Phono kutak
Re: Phono kutak
Kako ti gledaš na ta reizdanja?
Ja čak pozdravljam to. Nova ploča je nova ploča a tehnologija je napredovala. Ne može fakat biti loše.
Ja čak pozdravljam to. Nova ploča je nova ploča a tehnologija je napredovala. Ne može fakat biti loše.
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Zašto su mi dobra reizdanja?
Super je imati first press, ali neusporedivo su bolja reizdanja za audio ugođaj
Remaster na novoj tehnologiji
Nisu nabijene prašinom
Cijena....first press drže u pravilu sulude cijene
Super je imati first press, ali neusporedivo su bolja reizdanja za audio ugođaj
Remaster na novoj tehnologiji
Nisu nabijene prašinom
Cijena....first press drže u pravilu sulude cijene
0
Ne znam jesam li tu pisao... LP bitanga i princeza u remasteru croatia records, gdje su miksali ponovo sa original traka, je sasvim nešto drugo od original ploče... dakako bolje.
Neke su zvukove gurnuli naprijed, popravili, tu sam se uvjerio koliko znači tehnologija novog miksa.
Imam oba primjerka i čudo koliko je bolje na reizdanju
S tim da je nova regularna cijena 25€ dok first press teško očuvanu dobiješ ispod 50€
Neke su zvukove gurnuli naprijed, popravili, tu sam se uvjerio koliko znači tehnologija novog miksa.
Imam oba primjerka i čudo koliko je bolje na reizdanju
S tim da je nova regularna cijena 25€ dok first press teško očuvanu dobiješ ispod 50€
0
Jarane, još je i dobro ako je first press ispod 50 eura.
Nenormalno astronomske cijene traže za ploče koje su bile lošeg kvaliteta i kad su nove bile.
Nenormalno astronomske cijene traže za ploče koje su bile lošeg kvaliteta i kad su nove bile.
1
1
Trenutno sad piči, trese temelje…
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Neobično sam počeo poštovati svetu trojku...Sabath, Zeppelin i Purple....
99% dobre mjuze počiva na inspiraciji te trojke
Ima tu još nekoliko manje razvikanih ali uglavnom je to - to
0
Imam nekoliko ploča od navedenih.
Black Sabbath - prvi bili i ostali favoriti. Čuo ih sa sedam godina (možda i ranije, mada nisam svjestan, jer slušali su ih tetka, amidža, stariji rođaci…) i više nikad ništa nije bilo isto u mom životu. Dvaput ih gledao uživo, Ozzy me polio kantom vode prvi put, srećom ljeto bilo.
Deep Purple - izgustirao ih tokom prve godine u srednjoj, njihove duge pasaže me zabavljale tokom dugih putovanja sam za volanom. Rijetko ih slušam ali desi se.
Led Zeppelin - trebalo mi vremena da ih svarim ali na predavanja na faksu se nije išlo dok njih prvo ne čujem.
E onda imaju ti malo manje poznati bendovi, pa progresiva, pa kraut-rock…
Black Sabbath - prvi bili i ostali favoriti. Čuo ih sa sedam godina (možda i ranije, mada nisam svjestan, jer slušali su ih tetka, amidža, stariji rođaci…) i više nikad ništa nije bilo isto u mom životu. Dvaput ih gledao uživo, Ozzy me polio kantom vode prvi put, srećom ljeto bilo.
Deep Purple - izgustirao ih tokom prve godine u srednjoj, njihove duge pasaže me zabavljale tokom dugih putovanja sam za volanom. Rijetko ih slušam ali desi se.
Led Zeppelin - trebalo mi vremena da ih svarim ali na predavanja na faksu se nije išlo dok njih prvo ne čujem.
1
1
Imao si sreće.Ommadawn je napisao/la: ↑15 dec 2024, 11:44 Imam nekoliko ploča od navedenih.
Ja nisam imao nikoga u blizini, da mi pokaže dobre stvari.
