Kako živjeti s Covid 19

Korona virus danas
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Kako živjeti s Covid 19

Post Postao/la Iskra »

Dina je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:16
Iskra je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:04

Dina hajd malo pojacaj d vitamin. Proljece je, umor je skoro pa normalan, a ne bi bilo lose i da uradis vitamisko mineralni status, pa da vidis kako stojis, i u skladu s tim djelujes.
Počela sam opet uzimati, a bila sam sve isključila...
BIće to dobro, aBd...
Ma.nemas potrebe da ga iskljucujes dok god je zima.

Naravno da hoce, ne brini nista, glavno si pregurala hvala Bogu :kiss
1
1 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8342

Post Postao/la Bella_ »

@Dina

:vocke :cvijece
Bices ti dobro akoBogda insha Allah, ti si čelik žena i velik borac :srce
1
1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Bella_ je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:30 @Dina

:vocke :cvijece
Bices ti dobro akoBogda insha Allah, ti si čelik žena i velik borac :srce
Hvala @Bella_ :ljub
1
1 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15652

Post Postao/la Moonlight »

Dino javi se dr, oprez nije na odmet
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Moonlight je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:36 Dino javi se dr, oprez nije na odmet
@Moonlight jesi ti dobro, djeca?
:hugic
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10787

Post Postao/la WhiskeyPete »

Ja ne znam koliko će potrajati ovo vakcinisanje, hoće li ono uopšte biti efikasno u tolikoj mjeri, barem kod 30 % onih koji su je primili. Da li ćemo se u narednih 2 godine vratiti normalnom načinu življenja, ako ne, na koji način će se ekonomija prilagoditi pandemiji? To su samo neka od pitanja, o kojima smo danas razgovarali ukratko ja i moj prijatelj.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:51 Ja ne znam koliko će potrajati ovo vakcinisanje, hoće li ono uopšte biti efikasno u tolikoj mjeri, barem kod 30 % onih koji su je primili. Da li ćemo se u narednih 2 godine vratiti normalnom načinu življenja, ako ne, na koji način će se ekonomija prilagoditi pandemiji? To su samo neka od pitanja, o kojima smo danas razgovarali ukratko ja i moj prijatelj.
Ovi ovdje ne rade nista, vidjet ces haosa.
1
1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Ja blago osjećam psihološki pritisak, ali ništa što bi mi uzrokovalo napad panike, nego mi nedostaje socijalizacija, kontakt sa ljudima. Koliko sam spreman da ovo podnosim, ne znam, ali sigurno ne dugo, ne dugo.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:59 Ja blago osjećam psihološki pritisak, ali ništa što bi mi uzrokovalo napad panike, nego mi nedostaje socijalizacija, kontakt sa ljudima. Koliko sam spreman da ovo podnosim, ne znam, ali sigurno ne dugo, ne dugo.
Svima.nam.je na vrh glave...ja sve cesce razmisljam da bh vlasti idu na teoriju kolektivnog imuniteta, od koj3g naravno nema.nista.
2
2 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Iskra je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:01
Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:59 Ja blago osjećam psihološki pritisak, ali ništa što bi mi uzrokovalo napad panike, nego mi nedostaje socijalizacija, kontakt sa ljudima. Koliko sam spreman da ovo podnosim, ne znam, ali sigurno ne dugo, ne dugo.
Svima.nam.je na vrh glave...ja sve cesce razmisljam da bh vlasti idu na teoriju kolektivnog imuniteta, od koj3g naravno nema.nista.
Na kraju će se ispostaviti da ćemo se mi morati žrtvovati sami od sebe, jer smo imali, a i dalje imamo, vlast koja sliježe ramenima, jer nemaju intelektualnog kapaciteta da se nose sa pandemijom. Početak je bio katastrofala, doduše, nije se ništa promjenilo po pitanju organizacije, osim što smo se, kao u ratnoj situaciji, priviknuli na stagnirajuće stanje, koje je neodređeno, osim što se sve statistički mijenja iz dana u dan, čaš na gore, čas na bolje. Svi očekuju vakcinu, za koju sumnjam da će se pojaviti na vrijeme, sistem je dodatno potkopao sam sebe, drugi nas drže u neizvjesnosti, narod je pod pritiskom, jer se svi borimo da održimo svoje poslove, ali oni koji svoju ekonomsku stabilnost održavaju kroz tranše, sve manje gledaju na nas kao na građane kojima su obavezni pomoći. Na žalost, ovaj sistem je sam sebi svrha.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:14
Iskra je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:01

