a jel se to kod arapa jos koristi misvak
Oralna higijena/ pranje zuba
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27348
Re: Oralna higijena/ pranje zuba
Ovako zagrizem limun na koji pospem malo sode I drzim po 30 sec na dva puta jednom sedmicno. Samu sodu moze svaki dan.

1
1
Meni pranje zuba rutina. Znam ih oprati vise od tri puta dnevno. Ne mogu zamisliti ustajanje, a da zube ne operem. I ne mogu da vjerujem da ima onih koji ne peru ujutru zube :face
Koristim obicnu medium četkicu. A paste ponekad kombinujem. Volim Parodontax pastu recimo.
Koristim obicnu medium četkicu. A paste ponekad kombinujem. Volim Parodontax pastu recimo.
0
Kiselina i Soda...
Kako to reagira...
Ja znam ponekad sodu umjesto paste koristiti...
0
Pa mozda u bosni da ali kod nas nije
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Meni medium cetkica isto kamenPodrinjac je napisao/la: ↑08 nov 2020, 12:25 Meni pranje zuba rutina. Znam ih oprati vise od tri puta dnevno. Ne mogu zamisliti ustajanje, a da zube ne operem. I ne mogu da vjerujem da ima onih koji ne peru ujutru zube :face
0
Pa dobro, nisu kod svakog zubi isti.Atomic je napisao/la: ↑08 nov 2020, 12:56Meni medium cetkica isto kamenPodrinjac je napisao/la: ↑08 nov 2020, 12:25 Meni pranje zuba rutina. Znam ih oprati vise od tri puta dnevno. Ne mogu zamisliti ustajanje, a da zube ne operem. I ne mogu da vjerujem da ima onih koji ne peru ujutru zube :face
Koristim obicnu medium četkicu. A paste ponekad kombinujem. Volim Parodontax pastu recimo.![]()
0
Pastu mjenjam često, ne gledam na marku već udio fluora u samoj pasti. U zadnje vrijeme zadržala sam se na Sensodine. Aquafresh mi ne prija , povraca mi se i puno pjeni sigurna sam da ima u sebi SLS-a mnogo više od poželjnog.
Koristim i misvak, bar jednom sedmicno samo iz razloga što mi više vremena treba za pranje nego s cetkicom. Takodjer bar dva puta na mjesec ostavim.misvak da stoji u ruzinoj vodici par sati i nakon toga detaljno njime ali blagim pokretima istrljam zube radi očuvanja caklone i izbjeljivanja. Nekad i sodu bikarbonu koristim u Te svrhe. Osim toga ne ispiram zube nakon pranja odmah. Sacekam minut dva da dam vremena da fluor ili silika i tanini iz misvaka odrade svoj zadatak.
@Hannibal doktore eto ti par inf iz prve ruke.
Koristim i misvak, bar jednom sedmicno samo iz razloga što mi više vremena treba za pranje nego s cetkicom. Takodjer bar dva puta na mjesec ostavim.misvak da stoji u ruzinoj vodici par sati i nakon toga detaljno njime ali blagim pokretima istrljam zube radi očuvanja caklone i izbjeljivanja. Nekad i sodu bikarbonu koristim u Te svrhe. Osim toga ne ispiram zube nakon pranja odmah. Sacekam minut dva da dam vremena da fluor ili silika i tanini iz misvaka odrade svoj zadatak.
@Hannibal doktore eto ti par inf iz prve ruke.
1
1
Misvak raste kao grm. A njegovo drvce kad ga uberes pa skineš malo kore, potpis u vodu ili grickas da omekša, pa time peres zube. Sadrži mnogo prirodnih sredstava koja se danas nalaze u pastama npr. Svaki zubar na istoku će ti radije preporučiti misvak nego cetkicu.
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
a dje ga nadje ovdjeIskra je napisao/la: ↑08 nov 2020, 13:23
wood-dent-cetkica-za-zube-110.jpg
Misvak raste kao grm. A njegovo drvce kad ga uberes pa skineš malo kore, potpis u vodu ili grickas da omekša, pa time peres zube. Sadrži mnogo prirodnih sredstava koja se danas nalaze u pastama npr. Svaki zubar na istoku će ti radije preporučiti misvak nego cetkicu.
0
1811
Hannibal je napisao/la: ↑08 nov 2020, 13:27a dje ga nadje ovdjeIskra je napisao/la: ↑08 nov 2020, 13:23
wood-dent-cetkica-za-zube-110.jpg
Pa ni ne nadjem ga...baš nešto i ne znam.ima li ga kupiti ovdje...
1
1
Pa.vjerujem.zato što je neurotoksican.
A ako peres zube tri puta na dan , fluor čak ni nije neophodan.
Ja isto gledam da ga ima što manje, npr u sensodine efekt ga je baš malo
0
Fluora je u pastama u tako malim količinama da ne moze uopste naskoditi. Pretpostavljam da ne jedete pastu za zube 
0