Kako živjeti s Covid 19

Korona virus danas
storm
Administrator
Reactions: 38083

Re: Kako živjeti s Covid 19

Post Postao/la storm »

Atomic je napisao/la: 25 dec 2020, 20:40 Hajd vjerovat da nije opasan,donekle razumijem,nije raja vidjela u bolnici.
Medjutim vjerovat da ne postoji,a vec je tu desetljecima je :zbunj
Ma umoran sam od tih ljudi, lupetaju svud oko mene, umoran od vlade i mjera besmislenih.
Jedina smo država na svijetu valjda, koja je zatvorila škole potpuno, a otvorila crkve...
0
smajlic
Administrator
Reactions: 49582

Post Postao/la smajlic »

2
1 slika 1 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

i moj stari je gore primo to cudo 8 dana i pomoglo mu bgm
1
1 slika
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ja više ne znam... Tetka pozitivna, solidno, bez nekih problema, mama sad već deseti dan, nema temperature već tjedan dana, osim nedostatka snage, sve u redu...
A stric noćas stavljen u induciranu komu, vjerojatno je na respiratoru...
7
4 slika 3 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Jedno je sigurno...nema.pravila.
4
4 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Iskra je napisao/la: 30 dec 2020, 11:07 Jedno je sigurno...nema.pravila.
To je ono što je najstrašnije.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Otvorili, pošto je ovdje stanje još gore nego u BIH :valja

Slovenija danas otvorila granice za građane BiH
Radiosarajevo.ba
Režim na graničnim prijelazima u Sloveniji promijenio se od jutros.

Vlada Slovenije je odlučila da će preko graničnih prijelaza i kontrolnih punktova biti moguće i negativni PCR i negativni brzi testovi na antigen, ali naglasila da postoji razlika.

Razlika između ova dva testa je u tome što se brzi test mora provoditi u državama članicama EU ili u šengenskom području, a PCR test može se provoditi i u trećim zemljama ili u onim institucijama koje priznaje Slovenija.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17681

Post Postao/la Ommadawn »

@storm Kako su sad tvoji - stric, majka?
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ommadawn je napisao/la: 09 jan 2021, 13:26 @storm Kako su sad tvoji - stric, majka?
Hej hvala što pitaš...
Mama odlična, malo me brinulo što je alergik, polen i to...
A stric je probudjen, skinut sa respiratora, ali još u bolnici i na kisiku... On je baš bio kritično, eto izgleda će sve biti u redu kako izgleda...
4
4 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17681

Post Postao/la Ommadawn »

storm je napisao/la: 09 jan 2021, 17:12
Ommadawn je napisao/la: 09 jan 2021, 13:26 @storm Kako su sad tvoji - stric, majka?
Hej hvala što pitaš...
Mama odlična, malo me brinulo što je alergik, polen i to...
A stric je probudjen, skinut sa respiratora, ali još u bolnici i na kisiku... On je baš bio kritično, eto izgleda će sve biti u redu kako izgleda...
Nadam se najboljem ishodu i stricu i majki.
1
1 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17532

Post Postao/la Polaris »

U Australiji, Qeenslandu konkretno uveli novi lock down kaze mi amizda mora sad u onom "skafanderu" na posao
3
1 slika 1 slika 1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10668

Post Postao/la WhiskeyPete »

Kod mene komšinica preminula od COVID.a, tek prekjuče saznao da je bila priključena na kisik.
5
3 slika 2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

Sleepy Joe je napisao/la: 14 jan 2021, 17:37 Kod mene komšinica preminula od COVID.a, tek prekjuče saznao da je bila priključena na kisik.
koja brt
0
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10668

Post Postao/la WhiskeyPete »

Hannibal je napisao/la: 14 jan 2021, 21:25
Sleepy Joe je napisao/la: 14 jan 2021, 17:37 Kod mene komšinica preminula od COVID.a, tek prekjuče saznao da je bila priključena na kisik.
koja brt
Ismeta Sijamić
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Kao ne daju...ali sve se glasnije priča o tome.
Po meni je jedina stvar koja još koči, dostupnost cjepiva. Kad to bude dostupno bez čekanja, mislim da će se to i sprovesti.

‘Turističke zemlje‘ žele covid putovnice, a Belgija i Njemačka imaju radikalan prijedlog!
Komisija spominje potvrde o cijepljenju koje bi se izdale, a države članice mogle bi ih koristiti u svom zdravstvenom sustavu
Piše: Augustin Palokaj
slika
Šefovi država ili vlada EU razgovaraju večeras na virtualnom summitu o prijedlogu korištenju potvrda o cijepljenju ili, kako su ih neki nazvali, "covid-putovnicama".

