Dobar je i cekic
Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31146
Re: Vatreno oruzje u samoodbrani?
Razumijem i slažem se.
Ne bih naprečas donijela odluku da oružje drzim u kući ali znam da bi bila u stanju da ga koristim u ovim navedenim situacijama.
S druge strane pucala sam, znam kakav strasan adrenalin je u pitanju.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31146
valjda su napokon dogovorili onu borbu, maloprije sam bas gledo na yt
0
1811
Nije problem u pucanju...valja lezat...zbog budale
0
test 
Nije baš jednostavno pitanje...
Volim oružje, znam i solidno baratati s njim, ali tu gdje živim, nema apsolutno nikakve potrebe za drzanjem...
Da živim u usa, vjerojatno bih imao, i to ne samo jedan komad. Ovdje može samo probleme donijeti.
A ako mislite, da civil ima neke šanse, protiv naoružanog kriminalca, ne znam... Ja mislim da nema, još će prije postati žrtva.
Jednako što se kaže, brava na vratima je za poštene ljude... Provalniku nije nikakav problem,
Puno je više nesreće s tim u obitelji, nego eventualnih benefita u srazu sa kriminalom...
Ja sam protiv držanja u stanu, kući... Generalno.
Volim oružje, znam i solidno baratati s njim, ali tu gdje živim, nema apsolutno nikakve potrebe za drzanjem...
Da živim u usa, vjerojatno bih imao, i to ne samo jedan komad. Ovdje može samo probleme donijeti.
A ako mislite, da civil ima neke šanse, protiv naoružanog kriminalca, ne znam... Ja mislim da nema, još će prije postati žrtva.
Jednako što se kaže, brava na vratima je za poštene ljude... Provalniku nije nikakav problem,
Puno je više nesreće s tim u obitelji, nego eventualnih benefita u srazu sa kriminalom...
Ja sam protiv držanja u stanu, kući... Generalno.
3
3
- carobnjak_N
- Perspektivni član

- Reactions: 310
Ja sam sa nekih 13 godina našao didov štoljpi i stalno sam ga, svaki dan , uzimao u ruke, vadio okvir, repetirao ga na prazno .
Pravo sam bio fasciniran pištoljem, valjda zbog filmova . Jednom mi samo opali u ruci ! bum
Izvadio okvir ali izgleda bio metak u cijevi . Srećom bio sam okrenut prema prozoru i samo rupa na prozoru ostala.
Šta ja znam , bolje ipak ne držati oružje . Nije mi nikad u životu ni trebalo , a i ako sam nekad mislio da jest sad mi drago da nije.
Pušku za rat zakopaj u bašči .
Pravo sam bio fasciniran pištoljem, valjda zbog filmova . Jednom mi samo opali u ruci ! bum
Izvadio okvir ali izgleda bio metak u cijevi . Srećom bio sam okrenut prema prozoru i samo rupa na prozoru ostala.
Šta ja znam , bolje ipak ne držati oružje . Nije mi nikad u životu ni trebalo , a i ako sam nekad mislio da jest sad mi drago da nije.
Pušku za rat zakopaj u bašči .
4
3
1
1
Sef za pistolj, ako se bojis da bi neko nehotice nasao, uzeo i da se desi nesreca. A adrenalin potpuno nestane, nakon nekih 10,000+ ispucanih metaka.
2
1
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Kad bi morao držati oružje, radije bi se preselio tamo, gdje mi nebi trebalo... 
2
2
Vidi, ja drzim pistolj (i nosim ga uvijek), nadajuci se da mi bas nikada nece zatrebati. U nekom nepredvidjenom problemu sa agresivnim licima, prilicno sam samouvjeren. Ne vjerujem da bi mi trebao pistolj u vecini slucajeva. Medjutim, bolje da ga imam i da mi nikada ne zatreba, nego da mi zatreba samo jednom, a ja ga nemam.
Ali razumijem sve koji razmisljaju kao ti i postujem to.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 11:55Vidi, ja drzim pistolj (i nosim ga uvijek), nadajuci se da mi bas nikada nece zatrebati. U nekom nepredvidjenom problemu sa agresivnim licima, prilicno sam samouvjeren. Ne vjerujem da bi mi trebao pistolj u vecini slucajeva. Medjutim, bolje da ga imam i da mi nikada ne zatreba, nego da mi zatreba samo jednom, a ja ga nemam.
Pa možeš ti tako , kad si stabilan, a znaš li koliko ljudi ovdje pati od ptsp recimo?
1
1
Ja koliko znam za dozvolu za čuvanje i nošenje oružja se ide na sistematski bas iz tim razloga?!
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Jesi li ikada bila na sistematski kod neuropsihijatra?
Dobar dan
Dobar dan
Kako ste
Dobro sam
Spavate dobro
Spavam
Nemate neke psihičke smetnje
Nemam
Dovidjenja
0
Znam,mnogo. I ja sam jedan od njih. (Iskra je napisao/la: ↑15 aug 2020, 12:00Fatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 11:55
Vidi, ja drzim pistolj (i nosim ga uvijek), nadajuci se da mi bas nikada nece zatrebati. U nekom nepredvidjenom problemu sa agresivnim licima, prilicno sam samouvjeren. Ne vjerujem da bi mi trebao pistolj u vecini slucajeva. Medjutim, bolje da ga imam i da mi nikada ne zatreba, nego da mi zatreba samo jednom, a ja ga nemam.
Pa možeš ti tako , kad si stabilan, a znaš li koliko ljudi ovdje pati od ptsp recimo?
1
1
Ja sam rekao daimamdijagnozu PTSP-a. Onda to povlaci samo jos mnogo dodatnih pitanja. Sve odgovorio, nista slagao nisam. Prosao ljekarski.
0