Astralna projekcija
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632
Re: Astralna projekcija
Mislim da astralna projekcija i svjesno sanjanje ipak nisu isto.
Dešavalo mi se da u nekom trenutku sna postanem svjesna da sanjam i samo nastavim, posebno ako je nesto sto mi prija.
Ali ovo iskustvo se ne moze porediti. Tu sam tako bila svjesna. Prvi put sam paniku osjecala uzasnu, jer me to bukvalno vuklo po plafonu tamo-vamo.
Jos mi se 2x desilo da osjetim da mi neko sjedne na prsna i davi me, oči otvorim, ništa ne ne vidim, ali osjecam tezinu na prsima i ruke na vratu. I oba puta sam se probudila spavajući na ledjima.
Ali tada sam kroz par sekunid nekako shvatila šta mi se dešava i opet počela učiti euzu,bismilu, subhaneke i prestane.
To mi se dešavalo kod dajdže kad noćim. Harem (groblje) im je preko puta kuće. Prvi put samo počela učiti i samo je "odletjelo".
Drugi put sam bgm učila duže, ali ništa. Kad sam čula ezan da uči za sabah, samo je "odletilo".
Ja ni dan danas ne znam da li je to san ili šta se desilo. Samo znam da je stvarno bilo strašno i ne mogu zaboraviti nikako.
Dešavalo mi se da u nekom trenutku sna postanem svjesna da sanjam i samo nastavim, posebno ako je nesto sto mi prija.
Ali ovo iskustvo se ne moze porediti. Tu sam tako bila svjesna. Prvi put sam paniku osjecala uzasnu, jer me to bukvalno vuklo po plafonu tamo-vamo.
Jos mi se 2x desilo da osjetim da mi neko sjedne na prsna i davi me, oči otvorim, ništa ne ne vidim, ali osjecam tezinu na prsima i ruke na vratu. I oba puta sam se probudila spavajući na ledjima.
Ali tada sam kroz par sekunid nekako shvatila šta mi se dešava i opet počela učiti euzu,bismilu, subhaneke i prestane.
To mi se dešavalo kod dajdže kad noćim. Harem (groblje) im je preko puta kuće. Prvi put samo počela učiti i samo je "odletjelo".
Drugi put sam bgm učila duže, ali ništa. Kad sam čula ezan da uči za sabah, samo je "odletilo".
Ja ni dan danas ne znam da li je to san ili šta se desilo. Samo znam da je stvarno bilo strašno i ne mogu zaboraviti nikako.
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Nego preuzeo sam loš tekst u uvodnom postu, na poslu jbg, zgrabio prvi s reda... a ima puno boljih, editovat ću to zbog raje koju ovo zanima.
0
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
De ovako, i ti i @East_side dodjite, da vam Fatih prouci rukju. Nravno, ni pare niti kakva "hedija" ne dolaze u obzir,jer, moze samo uzrokovati da mozda naredni put posjetite i Jupiter.Moonlight je napisao/la: ↑30 sep 2020, 01:15 Mislim da astralna projekcija i svjesno sanjanje ipak nisu isto.
A ljudi, sto tog sejtana ne mogu smisliti...
I, ne Moonlight, groblje zaista nema veze sa time.
3
3
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Naučna istraživanja koja su se bavila ovim nisu došla ni do kakvog zaključka osim povezanošću sa običnim snom.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Ovo se isto dešavalo jednoj mojoj djevojci. Samo što ona nije ništa proučila (nije muslimanka) nego je nakon što joj se dešavalo par puta - pokušala samoubistvo.Moonlight je napisao/la: ↑30 sep 2020, 01:15 Mislim da astralna projekcija i svjesno sanjanje ipak nisu isto.
Tvrdila je da je figura, oslikana na albumu “Sabbath Bloody Sabbath” od grupe Black Sabbath, a koju je vidjela kod mene, bila baš ta koja ju je, navodno, držala.
Meni je u to vrijeme to sve bilo jako čudno, nisam to mogao povezati ni sa čim (bio sam mlad), nekako mi se činilo nerealnim ali opet nisam mogao to da popustim u mislima. Ja sam nekako baš u to vrijeme, iz puke radoznalosti (a malo i radi provociranja sredine), počeo proučavati satanizam, ljude koji su ga prakticirali i čime se to bavi. Nakon što mi je ispričala šta joj se dešavalo, ja sam prestao sa izučavanjem. Ubrzo nakon toga smo i raskinuli.
Ona je smatrala da sam ja uzrok tih svih događanja, baš zbog tog istraživanja o satanizmu, pa sam jedno vrijeme krivio samog sebe.
3
2
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632
Ja sam bila premlada i previše bezbrižan tada. To prvo iskustvo je bilo još dok sam u osnovnu školu išla. Drugo takodjer. Treće na fakultetu.
Ja nisam ništa osim sebe u krevetu paralizovanu vidjela.
Prepala se jesam, ali nisam nikad razmisljala o samoubistvu ili se tim mučila. Mislim da mi nije to nikakve posljedice ostavilo.
Nejse, ne bih voljela nikad da mi se ponovi.
@Fatih iskreno ne znam. Ja sam vise tip za nauku. Nana rahmetli mi je pričala da se to bukvalno isto dešavalo i ranije, drugim gostima.
U Kur'anu stoji da tokom sna duša napušta tijelo. I u snu ako razgovaramo sa preminulom da se zapravo na taj način sa njima sastajemo.
Ako to nije Astralna projekcija, onda ne znam sta je.
Prepala se jesam, ali nisam nikad razmisljala o samoubistvu ili se tim mučila. Mislim da mi nije to nikakve posljedice ostavilo.
