SARS-CoV 2

Korona virus danas
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

SARS-CoV 2

Post Postao/la Fatih »

Postoji - ne postoji, hoax - stvarno... Kako god, utice na nase zivote kao da virus vec "jase" nase celije. Bar one iz sive mase, zvane "mozak". Sveprisutna je, te se malo trznuh kada sam vidio da ima i ovdje svoje pocasno mjesto.

Nemr'es nikom reci sta ce pisati....ali molim vas, neka ova tema bude najmanje posjecena, tako vam Boga. :D
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: SARS-CoV 2

Post Postao/la Iskra »

Bosfor je napisao/la: 23 jul 2020, 15:39 Postoji - ne postoji, hoax - stvarno... Kako god, utice na nase zivote kao da virus vec "jase" nase celije. Bar one iz sive mase, zvane "mozak". Sveprisutna je, te se malo trznuh kada sam vidio da ima i ovdje svoje pocasno mjesto.

Nemr'es nikom reci sta ce pisati....ali molim vas, neka ova tema bude najmanje posjecena, tako vam Boga. :D

Neće moći, ne ne :mrgreen:
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: 23 jul 2020, 16:28
Bosfor je napisao/la: 23 jul 2020, 15:39 Postoji - ne postoji, hoax - stvarno... Kako god, utice na nase zivote kao da virus vec "jase" nase celije. Bar one iz sive mase, zvane "mozak". Sveprisutna je, te se malo trznuh kada sam vidio da ima i ovdje svoje pocasno mjesto.

Dobro, da li mislis da u svemu ovome radi mozda o "svjetskoj zavjeri milenija", ili je posrijedi bas ono sto slusamo? (kako sam postavio pitanje,moraces elaborat napisati :lol: )
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Bosfor je napisao/la: 23 jul 2020, 17:01
Iskra je napisao/la: 23 jul 2020, 16:28

Dobro, da li mislis da u svemu ovome radi mozda o "svjetskoj zavjeri milenija", ili je posrijedi bas ono sto slusamo? (kako sam postavio pitanje,moraces elaborat napisati :lol: )

Napisat ću u toku večeri opširnije svakako ali kao medicinar kategorički odbijam teoriju o zavjeri postojanja korona virusa .
Eventualnu naznaku nečeg što svakako ne bih nazvala teorijom.zavjere nego prije napuhivanjem cifri ali i to u neznatnom obimu, mogla bih čak i dopustiti.
Ali i to temeljem ekonomske računice koja upravlja svim segmentima društva u cijelom svijetu pa tako i kod nas.
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: 23 jul 2020, 17:12
Bosfor je napisao/la: 23 jul 2020, 17:01 Dobro, da li mislis da u svemu ovome radi mozda o "svjetskoj zavjeri milenija", ili je posrijedi bas ono sto slusamo? (kako sam postavio pitanje,moraces elaborat napisati :lol: )

Napisat ću u toku večeri opširnije svakako ali kao medicinar kategorički odbijam teoriju o zavjeri postojanja korona virusa .
Eventualnu naznaku nečeg što svakako ne bih nazvala teorijom.zavjere nego prije napuhivanjem cifri ali i to u neznatnom obimu, mogla bih čak i dopustiti.
Ali i to temeljem ekonomske računice koja upravlja svim segmentima društva u cijelom svijetu pa tako i kod nas.
Boldovano je otprilike stajaliste na kome sam i sam. Ali, teorije zavjere sam morao pomenuti, jer nazalost, ogroman broj ljudi ucestvuje u sirenju virusa, iz prostog ubjedjenja da isti ne postoji. Slazem se i oko manipuliranja brojem zarazenih, kao i sa razlogom iza toga.

Ljudi, nemojte biti naivni! Ne moze niko obmanuti cijeli svijet ( ponovo, govorim oko samog postojanja virusa). Hocemo li kao neki, odmah poceti svakog ko tvdi da virus postoji, nazivati "placenikom"? Mnogi od nas vjeruju u Boga, iako imamo daleko manje "materijalnih" dokaza.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Bosfor je napisao/la: 23 jul 2020, 18:08
Iskra je napisao/la: 23 jul 2020, 17:12
Boldovano je otprilike stajaliste na kome sam i sam. Ali, teorije zavjere sam morao pomenuti, jer nazalost, ogroman broj ljudi ucestvuje u sirenju virusa, iz prostog ubjedjenja da isti ne postoji. Slazem se i oko manipuliranja brojem zarazenih, kao i sa razlogom iza toga.