Tek kasnije idem nazad u pravce i izvođače
U srednjoj naglo šaltam iz jugo rocka na metal, naravno zbog školskog iz klupe
Tek dosta kasnije, a pogotovo sad preko vinila upoznajem malo šire
Tješim se onom, bolje ikad
0
Stigla jučer iz Srbije
Kao nova ploča, omot malo greškica, al oke
Kao nova ploča, omot malo greškica, al oke
0
Šta da radim s tim?Šabović Adis je napisao/la: ↑15 jan 2025, 12:00@stormŠabović Adis je napisao/la: ↑02 jun 2024, 06:37 Apgrejdaj se malo:
https://www.schiit.com/products/skoll
nemoš tako u Evropu!![]()
SOTA Phono Preamp: https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.59982/
0
Nema potrebe, ovaj moj technics ima to već ugrađeno, plus ekvalizaciju za vanjske smetnje, tako da je zvuk odličan uvijek...dok sa prijašnjim Audio Technica jest bilo problema ponekadŠabović Adis je napisao/la: ↑15 jan 2025, 19:55To skopčaš između gramofona i pojačala. Pošteno pretpojačalo za gramofon uvijek dobrodođe, a ovo je vrhunske kvalitete.
The SL-1500C has a built-in phono preamp, so you can hook up to a receiver or pair of powered speakers without going through an outboard preamp first. There's a dedicated RCA stereo line output for the preamp, which can be switched off when not in use to eliminate a potential source of performance-robbing noise.
0
Nepotrebno ukoliko pojacalo vec ima phono-ulaz.Šabović Adis je napisao/la: ↑15 jan 2025, 19:55To skopčaš između gramofona i pojačala. Pošteno pretpojačalo za gramofon uvijek dobrodođe, a ovo je vrhunske kvalitete.
0
Ja sam imao to pretpojacalo kada sam imao pojacalo koje nije imalo phono-ulaz pa sam isao preko AUX-ulaza.
Kad sam kupio Denonov pojacalo, on je imao phono-ulaz i skopcam na njega gramofon direktno - zvuk bez problema.
Kad sam kupio Denonov pojacalo, on je imao phono-ulaz i skopcam na njega gramofon direktno - zvuk bez problema.
0
Ja sam sasvim zadovoljan sa zvukom sa svog Denona i Projecta.
Mogao bih naravno da spičkam lovu na nekog Thorensa zajedno sa MacIntoshom ili Elektrocompaniet ali kad sve na kraju pogledam - ja sam jedan od onih koji slušaju muziku i uživaju u istoj.
Mogao bih naravno da spičkam lovu na nekog Thorensa zajedno sa MacIntoshom ili Elektrocompaniet ali kad sve na kraju pogledam - ja sam jedan od onih koji slušaju muziku i uživaju u istoj.
0
Konačno je i ova u kolekciji.
Jugotonovo izdanje iz 1978. A neki dan sjedim na poslu i ganjajući šefu neki alat za auto naletim slučajno na jugoslovenske singlice za neku skroz sitnu lovu.
26 komada nema omot. Vjerovatno bile u džuboksu u nekom jugoslovenskom klubu.
Uglavnom šlageri i pokoji narodnjaci iz šezdesetih i početak sedamdesetih. Sa izuzetkom Duo Kvarner koja je iz 1958-e.
Jugotonovo izdanje iz 1978. A neki dan sjedim na poslu i ganjajući šefu neki alat za auto naletim slučajno na jugoslovenske singlice za neku skroz sitnu lovu.
Uglavnom šlageri i pokoji narodnjaci iz šezdesetih i početak sedamdesetih. Sa izuzetkom Duo Kvarner koja je iz 1958-e.
2
1
1
1
Tako sam ja imao ludu sreću, pa kod frenda nađem od starog mu set ploča... ustvari sam mi ponudioOmmadawn je napisao/la: ↑21 feb 2025, 18:04 Konačno je i ova u kolekciji.
Jugotonovo izdanje iz 1978.
IMG_0654.jpeg
A neki dan sjedim na poslu i ganjajući šefu neki alat za auto naletim slučajno na jugoslovenske singlice za neku skroz sitnu lovu.
A84C0613-E2C9-42EE-BFA3-D5C0DBA94594.jpeg
IMG_0654.jpeg
Kad ono Zeppelin, Purple, Sabbath....meni oči cure, a ovaj me promatra kao klinički slučaj
0