Na kraju će se ispostaviti da ćemo se mi morati žrtvovati sami od sebe, jer smo imali, a i dalje imamo, vlast koja sliježe ramenima, jer nemaju intelektualnog kapaciteta da se nose sa pandemijom. Početak je bio katastrofala, doduše, nije se ništa promjenilo po pitanju organizacije, osim što smo se, kao u ratnoj situaciji, priviknuli na stagnirajuće stanje, koje je neodređeno, osim što se sve statistički mijenja iz dana u dan, čaš na gore, čas na bolje. Svi očekuju vakcinu, za koju sumnjam da će se pojaviti na vrijeme, sistem je dodatno potkopao sam sebe, drugi nas drže u neizvjesnosti, narod je pod pritiskom, jer se svi borimo da održimo svoje poslove, ali oni koji svoju ekonomsku stabilnost održavaju kroz tranše, sve manje gledaju na nas kao na građane kojima su obavezni pomoći. Na žalost, a i postavit će se sigurno, kako je ovaj sistem koji se planski gradio 25 godina, sam sebi svrha.
Ne znam.jesi li gledao Face sinoc, fino dr Drljevic kaze, da je vrlo moguć scenario, da cemo sami sebi morati kupovati vakcine.
Odsustvo empatije vlasti prema.narodu, po meni moze znaciti samo jedno a to je da su se oni vec vakcinisali. Ja drugog objasnjenja nemam.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

A obavezni su bili da inam ih obezbjede bez davanja ikakvih dodatnih naknada, ionako su plaćene novcem poreskih obaveznika, to bi bila dvostruka krađa građana. Srbija recimo, svojim građanima daje besplatne doze.
Ako budemo prinuđeni da ih kupimo onda mi imamo obavezu da nakon pandemije masovno izađeno na ulice, ionako ne možemo situaciju učiniti gorom nego što je sada.
Ovo je sramota šta građani sami sebe rade zadnjih 25.godina, ne znam kako bi definisao psihološko stanje mase, mazohizam je možda i preblag termin.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sleepy Joe je napisao/la: ↑27 feb 2021, 15:23 A obavezni su bili da inam ih obezbjede bez davanja ikakvih dodatnih naknada, ionako su plaćene novcem poreskih obaveznika, to bi bila dvostruka krađa građana. Srbija recimo, svojim građanima daje besplatne doze.
Ako budemo prinuđeni da ih kupimo onda mi imamo obavezu da nakon pandemije masovno izađeno na ulice, ionako ne možemo situaciju učiniti gorom nego što je sada.
Ovo je sramota šta građani sami sebe rade zadnjih 25.godina, ne znam kako bi definisao psihološko stanje mase, mazohizam je možda i preblag termin.
Pa.i pcr testove su dobili besplatno a gradjani su morali da ih placaju, ikoliko su samoinicijativno trebali test.
1
1 slika
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3087

Post Postao/la Čuvarkuća »

Dina je napisao/la: ↑27 feb 2021, 13:23

Nemoj prestajati sa jačanjem organizma. Nadam se da će vremenom biti sve ok :cvijece
1
1 slika
"Treba otimati radost danima što bježe".
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

Dina je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:45
Moonlight je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:36 Dino javi se dr, oprez nije na odmet
Ok sam. Još me rame malo boli i to probadanje u prsima, ali dosta rijedje. Pijem antibiotik ponovo. Samo se umaram strašno i podočnjaci su mi do poda.
Malci su super hB, nemaju nijednog simptoma. Mi smo super prosli u odnosu na brata i njegove.
Uvjerena sam da je jačanje imuniteta ključno. Mi svi smo na vitaminima godinu dana bez prestanka. Oni uzimaju neki hanuka med.
1
1 slika
Control + Alt + Delete
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Moonlight je napisao/la: ↑27 feb 2021, 19:02
Dina je napisao/la: ↑27 feb 2021, 14:45

Ok sam. Još me rame malo boli i to probadanje u prsima, ali dosta rijedje. Pijem antibiotik ponovo. Samo se umaram strašno i podočnjaci su mi do poda.
Malci su super hB, nemaju nijednog simptoma. Mi smo super prosli u odnosu na brata i njegove.
Uvjerena sam da je jačanje imuniteta ključno. Mi svi smo na vitaminima godinu dana bez prestanka. Oni uzimaju neki hanuka med.
Ja sam bila sve prestala koristiti, ali počela sam opet..
Drago mi je da ste dobro, posebno malci, odmah je i tebi lakše :ljubi
A nadam se da će i brat i njegovi biti dobro...
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

Dina je napisao/la: ↑27 feb 2021, 19:06
Moonlight je napisao/la: ↑27 feb 2021, 19:02

Ja sam bila sve prestala koristiti, ali počela sam opet..
Drago mi je da ste dobro, posebno malci, odmah je i tebi lakše :ljubi
A nadam se da će i brat i njegovi biti dobro...
Nemoj bolničko prestajati, vitamine uvijek piji :ljubi
Imas li sada temperaturu, kako si?
0
Control + Alt + Delete
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”