@Fatih iskreno ne znam. Ja sam vise tip za nauku. Nana rahmetli mi je pričala da se to bukvalno isto dešavalo i ranije, drugim gostima.
U Kur'anu stoji da tokom sna duša napušta tijelo. I u snu ako razgovaramo sa preminulom da se zapravo na taj način sa njima sastajemo.
Ako to nije Astralna projekcija, onda ne znam sta je.
0
Control + Alt + Delete
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27295
U taoizmu se meditacija Naidong bavi dostizanjem svijesti I putovanju duse izvan matrijalnog.
Tehnika se svodi na formulu sjedenja, disanja I kontemplacije.
Tehnika se svodi na formulu sjedenja, disanja I kontemplacije.
0
Bravo hadzijaFatih je napisao/la: ↑30 sep 2020, 02:44De ovako, i ti i @East_side dodjite, da vam Fatih prouci rukju. Nravno, ni pare niti kakva "hedija" ne dolaze u obzir,jer, moze samo uzrokovati da mozda naredni put posjetite i Jupiter.Moonlight je napisao/la: ↑30 sep 2020, 01:15 Mislim da astralna projekcija i svjesno sanjanje ipak nisu isto.
Ja ni dan danas ne znam da li je to san ili šta se desilo. Samo znam da je stvarno bilo strašno i ne mogu zaboraviti nikako.Ne znam hoce li "opaliti" od prve, ali, spavacete ko i svi ljudi.
A ljudi, sto tog sejtana ne mogu smisliti...
I, ne Moonlight, groblje zaista nema veze sa time.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- Heidi
- Lemon Addict

Ja sam kroz meditaciju jednom otisla u drugu dimenziju I upoznala duhovnog vodju RagibaEast_side je napisao/la: ↑30 sep 2020, 01:08 @Moonlight zanimljivo iskustvo, blago rečeno. Meni se povremeno desi ovo da se "probudim" ali ustvari i dalje sanjam. Kao da se teleportitram u neku "drugu dimenziju sna". Samo sam tada svjestan da sanjam ali ne mogu da se probudim, niti da pomičem ruke, noge...
Ranije sam paničio zbog toga pa se probudim zadihan kao da sam trčao maraton![]()
A sad sam štela, ne paničim više. Bitno mi je samo da spavam pa kako god![]()
I neku vilu Kantabe.
Od tada imam vizualiziranu bascu u glavi I fino se ispricamo
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
snaga uma jeste velika, vjerujem da se čovjek može ubijediti u sve što poželi ako se u dovoljnoj mjeri skoncentriše i preda nečemu.
isto tako vjerujem u postojanje paralalenih svjetova ovom našem i nekih drugih bića, poput džina i sl. s kojima se možemo na neki od tih načina susresti, tj. njima olakšati pristup.
ja ne volim nikakva vantjelesna putovanja u smislu astralnih projekcija, odlazaka u druge svjetove i sl.
sufijske rituale poput plesanja ukrug, klackanja, padanja u trans i sl. takođe ne volim...
sve to mi je strano, izaziva nelagodu i izrazito odbojno.
isto tako vjerujem u postojanje paralalenih svjetova ovom našem i nekih drugih bića, poput džina i sl. s kojima se možemo na neki od tih načina susresti, tj. njima olakšati pristup.
ja ne volim nikakva vantjelesna putovanja u smislu astralnih projekcija, odlazaka u druge svjetove i sl.
sufijske rituale poput plesanja ukrug, klackanja, padanja u trans i sl. takođe ne volim...
sve to mi je strano, izaziva nelagodu i izrazito odbojno.
1
1
Ja i ne kazem da toga nije bilo i prije. Naprotiv. Ali, mislim da cemo se nacekati da nauka to uspije objasniti (a nije nauka ako to NE DOKAZE).Moonlight je napisao/la: ↑30 sep 2020, 07:46 Ja sam bila premlada i previše bezbrižan tada. To prvo iskustvo je bilo još dok sam u osnovnu školu išla. Drugo takodjer. Treće na fakultetu.
Ako to nije Astralna projekcija, onda ne znam sta je.![]()
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- Heidi
- Lemon Addict

Neko pametan je rekao: nemoguce je sve dokazati.
Volim I naucno I neobjasnjivo. Shvatila sam za sebe da je u balansu ipak najvise istine.
Volim I naucno I neobjasnjivo. Shvatila sam za sebe da je u balansu ipak najvise istine.
1
1
Svakako da je to istina. Ali, mnogi se kunu u nauku, a kada ispadne "problemcic" (kao sto je ovo, a siguran sam da bi ovo moglo potvrditi ko zna koliko ljudi u svijetu), onda se to jednostavno ignorise, bez obzira sto toliko ljudi isprica identicnu, ili, skoro potpuno identicnu stvar.
0
Meni se počesto desi da sam budan i svjestan okoline u kojoj se nalazim ali nmgu maknut iz položaja u kojem sam. Nije to da sam izasao iz tijela. Tu sam ali nmgu nista. Znam toliko “urlat” bez glasa da kada mi dodje da mogu vokalno izustiti probudim ukucane....
A imao sam nekih stvari u djetinjstvu kojih se sjecam kroz maglu koja su jako teska za objasniti...
A imao sam nekih stvari u djetinjstvu kojih se sjecam kroz maglu koja su jako teska za objasniti...
2
2
I say what I think, I think what I say
Desilo mi se dva puta u zivotu.Max je napisao/la: ↑30 sep 2020, 19:17 Meni se počesto desi da sam budan i svjestan okoline u kojoj se nalazim ali nmgu maknut iz položaja u kojem sam. Nije to da sam izasao iz tijela. Tu sam ali nmgu nista. Znam toliko “urlat” bez glasa da kada mi dodje da mogu vokalno izustiti probudim ukucane....
0