Biden i Trudeau su face za velicanje.
Prije 41 godinu preminuo Josip Broz Tito: Državnik čija je sjena nad Balkanom i dalje prisutna
- Heidi
- Lemon Addict
- Reactions: 22665
Re: Prije 41 godinu preminuo Josip Broz Tito: Državnik čija je sjena nad Balkanom i dalje prisutna
0
I am tired of flimsy friends and submissive companions I die to walk with the brave.
- Crvena Nit
- Etablirani član
- Reactions: 2220
Re: Prije 41 godinu preminuo Josip Broz Tito: Državnik čija je sjena nad Balkanom i dalje prisutna
Pff, čovjek je bio odgovoran za živote ubijenih.
Imao logor u Banatu poslije rata, suradnja sa Rusima, vjerovatno i Englezima
https://faktograf.hr/2020/10/12/etnicko ... goslaviji/
Upoznala sam čovjeka, koji je kao devetogošnjak bio par godina u logoru.
0
Zadnja izmjena: Crvena Nit, dana/u 05 maj 2021, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
- Crvena Nit
- Etablirani član
- Reactions: 2220
Iako se često navodi kako su avnojske granice današnje međunarodne granice, to u potpunosti nije slučaj. Godine 1953. su NR BiH i NR Crna Gora sporazumno razmijenile teritoriju, pri čemu se NR BiH odrekla uskog pojasa na obali Bokokotorskog zaljeva (čime je Hrvatska stekla današnju granicu sa Crnom Gorom) i zauzvrat dobila teritorije oko današnjeg Tjentišta.
0
- Heidi
- Lemon Addict
- Reactions: 22665
Ostace ova politicka postava jos dugo.storm je napisao/la: ↑05 maj 2021, 14:44Znam...ja sam pisao o mogućem smjeru kretanja ovih prostora, u kontekstu AU.
A moj bi moto bio- da se ne ratuje.
A Juga nam je kao rezultat ostavila upravo rat, koji kako vidimo ni 1995 nije prestao.
Čim mi i dalje pričamo o tome i pišemo tu gotovo svakodnevno..
0
I am tired of flimsy friends and submissive companions I die to walk with the brave.
Pročitati mu pažljivo biografiju od početka. Otkad je bio Staljinov potrčko. Informirati se kako je svjetska komunistička banda funkcionirala.
Pa onda pričati nešto. Čovjek je bio hladnokrvni ubica, čak i komunista.
Samo naprijed.
Pa onda pričati nešto. Čovjek je bio hladnokrvni ubica, čak i komunista.
Samo naprijed.
3
3
Don't wanna hear about it
Every single one's got a story to tell...
Ako bih ga baš morao porediti s nekim, to su Čaušesku, Živkov i Enver Hodža.
Prvi je bio baš totalna glupa seljačina koja nije birala sredstva.
Drugi je bio isto tako budaletina koja je bila i veliki nacionalist pa protjera 300000 ljudi za samo jedno ljeto van Bugarske.
Treći je patio od straha da mu ne napadnu zemlju pa ulupa silne pare gradeći bunkere svakih par metara a mogao je puteve izgraditi i izolira zemlju gotovo betonskim zidom.
Tako da smo tu dobro prošli.
Ostalo je samo došlo na naplatu.
Prvi je bio baš totalna glupa seljačina koja nije birala sredstva.
Drugi je bio isto tako budaletina koja je bila i veliki nacionalist pa protjera 300000 ljudi za samo jedno ljeto van Bugarske.
Treći je patio od straha da mu ne napadnu zemlju pa ulupa silne pare gradeći bunkere svakih par metara a mogao je puteve izgraditi i izolira zemlju gotovo betonskim zidom.
Tako da smo tu dobro prošli.
Ostalo je samo došlo na naplatu.
