Mitovi o SFRJ

Mog'o si na klupi spavat'....
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10262

Re: Mitovi o SFRJ

Post Postao/la MunDzi »

storm je napisao/la: 10 jan 2025, 15:38
Šabović Adis je napisao/la: 10 jan 2025, 13:21 Ono kad se hvališ nečim što se nikad nije desilo...
Šta se po tebi nije dogodilo?
Jesu JNA pokušali na granice izaći?
Jesu
Jesu migovi raketirali neke prijalaze+Holmec, Šentilj, itd)
Jesu

A šta se nije dogodilo

Nisu uspjeli izaći iz kasarni, jer su bile zakrčene, okružene sa tri prstena kamiona, bagera, šlepera, auta...
Presječene im sve instalacije i komunikacije.
A gdje su izašli, brzo su eliminirani.
Čak je i služba bila onemogućena...

Toliko o trećoj sili
Koliko se ja sjecam bilo je - oni nas kobajagi napadaju, a mi se kobajagi branimo.

Odvadi malo ono sa lovackim puskama, jer da su imali nekog interesa u Sloveniji sitacija bi bila drugacija. Jebalo im se za Sloveniju, tako da se nisu vojno ni trudili.
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5230

Post Postao/la Duh »

Za Jugoslaviju, on umrijet' će stojećki.
Kao Sava Kovacevic.
0
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

MunDzi je napisao/la: 10 jan 2025, 17:24
storm je napisao/la: 10 jan 2025, 15:38

Šta se po tebi nije dogodilo?
Jesu JNA pokušali na granice izaći?
Jesu
Jesu migovi raketirali neke prijalaze+Holmec, Šentilj, itd)
Jesu

A šta se nije dogodilo

Nisu uspjeli izaći iz kasarni, jer su bile zakrčene, okružene sa tri prstena kamiona, bagera, šlepera, auta...
Presječene im sve instalacije i komunikacije.
A gdje su izašli, brzo su eliminirani.
Čak je i služba bila onemogućena...

Toliko o trećoj sili
Koliko se ja sjecam bilo je - oni nas kobajagi napadaju, a mi se kobajagi branimo.

Odvadi malo ono sa lovackim puskama, jer da su imali nekog interesa u Sloveniji sitacija bi bila drugacija. Jebalo im se za Sloveniju, tako da se nisu vojno ni trudili.
To ti je stereotip koji počiva na onom clipu JNA vojnika
Stotinjak mrtvih u deset dana i nije samo kobajagi.,.
Prvi je faktor bio potcjenjivanje
Nije ni BG ni vrh JNA očekivao da će teritorijalna obrana tako žustro krenuti te da će uopće Slovenija imati muda krenuti
Imali su pored pješačkog naoružanja i armbrust protutenkovske bacače raketa, koji su poništili masu oklopnih vozila
TO SLO jedina nije vratila naoružanje, znali su zašto.
Populacija je bila plebiscitarno uz policiju i TO
Migovi su nadlijetali tako nisko, da si mogao vidjeti kacigu pilota, zračne uzbune konstantno....ali šta je zračna prevlast, kad ti je vojska u kasarnama tj srušila im se doktrina
Nisu se stigli ukopati na terenu
I napose...nije bilo pobunjenih Srba, kao u HR i BiH

Pokušali su Hrvati istom taktikom, i gdje nije bilo potpore lokalnih stanovnika, i uspjeli.... gdje nisu, JNA se lako izvukla i djelovala zajedno sa četnicima
Ali svakako je hr druga priča a BiH treća priča.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Gdje ja spominjem SFRJ?
U tom trenutku je već rahmetli :valja
Dok JNA još nije nažalost

Slovenija je činjenica, a ti se možeš nazvati kako god želiš
Klingonac
Jugosloven
Marsovac

Meni isto tj jebe mi se
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 11 jan 2025, 11:14
storm je napisao/la: 11 jan 2025, 10:36 Gdje ja spominjem SFRJ?
U tom trenutku je već rahmetli :valja
Dok JNA još nije nažalost

Slovenija je činjenica, a ti se možeš nazvati kako god želiš
Klingonac
Jugosloven
Marsovac

Meni isto tj Hebe mi se
Genije, puna ti usta JNA koja bez SFRJ ne postoji zato i kažem implicite. Nema JNA bez SFRJ isto kao što ni Slovenske vojske nema bez R Slovenije! Ne pravi se sad pametan, batali te šibicarske folove.
Gdje je R SLovenija na mapi, deder! :oo
Republika Slovenija je na svakoj mapi, u NATO, u EU, i u ❤️

SFRJ nema ni u kurcu
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Iako je nastala u jajcu
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Gotovo, izdrkano :valja
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Nema JNA bez SFRJ

Evo ti ih mjesecima poslije u Vukovaru
20221116181152_eee617a6dbe31ac4695ae474d0030c2783b8c0643290fc11242fa1620df0c323.jpg
Vidiš mu zvijezde?
To su tvoji

