Odlične boje pozadine.
Crteži, skice, portreti, slike... ?
Re: Crteži, skice, portreti, slike... ?
Stari most, akvarel
8
5
3
3
Zadnja izmjena: Ommadawn, dana/u 01 dec 2020, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ne. Ovo je drugi. Ispao je okej.
Hvala
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Čamac na vodi, akvarel
12
4
8
8
Zadnja izmjena: Ommadawn, dana/u 01 dec 2020, 10:14, ukupno mijenjano 1 put.
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9487
- Kontakt:
nisam ekspert, naprotiv, ne znam skoro ništa o likovnoj umjetnosti, al moram iznijeti subjektivni dojam: sviđa mi se kako su čamac, voda, stabla i nebo u tonu.. lijep sklad..
0
Hvala medo
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Ovo je super. Najvise mi se ova dopala. I zarulja.
Inace, tata mi je pravi umjetnik. I sto se crtanja tice, i pjevanja. Bas talenat ali nazalost u zivotu nije imao priliku da se bavi time.. zato kad bude u penziji, sve cu da mu kupim, platim mozda neke kursove ako bude htio. Ma sve.
Ovo je nacrtao nasim polomljenim skolskim bojicama, preko noci, za najboljeg druga za 50 rodjendan.
Ja sam dok sam mladja bila imala i zelje i volje, dobila cak par nagrada u OS i jednu kasnije u SS, ali s godinama prestala crtat pa ko zna kako bi to sad izgledalo. Nemam ni veselja, ni volje pa nema ni smisla.
Inace, tata mi je pravi umjetnik. I sto se crtanja tice, i pjevanja. Bas talenat ali nazalost u zivotu nije imao priliku da se bavi time.. zato kad bude u penziji, sve cu da mu kupim, platim mozda neke kursove ako bude htio. Ma sve.
Ovo je nacrtao nasim polomljenim skolskim bojicama, preko noci, za najboljeg druga za 50 rodjendan.
8
8
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Super je slika.uvijek_kontra je napisao/la: ↑20 okt 2020, 21:02 Ovo je super. Najvise mi se ova dopala. I zarulja.![]()
Ja sam dok sam mladja bila imala i zelje i volje, dobila cak par nagrada u OS i jednu kasnije u SS, ali s godinama prestala crtat pa ko zna kako bi to sad izgledalo. Nemam ni veselja, ni volje pa nema ni smisla.
Ovo je nacrtao nasim polomljenim skolskim bojicama, preko noci, za najboljeg druga za 50 rodjendan.![]()
Moja mama je takodjer pocela da se bavi slikanjem nedavno i moram reci da sam prijatno iznenadjen. Ona radi sa akrilnim bojama, vise naivisticki ali slozi ih bas pravo da je to divota.
Da zivimo blize, radili bi i druge tehnike.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Hvala ti. 
Slazem se. Super je hobi za njih.
Tvoje mi djeluje bas profesionalno.
0
Ja 17 godina nisam ni crtao ni slikao. I onda odjednom opet krenem. Akvarel nisam radio punih 20 godina a u srednjoj izucio tu tehniku i prilicno fino sa njom tad baratao.uvijek_kontra je napisao/la: ↑20 okt 2020, 21:30 Hvala ti.
Olovka mi je nekako najdraza, bojice takodjer ali akvarel mi je izazovan.
A zarazno je samo tako.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Jedan manje uspješan akvarel koji sam uradio tokom ove sedmice a sinoć ga završio. Možda sam bio previše umoran pa mi nije ispao baš onako kako sam htio, da ima neku dubinu.
Međutim, postavio sam ga u jednu grupu švedskih akvarelista u nadi za neke tipsove na šta bih ubuduće trebao obratiti pažnju i naišao na pozitivne reakcije i jedan tips da bi ovaj akvarel trebao možda malo sjenčenja.
Kako god, ja ga ovdje postavljam
Međutim, postavio sam ga u jednu grupu švedskih akvarelista u nadi za neke tipsove na šta bih ubuduće trebao obratiti pažnju i naišao na pozitivne reakcije i jedan tips da bi ovaj akvarel trebao možda malo sjenčenja.
Kako god, ja ga ovdje postavljam
5
4
1
1
Zadnja izmjena: Ommadawn, dana/u 01 dec 2020, 10:14, ukupno mijenjano 1 put.
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
lijep motiv.
dočarao si atmosferu, a slažem se da bi sjenčenjem dobio na dubini.
ja sam kupila tri neke knjižice/tutorijala sjenčenja za početnike kako bih djeci mogla dočarati šta znači crtež ili sliku lijepo osjenčiti..
na jednom listu imaju primjer, a na drugom samo taj isti crtež kojem trebaju dodati sjenčenje.
ovako..
ja sam kupila tri neke knjižice/tutorijala sjenčenja za početnike kako bih djeci mogla dočarati šta znači crtež ili sliku lijepo osjenčiti..
na jednom listu imaju primjer, a na drugom samo taj isti crtež kojem trebaju dodati sjenčenje.
ovako..
3
3
Svidja mi seOmmadawn je napisao/la: ↑24 okt 2020, 10:10 Jedan manje uspješan akvarel koji sam uradio tokom ove sedmice a sinoć ga završio. Možda sam bio previše umoran pa mi nije ispao baš onako kako sam htio, da ima neku dubinu.
Kako god, ja ga ovdje postavljam![]()
ako smijem malo fotografski dati komentar...tehnički nemam pojma, super mi djeluje izrada...likovno mi je suviše praznog prostora sa lijeve strane...možda bih u kadar kućicu zahvativ više uz kraj, ne previše, da još uvijek "diše".
Ja to obično onda režem, bježi pogled gdje ne želimo...svejedno uradak mi je baš fino elementima izbalansiran...kršiš neka pravila ali dobro to radiš
Ona čuvena likovna...pravila se krše, tek kad im vladaš savršeno
2
2
Ovo je super. Ja sam kćerki tako pokazao, ona uradila skicu i ja joj pokazao kako će sjenčiti.lejlamo je napisao/la: ↑24 okt 2020, 10:19 lijep motiv.![]()
ovako..
IMG_20201024_102210.jpg
IMG_20201024_102220.jpg
Inače uvijek pokažem kuglu kocku i piramidu kako se sjenči.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
To je to...i ja krenem s predvježbama..Ommadawn je napisao/la: ↑24 okt 2020, 10:28Ovo je super. Ja sam kćerki tako pokazao, ona uradila skicu i ja joj pokazao kako će sjenčiti.lejlamo je napisao/la: ↑24 okt 2020, 10:19 lijep motiv.![]()
ovako..
IMG_20201024_102210.jpg
IMG_20201024_102220.jpg
Inače uvijek pokažem kuglu kocku i piramidu kako se sjenči.
1
1