Nisam odavni igrao ništa kooperativno, teško je naći ljude koji se koj isat sedmnično mogu posvetiti zajedničkom igranju. Recimo, imam prijedlog da pokrenemo football manager 2020 ligu, u nadi da ima nekoga ko voli manager franšizu. Ak oima zainteresovanih za World of Warships, neka se javi, to poigram s vremena na vrijene, nekada sam više aktivniji nekada manje.
U zadnje vrijeme više poreferiram singleplayer zbo opuštenije atmosferer igranja, skoro da sam pri kraju priče Death stranding.a ostalo mi je da spojim još nekliko "Knotova" u kiralnu mrežu i suočim se sa main bosom "Higgsom".
Ušao sam u najzanimljviji segment priče sa meni veoma interesatnim karakterom
Heatman.om (
glas posudio redatelj Nicolas Winding Refn), koji je spojen na uređaj za oživljavanje "defiblirator" jer zbog niza okolnosti navedenih u priči, jer bio primoran da živi između svijeta živih i mrtvih. 21 minutu boravi u realnom vremenu, čitajući kratke knjige, gledajući kratke filmove,dok preostalih 3 minute boravi "
na drugoj strani" dok na "
plaži" traga za svojom izgubljenom porodicom, koji je izgubio tokom kataklizme (
First void out) (, za koju je spreman konačno prihvatiti i smrt, samo kako bi bio sa njima.
DS ima i multiplayer, ali on ne sadrži neke klasične segmente kao druge igre, osim što možete ostavljati iteme da ih drugi pokupe usput, graditi objjekte, kao što je punjač za baterije za vozila, otupostove, watctowere, mostove, ostavljati ljestve i užadi prilikom prijelaza preko nepristupačnog terena, graditi autoputeve, ostavljati resurse, kako bi ih drugi koristili, obilježavati povoljne rute krtetanja, izbjegavajući entitete (
poznati kao Beach things) i sl...
Death stranding je u suštini video igra/film sa dosta cut scena i djaloga, pa se na momente osjećate kao da ste stvarno više prisutni u nekom filmu...
DS je inače na
Golden Joystick Award 2020 ponio titulu najbolje igre godine za PC platformu, osim zanimljive priče igra odiše nevjerovatnim grafičkim dizajnom i vizualnim efektima.
Mnogi kritičari datum izlaska igre za PC simbolično povezuju sa pojavom pandemje COVID-19, jer sama igra sa sobom nosi iznimno jake elemente metafore, shodno da radnja igre nagovještava mogućnost velikog masovnog izumiranja života na Zemlji, dok vi u ulozi protagoniste imate zadatak da
spriječite kataklizmu i povežete udaljene izolovane zajenice u jedno funkcionalno drutšveno tijelo.

“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”