Usput kad sam u eteru, iskoristiti ću priliku pa njih, tebe i tebi slične - nabiti na kur@c pa potom nogom u guzicu što dalje od nas...
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 11 jan 2025, 11:57
storm je napisao/la: 11 jan 2025, 11:32

Republika Slovenija je na svakoj mapi, u NATO, u EU, i u ❤️

SFRJ nema ni u kurcu
Kako nema a napala vas? :valja
storm je napisao/la: 11 jan 2025, 11:38 Nema JNA bez SFRJ

Evo ti ih mjesecima poslije u Vukovaru

20221116181152_eee617a6dbe31ac4695ae474d0030c2783b8c0643290fc11242fa1620df0c323.jpg

Vidiš mu zvijezde?
To su tvoji

Usput kad sam u eteru, iskoristiti ću priliku pa njih, tebe i tebi slične - nabiti na kur@c pa potom nogom u guzicu što dalje od nas...
Vidim zvijezdu, zvijezda jest moja. Kokarda nije. Baška zvijezda baška kokarda.
Nećeš ti ništa osim prestat lagat...gdje je R SLovenija na mapi?
Odjebala je SFRJ

Onu svoju mapu zabij negdje duboko...
Relevantna je kao semafor u GTA
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

I prestani više trolati, tko će se više s tobom baviti

Otvoriti ću ti temu gdje ćeš vjerojatno samo ti pisati a i čitati
A na ovoj ću ti osporiti pristup
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10262

Post Postao/la MunDzi »

storm je napisao/la: 11 jan 2025, 05:35
MunDzi je napisao/la: 10 jan 2025, 17:24

To ti je stereotip koji počiva na onom clipu JNA vojnika
Stotinjak mrtvih u deset dana i nije samo kobajagi.,.
Prvi je faktor bio potcjenjivanje
Nije ni BG ni vrh JNA očekivao da će teritorijalna obrana tako žustro krenuti te da će uopće Slovenija imati muda krenuti
Imali su pored pješačkog naoružanja i armbrust protutenkovske bacače raketa, koji su poništili masu oklopnih vozila
TO SLO jedina nije vratila naoružanje, znali su zašto.
Populacija je bila plebiscitarno uz policiju i TO
Migovi su nadlijetali tako nisko, da si mogao vidjeti kacigu pilota, zračne uzbune konstantno....ali šta je zračna prevlast, kad ti je vojska u kasarnama tj srušila im se doktrina
Nisu se stigli ukopati na terenu
I napose...nije bilo pobunjenih Srba, kao u HR i BiH

Pokušali su Hrvati istom taktikom, i gdje nije bilo potpore lokalnih stanovnika, i uspjeli.... gdje nisu, JNA se lako izvukla i djelovala zajedno sa četnicima
Ali svakako je hr druga priča a BiH treća priča.
Pa manje vise si potvrdio sto ja i rekoh. :zbunj

Srpska politika nije bila zaintetesovana za teritoriju Slovenije. Nisu ni planirali da ratuju s ciljem da je uzmu. TO u Sloveniji nije imala simpatizere srpske politike. Uostalom, ratna spremnost jedne zemlje se ne moze adekvatno izmjeriti ako protivnik svakako nije ni namjeravao da ih napadne! I ti migovi sto ih spominjes, da su zaista htjeli mogli su u roku od pola sata porokatu kompletnu infrastrukturu Slovenije. Nije ih Slovenija ni interesovala. I to oruzja sto je TO "preuzela", srpskoj politici nije bio trn u oku jer su znali da nece ratovati u Sloveniji pa im je bilo svejedno sto ce slovenci preuzeti. Bilo je malo puc puc reda radi i to je to.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17126

Post Postao/la Ommadawn »

Ustavnim pravom iz 1974 svaka republika je mogla proglasiti nezavisnost iz SFRJ zajednice.

Slika koju je Storm poslao iz Vukovara pokazuje tu istu JNA koja nije trehala po četnicima nego po civilima uništavajući tako cijeli jedan barokni grad. S četnicima su dijelili ratni plijen i rakiju iz pljoske.

Jebala te SFRJ 1991-e. Šta smo trebali, slušati tvog fucking Miloševića da nam naređuje šta ćemo i kako ćemo?
Lik bi uradio sve ono što mu i komšija Živkov u zimu 1984 i u maju 1989 godine sa Pomacima i bugarskim Turcima.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Šaboviću, pitam te što ta tvoja JNA ne zapuca po četnicima nego po civilima?
Dalje, kako to da je počinjen zločin nad ljudima u Ovčari od strane te iste JNA pod komandom Veselina Šljivančanina?

Dalje, kako to da ta ista JNA sa petokrakom udruženim snagama rame uz rame stoji sa četnicima te jeseni 1991-e?

Dalje, kako to da ta ista JNA ne odlazi u Knin 1990 godine da razoruža Martića i njegove momke koji su organizirali balvan-revoluciju?

