smajlic je napisao/la: ↑28 feb 2026, 12:17
Socrates je napisao/la: ↑28 feb 2026, 12:09
I ti našla za shodno da mene javno opominješ, kad raspravljam nešto što je rečeno na temi?
A njega nisi opomenula kad, recimo, vrijeđa invalide rata ili nečije roditelje? To je samo u nekoliko zadnjih dana. Da ne spominjem konstantnu mizoginiju. Ali konstantnu, iz teme u temu. Pa onda udari u skriboreju kako on zapravo nije mislio tako.
Čudni standardi, al' hajde. Ne mogu ja komentirati ni nečije standarde. Razumijem i tebe.
pa prijavite ga

mazi nije smetalo to za roditelje inace bi mu rekla ili ga ignorisala...
da je tvoje vrijedjao opomenula bih ga
ne rijesava se to na ovakav nacin
ruzno je to citati od tebe fakat
znas koliko te gotivim ali argumentima ga vezano za temu ubijaj, pametan si...
Pa ja argumentujem. Šta na ovoj temi nije argument?
Šta je ružno čitati? Što sam napisao da je abnormalno ono što je uradio? Da li je ono što je uradio u granicama normalnog ponašanja ili ne? Čovjek je napisao da je nasiljem prijetio šefu svoje žene preko telefona. I to zbog stvari koje, po svemu sudeći, ne prelaze granicu normalnih ljudskih odnosa na poslu.
Ne možeš ti pretpostavljati šta je nekoga uvrijedilo ili ne. Budalast komentar o nečijim roditeljima ne bi trebao biti prihvatljiv. Tačka. Passive-aggresive osoba uvijek nađe način da nastavi po starom, bez posljedica. To što su neki ljudi navikli na to pa prihvataju kao normalno nije izgovor da svi budemo takvi.
Bila si tu, i nasmijala se. Na prvu. Nisi čekala njenu reakciju. Prijavljivanje koje si spomenula je samo izgovor.
Ali, kao što rekoh, ja ne mogu komentarisati nečije standarde. Takvi su, kakvi su. Ne vidim potrebu da nastavljam ovu diskusiju sa tobom.
I ja tebe poštujem.