
PRO behar
PRO behar
Reactions: 25347

Post Postao/la Lana »

Ommadawn je napisao/la: 07 sep 2020, 11:44 Ja nemam nikakvih simptoma. Nisam bio prehlađen mjesecima, ne znam kad zadnji put.
Zbog sebe svoje sigurnosti bolje da se testiras.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

dmr je napisao/la: 07 sep 2020, 11:53 vadi krv? to je onaj nepouzdaniji test, kako se zove, seroloski? ja moram poslom do Zagreba i trebam raditi PCR. Kazu da je jako gadan, ako se ispravno uzima bris. Nesto kontam da podmitim sestricu ko smajlica :D

Šta je bolan gadno? :D samo reci da.imas.osjetljive cavitas nasi.
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37859

Post Postao/la dmr »

Iskra je napisao/la: 07 sep 2020, 11:56
dmr je napisao/la: 07 sep 2020, 11:53 vadi krv? to je onaj nepouzdaniji test, kako se zove, seroloski? ja moram poslom do Zagreba i trebam raditi PCR. Kazu da je jako gadan, ako se ispravno uzima bris. Nesto kontam da podmitim sestricu ko smajlica :D

Šta je bolan gadno? :D samo reci da.imas.osjetljive cavitas nasi.
cuo sam da zagrebe po potiljku iznutra :D
1
1 slika
make your move :damir
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25359

Post Postao/la Russki »

Isto kao i prije. Za mene je ovo ubleha.
0
abysmal depths are flooded
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Bila ubleha ne bila, nijedan ozbiljan ekonomista ne moze tvrditi da moze predvidjeti koliko i kako ce nas sve ovo kostati. Prave posljedice tek treba da se vide, kako od zemlje do zemlje, tako I globalno. Posljedice mogu biti I pozitivne I negativne. Svima je jasno da drzave moraju da trose ogromne pare da ublaze udar korone, ali ce morati nastaviti da trose I u doglednoj buducnosti da bi oporavili ekonomije. U zavisnosti od toga na kojim osnovama pociva, ovo trosenje moze da katapultira bilo koju drzavu u novi drustveni ugovor odgovornijeg ponasanja, a moze je dovesti I do raspada ili druge katastrofe.

Kapitalizam ce morati da se mijenja.

Svi ucimo iz ovoga. Recimo, strucnjaci predvidjaju ubrzanu robotizaciju vodecih svjetskih ekonomija, jer ljudi mogu biti zamjenjeni u prilicno velikom broju poslova.

Da bi ovo ublazile, neke drzave vec razmisljaju o uvodjenju Univerzalnog Osnovnog Dohotka (UOD). U Kanadi je cak 50 senatora poslalo zahtjev za uvodjenje UOD premijeru. Dosta veliki broj parlamentaraca ovo podrzava. Potpisalo je I bezbroj nevladinih organizacija. Cak 750 000 umjetnika I slicnih zanimanja. Nemali broj biznismena.

To bi podrazumijevalo bezuslovno placanje dohotka svakom gradjaninu Kanade u visini iznad zvanicnog praga siromastva od strane drzave, bez obzira na financijsku situaciju pojedinca. Ovim bi se trebala ohrabriti povecana potrosnja, kao i vadjenje iz siromastva svakog pojedinca koji je prije bio siromasan plus ovih sto su na ivicu siromastva pali zbog korone.

UOD nije samo tema u najjacim svjetskim ekonomijama, nego, recimo, bio je I u nekim africkim zemljama.

Zbog neophodnosti trosenja drzave, nezapamcenog jos od svjetskih ratova, mnogi vide u ovoj krizi priliku I da krenu u apsolutnu dekarbonizaciju ekonomije. Na kratke staze, "placanje ljudi da ne moraju neophodno da rade ali I da trose" bi vjerovatno imalo takav efekat, na srednje I duze staze, to bi vjerovatno kreiralo I masu "cistijih" radnih mjesta.

23. septembra ce se vidjeti sta ce Trudeau odluciti. I koliko ce to promjeniti Kanadu. Drustvene konsekvence ovakvih poteza su drasticne, I niko ne moze predvidjeti sve takve konsekvence.

Naravno, sve ovo podrazumijeva I ogromno zaduzivanje drzava na kratke staze. Da li je to racionalno zaduzivanje, pokazati moze samo vrijeme. Svejedno, rizik je veliki. Moguce je recimo najodgovornije ponasanje prema prirodi na globalnom nivou, ali je moguc I raspad citavog svjetskog poretka, financijskog sustava, kakav je takav je, i svjetski rat ili serija manjih I vecih sukoba izmedju drzava.

Korona je sasvim sigurno okidac za nesto. Za sta, vidjecemo.
4
3 slika 1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Aferim, socrates.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Jest gadan, ne može se opisati dok ne "probaš". Ja sam radio prije 3 sedmice kad sam se vraćao sa godišnjeg, tražili nam na poslu.