Ljudi, nemojte biti naivni! Ne moze niko obmanuti cijeli svijet ( ponovo, govorim oko samog postojanja virusa). Hocemo li kao neki, odmah poceti svakog ko tvdi da virus postoji, nazivati "placenikom"? Mnogi od nas vjeruju u Boga, iako imamo daleko manje "materijalnih" dokaza.

S ovim.zadnjim se u potpunosti slažem.

Naravno da virus postoji , meni ne bespredmetno to dovoditi u pitanje. No, slažem se da tacne cifre o oboljelim nikada neće u potpunosti biti poznate, što zbog evidentno , postojanja neispravnih testova što i zbog toga što imamo veliki broj asimptomaticnih , koji većinom ni sami ne znaju da su oboljeli.
0
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Nešto kontam... Svi ovi teoretičari debelo fulaju.
Da tu ima nekih elemenata oko upitnosti virusa, samog postojanja, virulentnosti, itd... Zar ne bi primjerice iran, gledao da to objelodani?!
Kinezi, Rusi, Izrael?
Ovaj put svi na istoj liniji od istoka do zapada... Ne čini mi se moguć taj deal...
E drugo je, što se tek svi učimo, suocavamo sa tim.
Pa tako nadju sebi mjesto na sceni, i takvi, koji prije pojave interneta, nisu mogli dijeliti svoje gluposti diljem svijeta...
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 23 jul 2020, 19:31 Nešto kontam... Svi ovi teoretičari debelo fulaju.
Da tu ima nekih elemenata oko upitnosti virusa, samog postojanja, virulentnosti, itd... Zar ne bi primjerice iran, gledao da to objelodani?!
Kinezi, Rusi, Izrael?
Ovaj put svi na istoj liniji od istoka do zapada... Ne čini mi se moguć taj deal...
E drugo je, što se tek svi učimo, suocavamo sa tim.
Pa tako nadju sebi mjesto na sceni, i takvi, koji prije pojave interneta, nisu mogli dijeliti svoje gluposti diljem svijeta...
Tako je. Uz sve dobro sto nam je internet donio, dao je i priliku mnogim basibozucima da se i njihov "glas cuje" (ma koliko daleko).

Ovo si lijepo napisao, oko objelodavanja. Pogotovo u slucaju Irana. Oni bi zasigurno nesto rekli, posto su imneprijatelji i vecina islamskog svijeta, a i vecina zapadnih zemalja. Medjutim, kao sto si napisao, niko od svih ovih zemalja to ne negira. Sto bi trebalo biti dovoljno i za najvece "nevjerne Tome".
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

više nije aktualno to jest upitno postojanje virusa već koji i čiji lijek će osvojit tržište..
0
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Pa eto, niz cjepiva, je u završnim fazama testiranja, te su prema navodima, efikasna...
E sad će krenuti urnebes tog tržišta...
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Da li je na psihičkoj bazi ili ne
Od mog jednog poznanika supruga je testirana pozitivna (jutros rezultati došli) a ja sam sa njim sinoć u autu bio....

momentalno me i šmrcanje i kašalj obuzeli, i hladan znoj...
Po dobijanju informacije i nemoć...
0
I say what I think, I think what I say
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

mad_max_ba je napisao/la: 24 jul 2020, 13:21 Da li je na psihičkoj bazi ili ne
Od mog jednog poznanika supruga je testirana pozitivna (jutros rezultati došli) a ja sam sa njim sinoć u autu bio....

Zavisi kakav si inače psihicki, patis li od hipohonndrijskih epizoda? :lol:
Koliko vidim.patis.

Ne sekiraj se, vjerovatno ti je psihosomatski, a i vrijeme je promjenjivo tako da je razumljivo da ti curi nos, piješ hladno vjerovatno pa otud malo i grlo. Vjerovatno.
S druge strane, ako i budeš pokupio covid bolje sad u ljetnim mjesecima nego kad nastupi smjena godišnjih doba.
Jacaj imunitet, ima tema na Medicini pa.malo pročitaj.
0
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Iskra je napisao/la: 24 jul 2020, 13:48
mad_max_ba je napisao/la: 24 jul 2020, 13:21 Da li je na psihičkoj bazi ili ne

Koliko vidim.patis.

