Nisam rekao da bi kriminal potpuno nestao. Ali, ovi najtezi oblici bi bili dosta umanjeni, ubistva, oruzane pljacke i sl. Ponavljam, ja bih bio prvi za to da svi nemaju. Ako se neko nadje u posjedu oruzja, vec sam poemnuo kaznu koju bih ja zelio. Bez toga, kriminalci nece sigurno odustati od njega, ako znaju da im oruzje moze pomoci da se lako bogate, uz opasnost da kada budu uhvaceni, odrobijaju nekoliko godina, i opet nazad i opet naoruzane siledzije. Samo drakonske zatvorske kazne, dozivotne, mogu donijeti rezultat.Mehaning je napisao/la: ↑07 aug 2023, 13:50Znači...Fatih je napisao/la: ↑07 aug 2023, 02:58
Meha, zato sam napisao da se procitaju malo statistike u USA. U svim gradovima gdje je jako tesko dobiti dozvolu za nosenje oruzja (cak i drzanje), ubistava je mnogo vise nego u gradovima gdje to nije slucaj. Kriminalci ce svakako doci do oruzja (u mom slucaju, granica sa Meksikom jako blizu), zabrana ili ne. Ono sto mijenja stvari, jeste to isti ti kriminalci kada zele da pocinu neko krivicno djelo, unaprijed mogu racunati kolika je vjerovatnoca da bi mogli stradati. Ako su poprilicno sigurni da neko nema oruzje, to je veliko ohrabrenje za njih.
Pa ti opet vidi ima li logike.
Kad če biti baš svi Amerikanci naoružani, kriminala če nestati...
Ajde, da mi je i to vidjeti..![]()
Da li nam je oružje neophodno ?
Re: Da li nam je oružje neophodno ?
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Nemam ni ja čarobni štapić, kako bi tu pizdariju jednostavno riješio, ali mi nije teško shvatiti, da će sa vremenom problem samo rasti...Fatih je napisao/la: ↑10 aug 2023, 09:29Nisam rekao da bi kriminal potpuno nestao. Ali, ovi najtezi oblici bi bili dosta umanjeni, ubistva, oruzane pljacke i sl. Ponavljam, ja bih bio prvi za to da svi nemaju. Ako se neko nadje u posjedu oruzja, vec sam poemnuo kaznu koju bih ja zelio. Bez toga, kriminalci nece sigurno odustati od njega, ako znaju da im oruzje moze pomoci da se lako bogate, uz opasnost da kada budu uhvaceni, odrobijaju nekoliko godina, i opet nazad i opet naoruzane siledzije. Samo drakonske zatvorske kazne, dozivotne, mogu donijeti rezultat.

Da su to rješavali prije 50 godina, bilo bi puno jednostavnije...

Ja za sebe znam, da nema te love, za koju bi ja živio među takvim ljudima...

0
Slazem se, tim sto ja mislim da je problem poceo mnogo ranije. Sto se tice zivota medju ovim ljudima, ni ja nemam namjeru. Jos malo, i nadurao sam ih.Mehaning je napisao/la: ↑10 aug 2023, 18:27Nemam ni ja čarobni štapić, kako bi tu pizdariju jednostavno riješio, ali mi nije teško shvatiti, da će sa vremenom problem samo rasti...Fatih je napisao/la: ↑10 aug 2023, 09:29
Nisam rekao da bi kriminal potpuno nestao. Ali, ovi najtezi oblici bi bili dosta umanjeni, ubistva, oruzane pljacke i sl. Ponavljam, ja bih bio prvi za to da svi nemaju. Ako se neko nadje u posjedu oruzja, vec sam poemnuo kaznu koju bih ja zelio. Bez toga, kriminalci nece sigurno odustati od njega, ako znaju da im oruzje moze pomoci da se lako bogate, uz opasnost da kada budu uhvaceni, odrobijaju nekoliko godina, i opet nazad i opet naoruzane siledzije. Samo drakonske zatvorske kazne, dozivotne, mogu donijeti rezultat.
Da su to rješavali prije 50 godina, bilo bi puno jednostavnije...![]()
Ja za sebe znam, da nema te love, za koju bi ja živio među takvim ljudima...![]()

0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.