Metalni štapić sa malo vate na krajevima, i gurne ga do hipotalamusa :heidi2
3
2 slika 1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21681

Post Postao/la Miss Y. »

PCR bris moze i kroz grlo, ne samo nos.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Mehaning
Proleter
Reactions: 6641

Post Postao/la Mehaning »

Socrates je napisao/la: 09 sep 2020, 09:05

Recimo, strucnjaci predvidjaju ubrzanu robotizaciju vodecih svjetskih ekonomija, jer ljudi mogu biti zamjenjeni u prilicno velikom broju poslova.
Na tome se več odavno radi, a da se može brže, teško... :ovaj

Jedva odradimo tekuče potrebe... :djed
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Socrates je napisao/la: 09 sep 2020, 09:05 Bila ubleha ne bila, nijedan ozbiljan ekonomista ne moze tvrditi da moze predvidjeti koliko i kako ce nas sve ovo kostati. Prave posljedice tek treba da se vide, kako od zemlje do zemlje, tako I globalno. Posljedice mogu biti I pozitivne I negativne. Svima je jasno da drzave moraju da trose ogromne pare da ublaze udar korone, ali ce morati nastaviti da trose I u doglednoj buducnosti da bi oporavili ekonomije. U zavisnosti od toga na kojim osnovama pociva, ovo trosenje moze da katapultira bilo koju drzavu u novi drustveni ugovor odgovornijeg ponasanja, a moze je dovesti I do raspada ili druge katastrofe.

Kapitalizam ce morati da se mijenja.

Svi ucimo iz ovoga. Recimo, strucnjaci predvidjaju ubrzanu robotizaciju vodecih svjetskih ekonomija, jer ljudi mogu biti zamjenjeni u prilicno velikom broju poslova.

Da bi ovo ublazile, neke drzave vec razmisljaju o uvodjenju Univerzalnog Osnovnog Dohotka (UOD). U Kanadi je cak 50 senatora poslalo zahtjev za uvodjenje UOD premijeru. Dosta veliki broj parlamentaraca ovo podrzava. Potpisalo je I bezbroj nevladinih organizacija. Cak 750 000 umjetnika I slicnih zanimanja. Nemali broj biznismena.

To bi podrazumijevalo bezuslovno placanje dohotka svakom gradjaninu Kanade u visini iznad zvanicnog praga siromastva od strane drzave, bez obzira na financijsku situaciju pojedinca. Ovim bi se trebala ohrabriti povecana potrosnja, kao i vadjenje iz siromastva svakog pojedinca koji je prije bio siromasan plus ovih sto su na ivicu siromastva pali zbog korone.

UOD nije samo tema u najjacim svjetskim ekonomijama, nego, recimo, bio je I u nekim africkim zemljama.

Zbog neophodnosti trosenja drzave, nezapamcenog jos od svjetskih ratova, mnogi vide u ovoj krizi priliku I da krenu u apsolutnu dekarbonizaciju ekonomije. Na kratke staze, "placanje ljudi da ne moraju neophodno da rade ali I da trose" bi vjerovatno imalo takav efekat, na srednje I duze staze, to bi vjerovatno kreiralo I masu "cistijih" radnih mjesta.

23. septembra ce se vidjeti sta ce Trudeau odluciti. I koliko ce to promjeniti Kanadu. Drustvene konsekvence ovakvih poteza su drasticne, I niko ne moze predvidjeti sve takve konsekvence.

Naravno, sve ovo podrazumijeva I ogromno zaduzivanje drzava na kratke staze. Da li je to racionalno zaduzivanje, pokazati moze samo vrijeme. Svejedno, rizik je veliki. Moguce je recimo najodgovornije ponasanje prema prirodi na globalnom nivou, ali je moguc I raspad citavog svjetskog poretka, financijskog sustava, kakav je takav je, i svjetski rat ili serija manjih I vecih sukoba izmedju drzava.

Korona je sasvim sigurno okidac za nesto. Za sta, vidjecemo.

Već neko vrijeme hoću da te pitam...u vezi ovog tvog posta, korona nesumnjivo je naša realnost o postojanju iste ne želim ni raspravljati ali misliš li obzirom.na sve što si rekao, da li je realna takodjer mogućnost da je vještacki proizveden i isto tako.plasiran?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Pa niko nije tolika budala da puca sebi u koljeno a da pritom nije obezbjedio hirurga, ljekare i zdravstvenu opremu.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ommadawn je napisao/la: 15 sep 2020, 14:38 Pa niko nije tolika budala da puca sebi u koljeno a da pritom nije obezbjedio hirurga, ljekare i zdravstvenu opremu.

Dijelim mišljenje, alinpitala.sam jer.mi Soc kroz pisanje nekako naginje toj ideji...možda se varam, vidjet ćemo kad odgovori.
0
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”