Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka

Korona virus danas
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Re: Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka

Post Postao/la Fatih »

Iskra, ne pisi i ne kopiraj duze postove/tekstove. Samo te ja citam. Ovo je sve lijeno, da Bog dragi sacuva. :ooo
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Fatih je napisao/la: 06 aug 2020, 19:08 Iksra, ne pisi i ne kopiraj duze postove/tekstove. Samo te ja citam. Ovo je sve lijeno, da Bog dragi sacuva. :ooo

Ima.da sve pročitaju. Il ćemo se u septembru za glavu hvatati

Mejni sad dedo došao tramvajem. Pa bolan dedoooo...Kaže dosadno mu čekati da dodjem.po njega. Odmah sam.ga u kupatilo na dezinfekciju. I garderobe u ves mašinu.
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Ma ljudi ovo uzimaju olako. Prve teorije zavjere se, cini mi se, pojave se kod nas. A kadnas ilinaseg bliznjeg to sto smo negirali dohvati, onda, "majkoooooo!"
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sarajevo: Izolatorij na Bjelavama otvara se u ponedjeljak, kapacitet 100 pacijenata

Izolatorij u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu bit će u funkciji od ponedjeljka, rečeno je na konferenciji za medije članova Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Kako su direktori Hitne pomoći i Domova zdravlja Adem Zalihić i Muhamed Ahmić nakon sastanka kazali, formirano je koordinaciono tijelo Kriznog štaba koje će upravljati Bjelavama.

Također, objašnjena je priroda izolatorija za oboljele od koronavirusa u studentskom domu.

Izolatorij će imati kapacitet od 100 osoba koje će biti raspoređenje po odjelima.

Naime, to će biti izolatorij za lakše i srednje teške pacijente koji će na raspolaganju imati ljekare i medicinske sestre. Kako je navedeno, bit će formirani odjeli, a na svakom odjelu će biti do 20 pacijenata. U jednom odjelu radit će po jedan ljekar i dvije medicinske sestre.

Dakle, planirano je primanje pacijenata kojima ne treba kisik i koji ne pokazuju pogoršanje stanja.

Još uvijek nije odlučeno ko će od ljekara raditi u izolatoriju i uskoro će biti formiran konačlni spisak. Otvaranje novog izolatorija bilo je potrebno zbog popunjenosti kapaciteta izolatorija u Podhrastovima.

Jutros je održan sastanak na kojem je izdefinisan put pacijenta koji pokazuje simptome na infekciju koronavirusom i on će uskoro biti predstavljen javnosti.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

:palm 398 novooboljelih
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37859

Post Postao/la dmr »

je li to jos uvijek raste broj?
0
make your move :damir
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

dmr je napisao/la: 08 aug 2020, 15:47 je li to jos uvijek raste broj?

Piše da je ovo podatak za 4 dana i za cijelu Bih
Ma rast će . Ne može nas promašiti obzirom da se ničeg ne.pridrzavamo.
1
1 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Gledam, svatovi, svadbe, kafići puni, ljudi na moru, sve normalno...
I tačno se onda osjećam glupo, s maskom...
Ahhh, voljela bih da su tačne teorije zavjere, i da je sve prenapuhano, kako kažu....
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Dina je napisao/la: 08 aug 2020, 17:28 Gledam, svatovi, svadbe, kafići puni, ljudi na moru, sve normalno...
I tačno se onda osjećam glupo, s maskom...
Ahhh, voljela bih da su tačne teorije zavjere, i da je sve prenapuhano, kako kažu....

Ja se čula s prof i kažem joj da imam neko društvo u kući a ona meni

Staaaaaaa? Moliiiim? Ti si tako neozbiljna! S tobom treba samo telefonom komunicirati! :DDD

Kakvo društvo kakva okupljanja :ne naruzi me zena a ja stvarno nigdje ne idem. A Pozelila sam. Al.ne mogu jer sam stalno izložena mogućnosti da sta pokupim a žao mi nane i dede da ih ugrožavam, pa.mi se onda dodatno još ne izlaze .
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

drugarici umro amidza danas, frajer se tri puta testiro, bio negativan, i kad je umro rekli od korone haha
1
1 slika
1811
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Hannibal je napisao/la: 08 aug 2020, 19:45 drugarici umro amidza danas, frajer se tri puta testiro, bio negativan, i kad je umro rekli od korone haha
To samo kod nas i moze biti...
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Novi Zeland već 100 dana nema nijedan novi slučaj koronavirusa

Prošlo je već stotinu dana od kada se na Novom Zelandu uspjelo suzbiti širenje koronavirusa. Život u ovoj zemlji se prilično vratio u normalne tokove.

To se odražava kroz svakodnevne aktivnosti - ragbi utakmice se igraju pred velikim brojem gledatelja i ljudi posjećuju ugostiteljske objekte bez straha da će se zaraziti virusom, prenosi agencija Associated Press. Međutim, pojedini su zabrinuti da će takvo ponašanje i izostanak pripremljenosti biti loše u slučaju ponovnog naglog širenja virusa.

U ovoj državi sa pet miliona stanovnika koronavirus se uspio suzbiti restriktivnim mjerama koje su uvedene u martu. U posljednja tri mjeseca registrovano je tek nekoliko novozaraženih osoba koje su se vratile u zemlju iz drugih država, a koje su odmah stavljene u karantin.

"Odgovarajuće mjere i dobro političko liderstvo su zaslužni za to. Vidjet ćete da je ova kobimancija bila uspješna i u drugim zemljama", ukazao je epidemiolog na Univerzitetu Otago profesor Michael Baker.

Smatra da se mnoge države pokušavaju ugledati na Novi Zeland dodajući da su koronavirus zanemarili kao prijetnju. Ocijenio je da je dilema između spašavanja ljudskih života i spašavanja ekonomije, kako je rekao, lažna. Poručio je da kompanije najbolje posluju onda kada postoji izvjesnost, a to se odnosi i na zdravstveno stanje stanovništva.

Novozelandska ekonomija je znatno bolja nego što se očekivalo. Zadržana je stopa nezaposlenosti od četiri posto iako su ekonomisti predviđali da će biti mnogo veća. Zato premijerku Jacindu Ardern mnogi hvale.

Od početka pandemije u ovoj državi je registrovano 1.500 zaraženih, dok su 22 osobe preminule. I to je jedan od razloga zašto se povećala popularnost vladajuće premijerkine Laburističke stranke.
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Ne vidim storma da cita ove duge novosti/postove. :valja
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

u sokolovic koloniji bila jucer neka svadba i 90 ih se zarazilo 😂
2
1 slika 1 slika
1811
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

:tuzni
U Sarajevu je danas preminula porodilja koja je bila zaražena koronavirusom. Riječ je 37-godišnjakinji koja je prije tri dana rodila sina.
Žena je u 35. sedmici trudnoće primljena u Izolatorij Podhrastovi, a porođena je prije tri dana na GAK-u, te potom ponovo vraćena u izolatorij.
Osim tek rođenog sina, iza Belme su ostali suprug i dvije kćerke.
3
1 slika 2 slika
Zejnep
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 686

Post Postao/la Zejnep »

Koja tuga. Strašno :tuz
0
Hakuna Matata
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Fatih je napisao/la: 09 aug 2020, 15:44 Ne vidim storma da cita ove duge novosti/postove. :valja

Najmanje se zamaram ko čita. Koga zanima citat će. :haya
0
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”