IZ BiH
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31153
Re: IZ BiH
Uhhh, meni su se zamjerili, greškom, al eto, nisam dobila ni izvini...
Ali, sam otišla i rekla im šta o tome mislim, direktno...
Inače, bezze mi je pričati unaokolo, ja odmah tražim šefa, da se žalim...
Ako nema šefa, ima Onaj gore
Žao mi je što to moram reći, ali da sam primala srcu ponašanje pojedinih vjerskih službenika, i pojedinih vjernika na funkcijama, vjerovatno bih odustala i od vjere...
Žao mi je što to moram reći, ali da sam primala srcu ponašanje pojedinih vjerskih službenika, i pojedinih vjernika na funkcijama, vjerovatno bih odustala i od vjere...
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Ummi je napisao/la: ↑28 jul 2020, 18:51 Uhhh, meni su se zamjerili, greškom, al eto, nisam dobila ni izvini...
To i jeste ispravan stav. Koliko IZ grijesi, da ljudi gledaju islam kroz nju, ne bi imali mnogo muslimana u BiH.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Svi znamo zasto je hfz. Kenan Music dao ostavku. Evo i videa, u kome se sve to moze detaljnije vidjeti. Nije bitno sta ko od nas misli o Alispahicu, on iznosi podatke za zvanicnog izvjestaja. I sto je najbolnije, to je dobio od nekog, pod uslovom da ne otkriva ko mu ga je dao. Pa ovako nesto treba da stoji na svakoj dzamiji, kada se jednom donese! Zar krovna institucija bosanskih muslimana ne bi trebala biti primjer transparentnosti? Nazalost... evo i zasto:
( Jedino mu nije tacna konstatacija oko sakupljaca zekata, oni su jedna od kategorija kojima se zekat daje. Sad, druga je stavr sto zekat vise niko "ne skuplja", vec se on donosi, ipak to je propis koji se ne mijenja:
"Zekat pripada samo siromasima i nevoljnicima, i onima koji ga skupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i prezaduženima, i u svrhe na Allahovom putu, i putniku. Allah je odredio tako! – A Allah sve zna i mudar je." Et-Tevba, ajet 60.
( Jedino mu nije tacna konstatacija oko sakupljaca zekata, oni su jedna od kategorija kojima se zekat daje. Sad, druga je stavr sto zekat vise niko "ne skuplja", vec se on donosi, ipak to je propis koji se ne mijenja:
"Zekat pripada samo siromasima i nevoljnicima, i onima koji ga skupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i prezaduženima, i u svrhe na Allahovom putu, i putniku. Allah je odredio tako! – A Allah sve zna i mudar je." Et-Tevba, ajet 60.
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskreno ne razmisljam o IZ, nije mi mjerilo ničega niti pratim dešavanja u velikoj mjeri.
Znam zbog Koga i u Koga i ime Koga vjerujem, i tu mi IZ nista nije ni pomogla ni uputila.
To je za mene ispravan stav.
hzf. Musića sam slušala i stekla poprilično fino mišljenje o njemu.
Znam zbog Koga i u Koga i ime Koga vjerujem, i tu mi IZ nista nije ni pomogla ni uputila.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Mi moramo da pratimo rad IZ. Oni su na sebe primili veliki emanet. Jer, uzecu jedan banalan primjer. Ako se u nekom mjestu (ili oblasti, drzavi...) donese fetva od strane onih koji su mjerodavni da istu izdaju, svi muslimani su duzni da tu fetvu postuju. Sjetimo se fetve IZ da se zekat i sadekatul-fitr moze iskjucivo dati IZ. I, po islamskih propisima, mi bi to onda trebali ispostovati. Prvu godinu kada je donijeta fetva, ja sam tako i postupio.Miss Y. je napisao/la: ↑06 aug 2020, 13:30 Iskreno ne razmisljam o IZ, nije mi mjerilo ničega niti pratim dešavanja u velikoj mjeri.
Medjutim, nakon Kurban Bajrama te godine, niko od siromasnih porodica nije dobio nista. Posto sam veliki prijatelj sa glavnim imamom ovdje, otisao sam do njega na kafu. Tada sam mu rekao, "ja ovu fetvu vise ne priznajem, pa neka Allah presudi izmedju mene i onih koji su pronevjerili povjereno". On mi je tada samo rekao, da radim kako mislim da treba i da se ne nerviram bez potrebe (bio sam ljut kada sam dosao) , te da zna da znam dovoljno, da razlucim sta je dobro a sta ne. Nisam ga htio dovoditi u situaciju da mi kaze sta on misli o toj fetvi. Ali, njegov blagi osmijeh na moju konstataciju mi je govorio da se slaze sa mnom.
Mi placamo clanarinu za IZ. Prema tome, svi mi smo clanovi iste. A gdje god da postoji clanstvo (pogotovo u necemu ove kategorije), mora postojati transparentnost. Hafiz Kenan je otisao upravo najvise zbog nemogucnosti uvida u finansijke izvjestaje! Pa sta je onda tek sa nama? Znaci, neko je morao "ukrasti" izvjestaj i dati Fatmiru Alispahicu da napravi ovaj video. I da znaju ko je, dobio bi otkaz. Radi transaprentnosti?
Sada vidimo zasto se taj izvjestaj nije da na uvid ni glavnom imamu. Zato ti kazem, ne mozemo se ne baviti IZ. Ona je nasa, svih nas. Nikako da sluzi pojedincima da od nje prave nesto slicno nasoj politickoj sceni.
1
1
Moze neko pomisliti, da je ovaj Alispahic placen od strane nekoga da ovo iznosi. Ali, istina ubija neistinu. Kada su su ljudi obracali, jednostavno se moglo iznijeti sve o ovom slucaju, te tako i zaustavite sve dalje price ili nagadjanja. Ali, kako je to izostalo... ne osjecam se nimalo lijepo.
0
- Spreca
- Perspektivni član

- Reactions: 352
Ovca tema najbolje govori o tome kako je IZ nisko pala u ocima muslimana,cak vise nemaju ni volje da bace kamen u njihovu stranu koliko su nisko pali u smislu moralnih vrijednosti,sve je pocelo sa Sericem i evo KaFazovic dokusuruje,obicni mafiozi,daj meni ili nama a ko je be narod
0
- Spreca
- Perspektivni član

Ima on cesto dobrih stvari koje snima i uglavnom su dobro uradjeniFatih je napisao/la: ↑09 aug 2020, 12:36
Moze neko pomisliti, da je ovaj Alispahic placen od strane nekoga da ovo iznosi. Ali, istina ubija neistinu. Kada su su ljudi obracali, jednostavno se moglo iznijeti sve o ovom slucaju, te tako i zaustavite sve dalje price ili nagadjanja. Ali, kako je to izostalo... ne osjecam se nimalo lijepo.
0
Pusti SDA. Ovdje pisemo o IZ. A SDA slobodno kritikuj do neba, samo te molim, ne ovdje.
0
Razlika ima. Jedno je vjerska zajednica, drugo politicka partija. Ali, znam da si to znao i bez mene.
0
- Spreca
- Perspektivni član

Usko su povezani i tesko je ponekad diskutovati a da se ne povezuju jer u biti i jesu spojene posude isto sto i KC sa Hrstrankama SPC sa srpskim strankama
0
Pa jasno... Stranke nacionalnog predznaka, a kod nas je vjera - nacija, i eto...
1
1