Kako razoružati osobu koja hoće da vas ponizi
Re: Kako razoružati osobu koja hoće da vas ponizi
Da li smo mi sami svjesni kada ponižavamo nekoga?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Može li čovjek biti ponižen a da i ne zna za to? Recimo, ogovaranje. Imamo li dužnost štititi druge od poniženja?
1
1
- Veca
- Etablirani član

- Reactions: 2403
...netko ponizava stvarno namjerno i s njim se treba "obracunati!
...a ima slucajeva gdje se nesto kaze, bez namjere da uvrijedi ili ponizi, nismo svi isti i ne djeluje na svakog covjeka/zenu, isto!
...ne znam sta s takvima da se radi, ako nije namjera, a blizak ti je, treba mu isto staviti do znanja...bar bih ja tako!
0
Bice kad se sjetim 
- Veca
- Etablirani član

...ako ne znam za to, kako mogu biti ponizena?
0
Bice kad se sjetim 
Pa, šta ja znam, recimo, neko te ogovara i skupi kritičnu grupu ljudi da te ocrni pred svima. I svi oni su lakovjerni i podložni tom pranju mozga. Vremenom se formira veća grupa ljudi koja te ogovara, i mogu čak utjecati i na neke važnije stvari. Kad ti saznaš, već je kasno.
Ovo se može naći u školi, na poslu, u bilo kakvim drugim grupnim aktivnostima, pa čak može imati i političke konotacije, i posljedice.
Može li se ponižavati čitava grupa ljudi? Čitavi narodi? Čitave rase?
3
3
- Veca
- Etablirani član

...e, to je opasno, ja bih rekla napad na licnost, egzistenciju,za mene je to krivicno djelo! ...jako teska situacija!
2
1
1
1
Bice kad se sjetim 
- Veca
- Etablirani član

...pa mogu, jasta radi! ...zar nisu to dozivjeli crnci, muslimani, mi u ratu itd. ...jako opasno!
1
1
Bice kad se sjetim 
nikako , osoba koja ponizava samo sebe ponizava
ovo treba presutjeti, sutnja je najbolje oruzje
ovo treba presutjeti, sutnja je najbolje oruzje
1
1
Djevojka koja obecava :habibi
Priča mi frend, jedne mu večeri žena u naletu strasti rekla... Ponizi me!
Pitam ga šta je uradio?
Kaže :
"obukao sam joj majicu hajduka..."
Pitam ga šta je uradio?
Kaže :
"obukao sam joj majicu hajduka..."
1
1
Zato postoje mahale i forumi.Socrates je napisao/la: ↑21 sep 2021, 17:48Pa, šta ja znam, recimo, neko te ogovara i skupi kritičnu grupu ljudi da te ocrni pred svima. I svi oni su lakovjerni i podložni tom pranju mozga. Vremenom se formira veća grupa ljudi koja te ogovara, i mogu čak utjecati i na neke važnije stvari. Kad ti saznaš, već je kasno.
Ovo se može naći u školi, na poslu, u bilo kakvim drugim grupnim aktivnostima, pa čak može imati i političke konotacije, i posljedice.
2
2
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Svi to izbjegavaju reći, ali forum može biti strašan generator poniženja pojedinca ili grupe.Ommadawn je napisao/la: ↑22 sep 2021, 05:27Zato postoje mahale i forumi.Socrates je napisao/la: ↑21 sep 2021, 17:48
Pa, šta ja znam, recimo, neko te ogovara i skupi kritičnu grupu ljudi da te ocrni pred svima. I svi oni su lakovjerni i podložni tom pranju mozga. Vremenom se formira veća grupa ljudi koja te ogovara, i mogu čak utjecati i na neke važnije stvari. Kad ti saznaš, već je kasno.
Hajde ta ogovaranja, ako je ljudima dosadno i mrsko im se baviti svojim problemima... Ali kad se tu nakaleme i neistine, laži... Postaje opasno i ružno. Pogotovo ako se radi o društvu, koje se i u reali više manje poznaje.
3
3
Ja bih ovdje postavila.pitanje, : zašto ljudi ponizavaju druge?
Mislim da je odgovor na to.pitanje cista suština
Mislim da je odgovor na to.pitanje cista suština
0
Ako sam dobro shvatila neko drustvo koje se poznaje je na forumu i znaju jedni za druge i onda nastaje prepiska koja cilja jednu osoobu ?? Jel tostorm je napisao/la: ↑22 sep 2021, 05:47Svi to izbjegavaju reći, ali forum može biti strašan generator poniženja pojedinca ili grupe.
Hajde ta ogovaranja, ako je ljudima dosadno i mrsko im se baviti svojim problemima... Ali kad se tu nakaleme i neistine, laži... Postaje opasno i ružno. Pogotovo ako se radi o društvu, koje se i u reali više manje poznaje.
Izgleda mi kao naucna fantastika. Zasto bi to radili ne kontam i to na nekom forumu.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
većina članova ovog foruma je dala svoj doprinos temi za ogovaranje osoba koje nemaju pristup toj temi. a primjer se na prvu čini benignim.PilePipi je napisao/la: ↑22 sep 2021, 06:28Ako sam dobro shvatila neko drustvo koje se poznaje je na forumu i znaju jedni za druge i onda nastaje prepiska koja cilja jednu osoobu ?? Jel tostorm je napisao/la: ↑22 sep 2021, 05:47
Svi to izbjegavaju reći, ali forum može biti strašan generator poniženja pojedinca ili grupe.
Izgleda mi kao naucna fantastika. Zasto bi to radili ne kontam i to na nekom forumu.
mnogo neugodnijih situacija ima.
na temu su pristup imali zaštićeni ( od koga, čega, ogovaranja?!)članovi. zašto ta tema opstaje
1
1
Znaci ogovaraju osobu koja nema pristup temi
E svasta
Mora da su neka djeca
0
Sad nesto kontam da nisu i mene ogovarali 
1
1
lejlamo je napisao/la: ↑22 sep 2021, 06:36većina članova ovog foruma je dala svoj doprinos temi za ogovaranje osoba koje nemaju pristup toj temi. a primjer se na prvu čini benignim.
mnogo neugodnijih situacija ima.
na temu su pristup imali zaštićeni ( od koga, čega, ogovaranja?!)članovi. zašto ta tema opstaje![]()
Upravo to i jeste suštinsko.pitanje, kako i rekoh, zašto to rade i zašto tema opstaje.
1
1