No, to je samo jedna od tema oko kojih će pokušati postići ako ne dogovor, onda barem napredak prema zajedničkom pristupu u daljnjoj borbi protiv koronavirusa. Prema diplomatskim izvorima iz EU, sve je više onih koji podržavaju ideju o potvrdama o cijepljenju, ali šanse da se na razini EU postigne dogovor da one budu kriterij za putovanje unutar EU u ovom su trenutku male.

Najviše se za uvođenje takvih "kartona", koje bi sve države članice morale priznati, zalažu države u kojima su turizam i putovanja među ključnim sektorima za gospodarstvo, a ona su najviše pogođena mjerama borbe protiv virusa. Izuzetak je Francuska gdje je protivljenje cijepljenju najveće u Europi, a vlast se očito ne želi zamjeriti građanima godinu dana prije izbora.

Potpori koju su ideji o "covid-putovnicama" dali prije Grčka, Portugal, Slovenija i Poljska, sada se priključila i Malta.

Međutim, diplomati u Vijeću smatraju da je ideja još uvijek u početnoj fazi. Europska komisija je prije dva dana, upravo kao doprinos današnjoj raspravi šefova država ili vlada, usvojila strategiju o nastavku zajedničke borbe protiv covida-19 te pronašla rječnik o pitanju takozvanih covid-putovnica s kojim sve strane mogu živjeti, bez obzira na to jesu li za ovu ideju ili protiv nje.

Komisija spominje potvrde o cijepljenju koje bi se izdale, a države članice mogle bi ih koristiti u svom zdravstvenom sustavu. "Komisija radi s državama članicama na potvrdama o cijepljenju, uz puno poštivanje zakona EU o zaštiti podataka, što može pomoći nastavku brige za zaražene. Zajednički pristup trebao bi se dogovoriti do kraja siječnja 2021. kako bi potvrde država članica mogle brzo biti korištene u zdravstvenim sustavima diljem Europske unije", piše u priopćenju Europske komisije.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, koji će i predsjedati raspravom šefova država ili vlada, rekao je prije kako bi sada bilo prerano uvoditi takve potvrde kao vrstu putovnica jer građanima nije još uvijek omogućeno da se svi mogu cijepiti, kao i zbog nedostatka znanstvenih dokaza da cijepljene osobe ne šire virus.

I francuski državni tajnik za europska pitanja Clément Beaune izjavio je kako "neće ići opcija da ljudima ograničimo kretanje, a cjepiva nisu svima dostupna".

Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis smatra da se potvrda o cijepljenju treba koristiti samo u zdravstvene svrhe, inače će poslužiti za izazivanje podjela.

Ipak, većina smatra da bi uvođenje takvih potvrda, kroz digitalni sustav u cijeloj EU, s mogućnošću provjere, značajno olakšalo kretanje jer bi oni koji imaju takve potvrde bili oslobođeni obveze testiranja i za njih bi se ukinule potvrde o negativnom nalazu.

Lideri će razgovarati i o bržoj nabavi cjepiva kako bi se ostvario cilj koji je spomenula Europska komisije o cijepljenju najmanje 70 posto punoljetnih građana do početka ljeta.

"Cilj je ambiciozan, ali ostvariv. Građani od nas očekuju da budemo ambiciozni", rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Kontroverzne ideje iznijele su i Belgija i Njemačka. Belgijski premijer Alexander de Croo predložio je potpunu zabranu putovanja na razini EU ako nisu nužna. Belgija, koja možda želi reći da zasad ima povoljnu epidemiološku sliku, pribojava se da britanska varijanta virusa uskoro ne postane dominantna te da sve ponovno krene u krivom smjeru. Njemačka ne isključuje zatvaranje granica ako se na razini EU ne dogovore strože mjere kako bi se zaustavilo širenje nove varijante virusa.
1
1 slika
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 14746

Re: Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka

Post Postao/la vjesticanametli »

ja nemam pojma za sada i ne gledam necu nigdje
testovi trebaju sad ih sami placat moramo a i poslodavci seru tako da najbolje mail aerodromu
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Re: Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka

Post Postao/la Atomic »

Bio je obsvezan pcr test i 10 dana izolacije,mada to oni mijenaju propise kao carape.
0
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”