Da, ima logike. Ja "vidim" možda 2-3 poteza unaprijed. Tvoj stari vidi mnogo mnogo više i ne sumnjam da je legenda. Mada, imao si od koga učiti, vjerujem da si i ti opasan, i da si negdje oko 2100 ratingMarlboroGold je napisao/la: ↑14 sep 2021, 20:03Kad naučiš teoriju onda znaš napamet sva otvaranja... sekunda dovoljna za potez. Kod mene je stari šahista starog kova... išao je i na prvenstva u Jugoslaviji. Ja ga isto znam solidno igrati, ali njega nikad nisam uspio dobiti. Možda 2-3 puta da sam uspio izvući neriješeno. Odigrali smo bar 1000 partijaBuckethead je napisao/la: ↑14 sep 2021, 15:52 Igram svaki dan, jako volim šah. Mada se ne mogu naviknuti na Chess.com nikako, i igram na Lichess.org. Dogurao sam do 1850 rating, zadovoljan sam s obzirom da nikada nisam učio teoriju. Za neke veće ratinge se mora učiti teorija, otvaranja, odbrane, pawn's game i slično, ko će to učiti.![]()
U suštini iskusni šahisti znaju unaprijed sve varijante poteza koje ćeš igrati čim vide otvaranje, pa se tako i postave.
Šah
Re: Šah
1
1
Kad porastem biću Banovički behar
Sad sam taraba i ispao sam iz forme, ali sam nekad visio na onom šahu na yahoo.com i tamo sam bio pravo dobar. Ima i 15 godina...Buckethead je napisao/la: ↑14 sep 2021, 20:26Da, ima logike. Ja "vidim" možda 2-3 poteza unaprijed. Tvoj stari vidi mnogo mnogo više i ne sumnjam da je legenda. Mada, imao si od koga učiti, vjerujem da si i ti opasan, i da si negdje oko 2100 ratingMarlboroGold je napisao/la: ↑14 sep 2021, 20:03
Kad naučiš teoriju onda znaš napamet sva otvaranja... sekunda dovoljna za potez. Kod mene je stari šahista starog kova... išao je i na prvenstva u Jugoslaviji. Ja ga isto znam solidno igrati, ali njega nikad nisam uspio dobiti. Možda 2-3 puta da sam uspio izvući neriješeno. Odigrali smo bar 1000 partija
U suštini iskusni šahisti znaju unaprijed sve varijante poteza koje ćeš igrati čim vide otvaranje, pa se tako i postave.![]()
Eh kad sam dogurao do najtežih protivnika tad sam starom davao da igra umjesto mene da mi nabija rating
1
1
Aaaa, htjedoh se pohvaliti da sam popravila rejting za nekih 100, ali čitam post od @Buckethead i momentalno me popusti oduševljenje 
Ehhh, moji protivnici su daleko ispod , ali ih je dosta stradalo ovih dana :haya
Ehhh, moji protivnici su daleko ispod , ali ih je dosta stradalo ovih dana :haya
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31156
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5677
Pa i jes. 
Kad nakamaraš 4 kutije jednu na drugu ispadne kocka.
Kad nakamaraš 4 kutije jednu na drugu ispadne kocka.
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2314
Posljedice danasnjeg izivljavanja na nejaci:

Jedan je uspio skontati da mu slijedi ili mat ili besmisleno zrtvovanje kraljice (za jos koji minut partije koju ce neizbjezno zijaniti) u narednom potezu, pa se predao

Jedan je uspio skontati da mu slijedi ili mat ili besmisleno zrtvovanje kraljice (za jos koji minut partije koju ce neizbjezno zijaniti) u narednom potezu, pa se predao
0
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9145
- Kontakt:
Re: Šahovska liga: partije + chat
Znas kako su Fisera ispalili, da se igra na random set?
a sad se to igra
piuni slozeni, na random sve ostalo u A liniji
pogledaj reakciju karlsena
a sad se to igra
piuni slozeni, na random sve ostalo u A liniji
pogledaj reakciju karlsena
0
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Imaš neki šahovski set, nešto?
Ako da, hoćeš ponijeti u srijedu, da te preslušam?
Ako da, hoćeš ponijeti u srijedu, da te preslušam?
0
e ti ces mene preslusati u sahu,
nisam se ovoliko ismijao otkako mi je stari umro.
sala, sala
gdje igramo , na chess.com ili ?
1
1
Zadnja izmjena: Mrlja, dana/u 01 nov 2025, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Vidjećeš kad ti složim londonski sistem. Ima da trehneš o sto ko Karlsen.
1
1
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
E nisam do tog levela doguro. Al doguraću, mlad sam. Mjeseci su, ako ne i godine, ispred mene.
0