2
2
SPIN MY DRIEDEL
(and by driedel I mean cock and by spin I mean suck)
citam sad malo raskrinkavanje.ba i naletim na onu anegdotu kako je tito pusijo u bijeloj kuci iako je bilo zabranjeno. tito je bijo u posjeti bijeloj kuci 1971., a pusenje su tamo zabranili 1991. ☹
2
2
pričo razne gluposti, govorijo sam svašta
a mnoge bi sad želele da mi budu tašta
a mnoge bi sad želele da mi budu tašta
Al' se zato po klupama spavalo, drug moj onaj ti.
0
Don't wanna hear about it
- dmr
- bad karma
- Reactions: 21794
moj rahmetli komšija, radio u glavnoj pošti u tuzli, ... i prije 5-6 godina, nekako pred kraj njegovih i karijere i života ja nešto plaćao kad hodnikom prolaze zaštitari ko SEALovci, naoružani, četvorica njih s možda pola vreće para ispred blindirano vozilo ... kaže on kolegi i meni, jbt vidi ih sad, ja kad sam počeo raditi, odemo u Beograd s tamićem s ceradom i natovare nam paletu para. Onda mi u povratku svratimo u dvije-tri kafane, Banja Koviljača pod obavezno ... i tek nekad ujutro u Tuzli u pošti. niko nije smio pogledati a kamoli pipnuti. a sad
2
2
Ma jasta.
Mogao si jednu noc. Drugu te vec orobe ili te milicija ispendreci "Sta spavas tu".
Niko to nije bolje opisao nego Zelimir Zilnik u filmu "Crni film", iz 1971 godine.
0
SPIN MY DRIEDEL
Pa kad si za jednu paletu dinara mogao kupiti kesu fasunge.dmr je napisao/la: ↑04 sep 2021, 07:46 moj rahmetli komšija, radio u glavnoj pošti u tuzli, ... i prije 5-6 godina, nekako pred kraj njegovih i karijere i života ja nešto plaćao kad hodnikom prolaze zaštitari ko SEALovci, naoružani, četvorica njih s možda pola vreće para ispred blindirano vozilo ... kaže on kolegi i meni, jbt vidi ih sad, ja kad sam počeo raditi, odemo u Beograd s tamićem s ceradom i natovare nam paletu para. Onda mi u povratku svratimo u dvije-tri kafane, Banja Koviljača pod obavezno ... i tek nekad ujutro u Tuzli u pošti. niko nije smio pogledati a kamoli pipnuti. a sad
1
1
SPIN MY DRIEDEL
- dmr
- bad karma
- Reactions: 21794
mislim da je to bilo malo prije tog perioda sjecam se dobro kad nije moglo da stane nula na novcanicuOmmadawn je napisao/la: ↑10 sep 2021, 15:27Pa kad si za jednu paletu dinara mogao kupiti kesu fasunge.dmr je napisao/la: ↑04 sep 2021, 07:46 moj rahmetli komšija, radio u glavnoj pošti u tuzli, ... i prije 5-6 godina, nekako pred kraj njegovih i karijere i života ja nešto plaćao kad hodnikom prolaze zaštitari ko SEALovci, naoružani, četvorica njih s možda pola vreće para ispred blindirano vozilo ... kaže on kolegi i meni, jbt vidi ih sad, ja kad sam počeo raditi, odemo u Beograd s tamićem s ceradom i natovare nam paletu para. Onda mi u povratku svratimo u dvije-tri kafane, Banja Koviljača pod obavezno ... i tek nekad ujutro u Tuzli u pošti. niko nije smio pogledati a kamoli pipnuti. a sad
0
Pa ni tada ti nije bilo neke bogzna vrijednosti od para. Dinar nikada nije bio cvrsta valuta.
S druge strane, ko je htio bas ukrasti, isao je na Zapad da krade. SDB je to dobro skontao - odradite za nas neke poslove tamo, evo vam pasosi. Sta god ukradu, doci ce u Jugu da potrose.
3
3
SPIN MY DRIEDEL