Phono kutak
Phono kutak
To jest gramofonija, pojačala, ploče...
Malo sam hepi, jer sam konačno nabavio davnu želju
Technics SL 1500 C S
Malo sam hepi, jer sam konačno nabavio davnu želju
Technics SL 1500 C S
3
2
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Re: Phono kutak
Šabo evo komada tri
1
1
E upravo se europa vrača na stare postavke muzikeŠabović Adis je napisao/la: ↑02 jun 2024, 06:37 Apgrejdaj se malo:
https://www.schiit.com/products/skoll
nemoš tako u Evropu!![]()
Pomama za analognim zvukom je uzela maha, ploče i HiFi komponente idu kao lude...
Old school pojačala dostižu vrtoglave cijene...
Mislim da je ovo reakcija čovjeka na užurbani ritam života, neki revolt, ne znam.
Ja naravno plaćam Spotify, koristim u autima i za odmor...ali neka je druga dimenzija, kad u slobodno vrijeme nabacim omiljeni LP, sjednem, odvrnem i uživam
0
Dobio sam na poklon splatter vinyl Munich edition 

0
Ah svako želi da vidi ono što srce hoće.
A opet, nekad se poziv na seks zvao “Hoćemo kod mene da slušamo ploče?”.
Ja sam ga uvijek koristio.
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sinko dragi, nisam stekla utisak da si toliko mator. Cuj ploce.
Ako se dobro sjecam " hocemo kod mene na kafu" je bio univerzalni poziv. Kakve bolan ploce.
1
1
Meni će uskoro 46 pa sad vidi da li spadam u kategoriju mator ili ne.
Zovnem i ja prvo na kafu, da izvidim situaciju, pa onda u kino pa poslije na ploče.
Sjećam se kad sam jednom pozvao curu koju sam godinama ganjao na kafu i ona na istu pristala. Prije no što smo se našli, svratio u jednu prodavnicu koja je jedina prodavala ploče i kupio par ploča. Ne sjećam se baš najbolje koje ali pretpostavljam da je jedna bila Black Sabbath “Seventh star”. I našli se mi na kafi, sjedimo, pričamo, prečešljavamo onako događaje iz djetinjstva (ona iz istog naselja u BL kao i ja) i dođosmo nekako na temu i ja joj pokazujem ploče koje sam kupio. Tad ona postavi pitanje “A imaš li CD player?” rekoh “Pa naravno” na šta ona “A DVD?” rekoh “Pa da” i da bi tu rekla “Uh dobro je, nisi baš toliko nemoderan”.
Mjesec dana od toga smo sjedili kod mene, pili vino, slušali ploče mada nismo imali isti muzički ukus.
Dvije godine poslije, negdje taman poslije našeg raskida, prolazio sam univerzitetom na kojem smo studirali i nosio neke ploče od Led Zeppelina što sam kupio preko nekog oglasa, naletio na nju i pitao je da popijemo kafu, tek da neke stvari razriješimo. I tad mi na toj posljednjoj našoj kafi iznenada reče, u nekom miksu ponosa i sjete “Faliće mi ti momenti s tvojim pločama”. Yebaji ga…
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pa mlad si. Nisi uopste mator. Sto bi se reklo, najbolje godine za muskarca. Ali smijesna bi bila navlakusa na ploce.Ommadawn je napisao/la: ↑10 dec 2024, 06:50Meni će uskoro 46 pa sad vidi da li spadam u kategoriju mator ili ne.
Zovnem i ja prvo na kafu, da izvidim situaciju, pa onda u kino pa poslije na ploče.
Sjećam se kad sam jednom pozvao curu koju sam godinama ganjao na kafu i ona na istu pristala. Prije no što smo se našli, svratio u jednu prodavnicu koja je jedina prodavala ploče i kupio par ploča. Ne sjećam se baš najbolje koje ali pretpostavljam da je jedna bila Black Sabbath “Seventh star”. I našli se mi na kafi, sjedimo, pričamo, prečešljavamo onako događaje iz djetinjstva (ona iz istog naselja u BL kao i ja) i dođosmo nekako na temu i ja joj pokazujem ploče koje sam kupio. Tad ona postavi pitanje “A imaš li CD player?” rekoh “Pa naravno” na šta ona “A DVD?” rekoh “Pa da” i da bi tu rekla “Uh dobro je, nisi baš toliko nemoderan”.
Mjesec dana od toga smo sjedili kod mene, pili vino, slušali ploče mada nismo imali isti muzički ukus.
Dvije godine poslije, negdje taman poslije našeg raskida, prolazio sam univerzitetom na kojem smo studirali i nosio neke ploče od Led Zeppelina što sam kupio preko nekog oglasa, naletio na nju i pitao je da popijemo kafu, tek da neke stvari razriješimo. I tad mi na toj posljednjoj našoj kafi iznenada reče, u nekom miksu ponosa i sjete “Faliće mi ti momenti s tvojim pločama”. Yebaji ga…
0
Eto @storm
Ovo je gramofon Pro Ject, pojačalo Denon PMA 710AE, zvučnici Genexxa 350.
A imam i gramofon Luxman PD262 plus jedan Silver koji će biti donator elektronike (eventualno i tanjir, ukoliko ne uspijem napraviti sam) za samogradnju gramofona na čijem dizajnu trenutno radim.
A imam i gramofon Luxman PD262 plus jedan Silver koji će biti donator elektronike (eventualno i tanjir, ukoliko ne uspijem napraviti sam) za samogradnju gramofona na čijem dizajnu trenutno radim.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Woow, svaka čast za samogradnju...dalje nemaOmmadawn je napisao/la: ↑11 dec 2024, 18:28 Eto @storm
IMG_9946.jpeg
0
Našao sam na Discogs reizdanja the pogues the best of te heroes dos silencio senderos dos tracion
Volim kad phono industrija radi punom parom
Volim kad phono industrija radi punom parom
0