Niko me ne voli, ...kmeeee,kmeeee..
Re: Niko me ne voli, ...kmeeee,kmeeee..
Vjerujem i da se svako od nas (čak i u odraslo doba) osjetio u nekim datim trenutcima (ili periodima) neshvaćen/neprihvaćen od neke strane većine.
Bilo to na poslu ili porodičnom krugu ili prijateljskom.
Kad se to desi.. inače se prezentiraju:
ili povučenje u sebe
ili glasno i konstantno nezadovoljstvo
ili suzbijanje uz manjinu koja razumije
Drugi se slučaj manifestira najžešće i invadentnije.. pa stoga i iritantnije
Bilo to na poslu ili porodičnom krugu ili prijateljskom.
Kad se to desi.. inače se prezentiraju:
ili povučenje u sebe
ili glasno i konstantno nezadovoljstvo
ili suzbijanje uz manjinu koja razumije
Drugi se slučaj manifestira najžešće i invadentnije.. pa stoga i iritantnije
0
Neka ljubav caruje..
E to je već malo interesantnije postavljen problem.
"Sam protiv svih", dakle. Koliko smo mi kao neutralni posmatrači sposobni ocjeniti opravdanost takvog stava jednog pojedinca?
I kakve standarde primjenjujemo kad ocjenjujemo?
"Sam protiv svih", dakle. Koliko smo mi kao neutralni posmatrači sposobni ocjeniti opravdanost takvog stava jednog pojedinca?
I kakve standarde primjenjujemo kad ocjenjujemo?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Uh, odoh ukloniti jedan smajli gdje sam te citirao.toxic je napisao/la: ↑19 nov 2021, 18:18Nice try je napisao/la: ↑19 nov 2021, 09:33 Treba slušati vlastiti razum i ako nam se neko ne sluša i druženje nas umara... čemu biti ljubazan i trpjeti?
Došla sam do zaključka da ne želim trošiti vrijeme i energiju ni na šta što mi ne prija.
Ne zanima me ako ispadam neljubazna i hladna. To je moje vrijeme i moje strpljenje i treba mi za važnije stvari.
Desavalo mi se da prozrem kroz necije prijateljsko ponasanje da je jednostavno pecaros paznje i neiskrena osoba. Stvarno kod ljudi uvek trazim ono 'dobro' , al' neki su takvi energetski vampiri da ih moras distancirati za svoje dobro.
:aha
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Da bi nas neko volio ( ili ne volio) moramo i mi voljeti ili ne.
0
Naprosto vise ne marim da li me neko simpatise ( voljeti je predaka riječ za ovaj kontekst i temu). Trudim se prema svakom biti korektna, da li sam dobro shvacena u toj namjeri ne znam, niti mi je važno vise. Kako god, ljudi su subjektivna bića, misle , osjećaju i rade ono šta je prijemcibije njihovoj prirodi. Tako da 
0
Čovjek je društveno biće. Iako se (najčešće) sami rodimo i umremo, u suštini nikad sami nismo.
Ali ljudske crnine znaju biti duboke i limitirati činjenicu, pa i isplivati na površinu u različitim oblicima.
Većinom nedovoljno.Koliko smo mi kao neutralni posmatrači sposobni ocjeniti opravdanost takvog stava jednog pojedinca?
Često brzoplete ili površne. Kadkad i jedno i drugo ujedno.kakve standarde primjenjujemo kad ocjenjujemo?
0
Neka ljubav caruje..
Milorad Dodik i Dragan Covic dosli su do istog zakljucka.Heidi je napisao/la: ↑19 nov 2021, 16:23Do istog zakljucka sam dosla i ja.Nice try je napisao/la: ↑19 nov 2021, 09:33 Treba slušati vlastiti razum i ako nam se neko ne sluša i druženje nas umara...čemu biti ljubazan i trpjeti?
Došla sam do zaključka da ne želim trošiti vrijeme i energiju ni na šta što mi ne prija.
Ne zanima me ako ispadam neljubazna i hladna. To je moje vrijeme i moje strpljenje i treba mi za važnije stvari.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
To se vidi na njihovom ličnom bogatstvu.
Dok se jedan mudro smješka, drugi yebe majku i vrijeđa svakog onog ko mu postavi neugodno pitanje.
Što su, opet, najočitiji znaci slabosti.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Joj najgore je kad mi prije kaže “ne, ti mene ne voliš, ti si sa mnom tek onako…”.
Ja jednom “U pravu si. Ja sam sa tobom samo da ne moram drkati”.
Tišina se nakon toga mogla nožem sjeći. Samoća nekad ima i svojih prednosti.
Ja jednom “U pravu si. Ja sam sa tobom samo da ne moram drkati”.
Tišina se nakon toga mogla nožem sjeći. Samoća nekad ima i svojih prednosti.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
A ne kažeš jel bila u pravu? Jesi li davao adekvatan feedback. Jok, zene to umisle
Muški umru a ne skontaju prostu činjenicu: zena zna. Osjeti.
Tu izuzimam one sto su nesigurne i osvrcu se za svojom sjenom, naravno
0
Pa ako ja pretjeram da kažem da joj moje pažnje nije falilo - svako drugi oko nas će to potvrditi.
Nekome kome ostaviš ljubavne poruke ispisane na papiru, pričvršćene na frižider, kafe-aparat… Pisma napisana na 100 godina starom papiru posebnim rukopisom, zagrljaj u nekim teškim momentima. Spontani izleti negdje autom na lijepa mjesta i pritom ručak pored jezera u tišini i miru.
I zauzvrat - šta sam dobio? Optužbe za nešto što nisam uradio, da nisam dovoljno romantičan, da je ona samo još jedan broj u mom životu i da ću je ostaviti prvom prilikom kad naletim na neku ljepšu, mlađu, bolju…
I vazda je neka nepravda učinjena prema njoj, ne vole je eto otac i mater, više vole sestru, djed sigurno više voli drugu unučad nego nju iako je ona njegovo prvo unuče…
Dok mi jednog dana ne puče živac i rekao sam šta sam rekao.
I neću reći da mi nije bilo žao, jer jeste, volio sam je. Ali se ne kajem ni sekunde jer se na kraju svaki njen poziv telefonom pretvorio u moj strah šta će slijedeće biti.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem