Traumaticna iskustva

Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Traumaticna iskustva

Post Postao/la Fatih »

Naslov sve kaze... Svoje jade natovarite i drugima, podijelite teret. :ok
3
2 slika 1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
blinkonce
Reactions:

Re: Traumaticna iskustva

Post Postao/la blinkonce »

Kad dodjem kuci napisat cu svoje traumaticno iskustvo koje je trajalo par mjeseci sa jednim komsijom. Bilo je to u srednjoj skoli. Mozda i nije toliko traumaticno ali meni tad jeste bilo.
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21590

Post Postao/la Miss Y. »

Moja trauma je sto želim da jedem slatko do besvjesti, al da mi broj na vagi stoji isti

:fiju
6
1 slika 1 slika 1 slika 3 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 17 sep 2020, 09:28 Naslov sve kaze... Svoje jade natovarite i drugima, podijelite teret. :ok
Od trauma iz djetinjstva, imam brata :valja
8
8 slika
blinkonce
Reactions:

Post Postao/la blinkonce »

Ja sam ozbiljna. Jel ovo tema gdje cemo pisati bas nesto sto nam se desilo ili onako vise zeza ova tema?
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

Prije 8 godina, skoro iscupao ruku do ramena na masini. 2 mjeseca plasticne kirurgije i pola godine fizikalnih terapija. Kad god radim s nekom masinom, nije mi ugodno. Nekad navecer me zna odjednom protresti kroz citavo tijelo. Ponovno sve prozivim.
18
12 slika 2 slika 2 slika 2 slika
abysmal depths are flooded
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

blinkonce je napisao/la: 17 sep 2020, 11:52 Ja sam ozbiljna. Jel ovo tema gdje cemo pisati bas nesto sto nam se desilo ili onako vise zeza ova tema?
Ne osvrci se na druge, pisi. Vidis da je tema na pdf psihologija. 😉
2
1 slika 1 slika
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

U ratu, kad je struja dolazila jednom u nekoliko mjeseci, ja i dvojica jaran se našli "pametni" da se vozimo liftom u neboderu i, naravno, nestalo struje u po' frke. Stali smo tačno između dva sprata :palm

Došli su brzo neki ljudi s nekim alatom, nešto čačkali i spustili nas na ravan gdje se mogu otvoriti vrata nakon čega smo kao stampedo istrčali i pobjegli jedno kilometar od tog nebodera :haha

Tih nekoliko minuta u liftu su trajale cijelu vječnost...
4
2 slika 1 slika 1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Heidi je napisao/la: 17 sep 2020, 12:21
blinkonce je napisao/la: 17 sep 2020, 11:52 Ja sam ozbiljna. Jel ovo tema gdje cemo pisati bas nesto sto nam se desilo ili onako vise zeza ova tema?
Ne osvrci se na druge, pisi. Vidis da je tema na pdf psihologija. 😉
Tako je Heidi. :ok

Naravno da se mozemo nasaliti na svoj racun oko tih nekih "trauma" kroz koje smo prosli. Samo vas sve molim, ako neko bude ozbiljan oko necega sto ovdje napise, ne dolazi u obzir bilo kakav vid ismijavanja i tome slicno. Imamo sasvim dovoljno tema za zezanje.
5
5 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17553

Post Postao/la CocoMa »

Pade mi na pamet trauma..bila ja na jednoj svadbi, jedina koja je imala vozačku i bila trijezna :haha Zadak mi je bio taxirati pun kombi zvanica, u alkoholiziranom stanju..među njima i jedna žena, ona trijezna ali ni ona nije poznavala mjesto kao ni ja.

Nisam znala adrese gdje tačno ih voziti, ( jer je bio drugi grad i drzava) ...nije bilo tada GPS a..
I tako dok sam vozila jedni govore skreni ovde, drugi produži sledeći silaz..svi u glas, nisam znala koga da slušam.. i Hajd odlučim da poslusam ovu trijeznu, kaže meni se čini da ovdje treba skrenuti..poznato mi mjesto kako vidim na saobracajnom znaku.. :D

Oni su sjedili u kombiju koji nije imao sjedišta.. osim onog do vozača..naredali se pozadi kao krompiri, prosuti iz vreće i :crni i tako vozeći zbunjena malo u panici..noc, bolje rečeno zora... umorna..skrenem sa autoputa vozeći preko 100h u krivinu..možete zamisliti šta se dešavalo sa njima, pozadie :krele mislim da su se otreznili istog momenta..

Nisam sletila sa puta, sreća da sam kočila., Hvala Bogu.. ali i danas kad sretnem neke od tih pričamo o tome.. :haha i tome kako sam ih posla ubiti.. trijezna.. :crni

:sram
10
10 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

CocoMa je napisao/la: 17 sep 2020, 13:42 Pade mi na pamet trauma..bila ja na jednoj svadbi, jedina koja je imala vozačku i bila trijezna :haha Zadak mi je bio taxirati pun kombi zvanica, u alkoholiziranom stanju..među njima i jedna žena, ona trijezna ali ni ona nije poznavala mjesto kao ni ja.