Dalje, kako to da ta ista JNA rastura zajedno sa četnicima Dubrovnik se uz reportažu Milijane Baletić dok joj pijani vojnici pjevaju “Oj đevojko, Milijana, bač’ mikrofon, pođi s nama”?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 11 jan 2025, 18:45
Ommadawn je napisao/la: 11 jan 2025, 18:09Ustavnim pravom iz 1974 svaka republika je mogla proglasiti nezavisnost iz SFRJ zajednice.
Poluistina.
Može pod uslovom da se sve ostali s time slože. Ili u Predsjedništvu (svih 9 glasova ZA) ili na referendumu, na nivou SFRJ. To se nikad nije desilo.
Isto tako, nije SR SLovenija proglasila neovisnost o SFRJ nego R SLovenija, koja za divno čudo nikad nije ni bila u sastavu SFRJ. Mogla se isto tako neovisnom o Japanu proglasit, dođe mu na isto.
Ni SR Hrvatska nije proglasila neovisnost nego R Hravatska.
O tome svjedoči i referendumsko pitanje:
Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama
u kojemu se SR HRvatska uopšte i ne spominje. Ima i drugo pitanje o ostanku u SFRJ no ista nebuloza je posrijedi - RH nije nikad bila niti je izašla niti ostala u sastavu SFRJ. Dokaz tome je Član 2. Ustava SFRJ iz '74. god. koji sam citirao nekoliko upisa ranije, gdje nema ni R Slovenije ni R Hrvatske.

R BiH? Isti qrac.

Kome je ovo smiješno danas mora da mu je bilo smiješno i onda, no taj je bio i ostao politički diletant kome u politici apsolutno nije mjesto. Ili se namjerno trudi da izjednači ono što se izjednačiti ne da.

Slika koju je Storm poslao iz Vukovara pokazuje tu istu JNA koja nije trehala po četnicima nego po civilima uništavajući tako cijeli jedan barokni grad. S četnicima su dijelili ratni plijen i rakiju iz pljoske.
Ne pokazuje. To Storm insinuira da je vojnik JNA i četnik jedno te isto.
Kreten pod tim šljemom nije na vrijeme skinuo uniformu za razliku od nekih drugih koji su se na vrijeme presvukli i raštrkali pod kokarde, ljiljane, ušata slova i ostale gadosti.

Jebala te SFRJ 1991-e. Šta smo trebali, slušati tvog fucking Miloševića da nam naređuje šta ćemo i kako ćemo?
Lik bi uradio sve ono što mu i komšija Živkov u zimu 1984 i u maju 1989 godine sa Pomacima i bugarskim Turcima.
Ne, trebate slušati mene i prestati pljuvati po SFRJ jer pojma nemate šta radite. "Mog fucking Miloševića" je bolio qrac i za Jugoslovenima i za jugoslovenstvom, taj dalje od srpstva nije vidio ništa a i samo srpstvo kako je shvatao bilo je da te bog sačuva. Pljuvačinom samo vjetar u leđa dajete njegovim sljedbenicima.

Za divno čudo, skoro u potpunosti se slažem s @MunDzi. Šta mi je? Dal sam normalan? :valja
Eto, ja se ispričavam još jednom što nismo pitali ostale, šta ćemo sa sobom
Uglavnom, netko ti je tu već napisao...jugu ste razjebali doslovno vi koji ste zabrijali da je čuvate....i umrijeti ćete nesretni zbog svojih grešaka...a tako i treba.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Čuj trebali pitati Miloševića i njegove horde hehe
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

I na kraju....velikoj većini Jugoslavija je bila velika Srbija u celofanu...
Mislim na veliku većinu Srba....tu je još popušio priču pokoji Bošnjak, Hrvat i ostali...
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Šabović Adis je napisao/la: 11 jan 2025, 19:22 Zato što tamo gdje postoji JNA ne postoje četnici i obratno - a to je SFRJ. U SFRJ civili ne stoje nasuprot JNA već iza nje, oni su joj baza a ne neprijatelj.
Prvo prestani s Argumentum ad nauseam, pa možemo pričat ko ljudi...
Ah da, na kraju će ispasti da su ti civili djeca i starci mahom trebali netom izaći kad ih je Šljivančanin apokaliptičnim glasom zvao da se predaju, sve uz pozadinsku muziku “Marš na Drinu”.
I to je SFRJ?
U ime te iste SFRJ?

Majke mi, isto kao da slušam Šešelja kad čitam tvoje postove.
Ne ode on nikad na sud radi ordena četnika kojim ga 1989 Đujić pribi na prsa u Americi. Mislim, SFRJ je još postojala 1989 godine.
Šešelj se mirno vrati kući, niko ga ni na aerodromu ne u’apsi.
Mileta Pavković 1988 skinu Titovu sliku iz prostorija Udruženja taksista u Titogradu (Podgorici) i nije ni odgovarao za to.
Je li to vaše obračunavanje sa neprijateljima?
A protjerivao bi mene i moje?
E moj Šaboviću. Pardon Šešelju.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odgovori

Natrag na “Bilo jednom u Jugoslaviji”