Ma.nemas potrebe da ga iskljucujes dok god je zima.
Naravno da hoce, ne brini nista, glavno si pregurala hvala Bogu
Ma.nemas potrebe da ga iskljucujes dok god je zima.
Hvala @Bella_

@Moonlight jesi ti dobro, djeca?

Ovi ovdje ne rade nista, vidjet ces haosa.Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:51 Ja ne znam koliko će potrajati ovo vakcinisanje, hoće li ono uopšte biti efikasno u tolikoj mjeri, barem kod 30 % onih koji su je primili. Da li ćemo se u narednih 2 godine vratiti normalnom načinu življenja, ako ne, na koji način će se ekonomija prilagoditi pandemiji? To su samo neka od pitanja, o kojima smo danas razgovarali ukratko ja i moj prijatelj.

Svima.nam.je na vrh glave...ja sve cesce razmisljam da bh vlasti idu na teoriju kolektivnog imuniteta, od koj3g naravno nema.nista.Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:59 Ja blago osjećam psihološki pritisak, ali ništa što bi mi uzrokovalo napad panike, nego mi nedostaje socijalizacija, kontakt sa ljudima. Koliko sam spreman da ovo podnosim, ne znam, ali sigurno ne dugo, ne dugo.

Na kraju će se ispostaviti da ćemo se mi morati žrtvovati sami od sebe, jer smo imali, a i dalje imamo, vlast koja sliježe ramenima, jer nemaju intelektualnog kapaciteta da se nose sa pandemijom. Početak je bio katastrofala, doduše, nije se ništa promjenilo po pitanju organizacije, osim što smo se, kao u ratnoj situaciji, priviknuli na stagnirajuće stanje, koje je neodređeno, osim što se sve statistički mijenja iz dana u dan, čaš na gore, čas na bolje. Svi očekuju vakcinu, za koju sumnjam da će se pojaviti na vrijeme, sistem je dodatno potkopao sam sebe, drugi nas drže u neizvjesnosti, narod je pod pritiskom, jer se svi borimo da održimo svoje poslove, ali oni koji svoju ekonomsku stabilnost održavaju kroz tranše, sve manje gledaju na nas kao na građane kojima su obavezni pomoći. Na žalost, ovaj sistem je sam sebi svrha.Iskra je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:01Svima.nam.je na vrh glave...ja sve cesce razmisljam da bh vlasti idu na teoriju kolektivnog imuniteta, od koj3g naravno nema.nista.Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:59 Ja blago osjećam psihološki pritisak, ali ništa što bi mi uzrokovalo napad panike, nego mi nedostaje socijalizacija, kontakt sa ljudima. Koliko sam spreman da ovo podnosim, ne znam, ali sigurno ne dugo, ne dugo.
Ne znam.jesi li gledao Face sinoc, fino dr Drljevic kaze, da je vrlo moguć scenario, da cemo sami sebi morati kupovati vakcine.Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:14Na kraju će se ispostaviti da ćemo se mi morati žrtvovati sami od sebe, jer smo imali, a i dalje imamo, vlast koja sliježe ramenima, jer nemaju intelektualnog kapaciteta da se nose sa pandemijom. Početak je bio katastrofala, doduše, nije se ništa promjenilo po pitanju organizacije, osim što smo se, kao u ratnoj situaciji, priviknuli na stagnirajuće stanje, koje je neodređeno, osim što se sve statistički mijenja iz dana u dan, čaš na gore, čas na bolje. Svi očekuju vakcinu, za koju sumnjam da će se pojaviti na vrijeme, sistem je dodatno potkopao sam sebe, drugi nas drže u neizvjesnosti, narod je pod pritiskom, jer se svi borimo da održimo svoje poslove, ali oni koji svoju ekonomsku stabilnost održavaju kroz tranše, sve manje gledaju na nas kao na građane kojima su obavezni pomoći. Na žalost, a i postavit će se sigurno, kako je ovaj sistem koji se planski gradio 25 godina, sam sebi svrha.

Pa.i pcr testove su dobili besplatno a gradjani su morali da ih placaju, ikoliko su samoinicijativno trebali test.Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:23 A obavezni su bili da inam ih obezbjede bez davanja ikakvih dodatnih naknada, ionako su plaćene novcem poreskih obaveznika, to bi bila dvostruka krađa građana. Srbija recimo, svojim građanima daje besplatne doze.
Ako budemo prinuđeni da ih kupimo onda mi imamo obavezu da nakon pandemije masovno izađeno na ulice, ionako ne možemo situaciju učiniti gorom nego što je sada.
Ovo je sramota šta građani sami sebe rade zadnjih 25.godina, ne znam kako bi definisao psihološko stanje mase, mazohizam je možda i preblag termin.

Ok sam. Još me rame malo boli i to probadanje u prsima, ali dosta rijedje. Pijem antibiotik ponovo. Samo se umaram strašno i podočnjaci su mi do poda.
Ja sam bila sve prestala koristiti, ali počela sam opet..Moonlight je napisao/la: ↑27 feb 2021, 19:02Ok sam. Još me rame malo boli i to probadanje u prsima, ali dosta rijedje. Pijem antibiotik ponovo. Samo se umaram strašno i podočnjaci su mi do poda.
Malci su super hB, nemaju nijednog simptoma. Mi smo super prosli u odnosu na brata i njegove.
Uvjerena sam da je jačanje imuniteta ključno. Mi svi smo na vitaminima godinu dana bez prestanka. Oni uzimaju neki hanuka med.

Nemoj bolničko prestajati, vitamine uvijek pijiDina je napisao/la: ↑27 feb 2021, 19:06Ja sam bila sve prestala koristiti, ali počela sam opet..Moonlight je napisao/la: ↑27 feb 2021, 19:02
Ok sam. Još me rame malo boli i to probadanje u prsima, ali dosta rijedje. Pijem antibiotik ponovo. Samo se umaram strašno i podočnjaci su mi do poda.
Malci su super hB, nemaju nijednog simptoma. Mi smo super prosli u odnosu na brata i njegove.
Uvjerena sam da je jačanje imuniteta ključno. Mi svi smo na vitaminima godinu dana bez prestanka. Oni uzimaju neki hanuka med.
Drago mi je da ste dobro, posebno malci, odmah je i tebi lakše
A nadam se da će i brat i njegovi biti dobro...