Ne sekiraj se, vjerovatno ti je psihosomatski, a i vrijeme je promjenjivo tako da je razumljivo da ti curi nos, piješ hladno vjerovatno pa otud malo i grlo. Vjerovatno.
S druge strane, ako i budeš pokupio covid
ma bio sam prošlog tjedna malo po Neumu, vratili se u nedelju sa 30 na 15....

vućem tu šmrcavicu od utorka

al sad mi se toliko pošlo kašljat i sve me neki hladan znoj obljeva...
nmgu ti opisat...
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

mad_max_ba je napisao/la: 24 jul 2020, 13:50
Iskra je napisao/la: 24 jul 2020, 13:48

Koliko vidim.patis.

S druge strane, ako i budeš pokupio covid
ma bio sam prošlog tjedna malo po Neumu, vratili se u nedelju sa 30 na 15....

nmgu ti opisat...

Polako. Bez panike. Prati temperaturu, to je najbolji pokazatelj.

Vidi moj slučaj

Povezem tetku i dobre prijateljice, ljubimo se logično...Sutra mi javljaju tata joj u bolnici, a živi s njom, za par dana tata preselio, Covid. Ona u samoizolaciji 14 dana, testirana, dok smo čekali njene rezultate ja imala skoro sve simptome. U glavi 🤣

Kaže Storm, kako si tako neodgovorna😏 ali ja mislim da je on ljubomoran što sam.tetku ljubila 🤣
0
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Iskra je napisao/la: 24 jul 2020, 13:55
mad_max_ba je napisao/la: 24 jul 2020, 13:50 ma bio sam prošlog tjedna malo po Neumu, vratili se u nedelju sa 30 na 15....

nmgu ti opisat...

Polako. Bez panike. Prati temperaturu, to je najbolji pokazatelj.

Vidi moj slučaj

Povezem tetku i dobre prijateljice, ljubimo se logično...Sutra mi javljaju tata joj u bolnici, a živi s njom, za par dana tata preselio, Covid. Ona u samoizolaciji 14 dana, testirana, dok smo čekali njene rezultate ja imala skoro sve simptome. U glavi 🤣

Kaže Storm, kako si tako neodgovorna😏 ali ja mislim da je on ljubomoran što sam.tetku ljubila 🤣
e fala ti
0
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7806

Post Postao/la Malena »

Ne znam, nisam stručna po ovom pitanju, ali...
Laički gledano, postoji to nešto, neki virus... Postoji oprez, barem kod mene. Pokušavam poštovati preporuke. Pazim s kim dolazim u kontakt, pazim na dezinfekciju, pazim kuda se krećem, pazim na porodicu i tako to. Nosim masku u zatvorenom.
Ali sad da ludim zbog toga, iskreno, ne. Nije me strah.
Ako zakačim gdje, što nije isključeno, šta da radim drugo nego biti savjesna i osigurati da drugi oko mene ne budu zaraženi.
Mislim da ipak ima malo pretjerivanja kad su u pitanju umrli. Opet kažem laički gledano, mislim da se pogrešno prezentuje kad se kaže da su "umrli OD covida" a ne spominju se drugi simptomi i druge bolesti koje je umrli već imao. Mislim da je covid u stvari samo u smislu ubrzanja onoga što već predstoji, jer ono što ja znam kod nas koji su umrli, u pitanju su ljudi koji su bolovali od kancerogenih oboljenja, koji su bili na dijalizi, znači oni koji su već jednom nogom što se kaže bili u grobu. Zdravi ljudi, koji nemaju hroničnih oboljenja, a koji su bili zaraženi, prebolovali su i nemaju nikakvih posljedica.
Ne znam, ali smatram da ne treba paničiti, već što prije naučimo živjeti sa ovim virusom, to ćemo prije vratiti život u normalu i fokusirati se na iznalaženje lijeka.
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Je li 37 stepeni normalna ili povišena temperatura :zbunj

Jučer sam saznala za neke ljude da su pozitivni...
Nisam bila s njima u kontaktu, toliko se čuvam, ni mamu rođenu ne ljubim, bez maske nigdje ne izlazim...
Prepala sam se jer trebam početi raditi u firmu gdje je prije par dana bilo pozitivnih...

Jutros, grlo me boli, malo je falilo da povratim, temperatura 37...
Ostala sam kod kuće, pa vidjeću...
Ili sam veliki hipohondar, ili sam baš baksuz :oo
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”