Nisam znala adrese gdje tačno ih voziti, ( jer je bio drugi grad i drzava) ...nije bilo tada GPS a..
I tako dok sam vozila jedni govore skreni ovde, drugi produži sledeći silaz..svi u glas, nisam znala koga da slušam.. i Hajd odlučim da poslusam ovu trijeznu, kaže meni se čini da ovdje treba skrenuti..poznato mi mjesto kako vidim na saobracajnom znaku.. :D

Oni su sjedili u kombiju koji nije imao sjedišta.. osim onog do vozača..naredali se pozadi kao krompiri, prosuti iz vreće i :crni i tako vozeći zbunjena malo u panici..noc, bolje rečeno zora... umorna..skrenem sa autoputa vozeći preko 100h u krivinu..možete zamisliti šta se dešavalo sa njima, pozadie :krele mislim da su se otreznili istog momenta..

Nisam sletila sa puta, sreća da sam kočila., Hvala Bogu.. ali i danas kad sretnem neke od tih pričamo o tome.. :haha i tome kako sam ih posla ubiti.. trijezna.. :crni

Bolje da je neko pijan vozio. :D
5
5 slika
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17553

Post Postao/la CocoMa »

Fatih je napisao/la: 17 sep 2020, 13:47
CocoMa je napisao/la: 17 sep 2020, 13:42 Pade mi na pamet trauma..bila ja na jednoj svadbi, jedina koja je imala vozačku i bila trijezna :haha Zadak mi je bio taxirati pun kombi zvanica, u alkoholiziranom stanju..među njima i jedna žena, ona trijezna ali ni ona nije poznavala mjesto kao ni ja.

Bolje da je neko pijan vozio. :D
Daaaaa :crni
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Russki je napisao/la: 17 sep 2020, 12:08 Prije 8 godina, skoro iscupao ruku do ramena na masini. 2 mjeseca plasticne kirurgije i pola godine fizikalnih terapija. Kad god radim s nekom masinom, nije mi ugodno. Nekad navecer me zna odjednom protresti kroz citavo tijelo. Ponovno sve prozivim.
PTSP. Gadno je to bilo. Drago mi je da si spasio ruku. Ali, ako ista pozitivnog u svemu tome ima, bices jako oprezan sa masinama, posto te uvijek podsjeti na taj prilicno strasan dogadjaj. Drzi se zmaju. :oke
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31122

Post Postao/la hani_jong_un »

jutros sam dozivijo jos jedno iskustvo sa policijom. krenuo ja do prodavnice po hljeb i vidim policija ide prema meni i odmah sam znao da ce kod mene kuci, konto hoce opet da traze amidzu. kad stadose pored mene i pitaju dje mi je stari, da vide postujel izolaciju. ljudi nas vise sve upoznali koliko dolaze
8
8 slika
1811
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Hannibal je napisao/la: 17 sep 2020, 14:00 jutros sam dozivijo jos jedno iskustvo sa policijom. krenuo ja do prodavnice po hljeb i vidim policija ide prema meni i odmah sam znao da ce kod mene kuci, konto hoce opet da traze amidzu. kad stadose pored mene i pitaju dje mi je stari, da vide postujel izolaciju. ljudi nas vise sve upoznali koliko dolaze
To vec nije trauma, nego maltretiranje. :crni
3
3 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

Fatih je napisao/la: 17 sep 2020, 13:51
Russki je napisao/la: 17 sep 2020, 12:08 Prije 8 godina, skoro iscupao ruku do ramena na masini. 2 mjeseca plasticne kirurgije i pola godine fizikalnih terapija. Kad god radim s nekom masinom, nije mi ugodno. Nekad navecer me zna odjednom protresti kroz citavo tijelo. Ponovno sve prozivim.
PTSP. Gadno je to bilo. Drago mi je da si spasio ruku. Ali, ako ista pozitivnog u svemu tome ima, bices jako oprezan sa masinama, posto te uvijek podsjeti na taj prilicno strasan dogadjaj. Drzi se zmaju. :oke
Ma da. Valjda. Sada jako rijetko radim sa pojedinim masinama, pa opet nezgodno. Ostale su i fizicke posljedice. Oziljak je nebitan taj fizicki, ali psihicki jeste.

Imao sam ja jos ozbiljnih ozljeda poslije toga, ali zasad nista ne moze opeliti ruci.

Ma opet se kontam, sta je sve moglo biti, dobro sam i prošao...
2
2 slika
abysmal depths are flooded
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Russki je napisao/la: 17 sep 2020, 14:31
Fatih je napisao/la: 17 sep 2020, 13:51

Ma da. Valjda. Sada jako rijetko radim sa pojedinim masinama, pa opet nezgodno. Ostale su i fizicke posljedice. Oziljak je nebitan taj fizicki, ali psihicki jeste.

Imao sam ja jos ozbiljnih ozljeda poslije toga, ali zasad nista ne moze opeliti ruci.

Ma opet se kontam, sta je sve moglo biti, dobro sam i prošao...
Da, poznate su mi psihicke "rane" jako dobro. Ali, nazalost, na nasim prostorima se na to mnogo ne obraca paznja. Ako se povreda ne vidi golim okom, "ma dobar si ti".
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Psihologija”